Suzuki Classics

Suzuki Classics

 

Een uitzondering die de regel bevestigt  : de moto’s staan tijdens een tijdelijke tentoonstelling in maart en april in Autoworld in de spotlights. Een groot gedeelte komt uit de privé-verzameling van Dominique Moorkens. Tijdens deze eerste expo voor tweewielers in Autoworld zullen een 15-tal exemplaren in de zone op het einde van de “Blue Boulevard” in de kijker staan.

Het publiek kan er kennis maken met moto’s uit de verschillende periodes en segmenten, met o.a.

  • De T500 die in 1967 verscheen, was de de doorbraak voor Suzuki. De tweecilinder tweetakt was net zo krachtig als een 750 twin uit die tijd maar veel lichter. Bovendien had de koppelrijke T500 een verrassend dociel karakter.
  • AC50: Suzuki had in de tweede helft van de jaren ’60 al een paar wereldtitels in de 50 cc-categorie veroverd en gebruikte de daar opgedane kennis om er de goed presterende AS50 mee op punt te stellen. In 1970 werd deze afgelost door de legendarische AC50, een hit bij de jongeren. De AC50 werd getypeerd door de hoog oplopende ‘scrambler’ uitlaat, een onderaan afgeplatte koplamp en de door een roterende inlaat aangestuurde tweetaktmotor.
  • De RE5 met Wankelmotor werd in 1974 als productiemodel op de markt gebracht. De massieve roterende eenheid van de RE5 was samen met de versnellingsbak vast opeengepakt in het frame. De Wankelmotor was dwars geplaatst, had één rotor en een kamerinhoud van 497 cc, wat gesymboliseerd werd door de 5 in de typeaanduiding.
  • De GS750 zette in 1976 een nieuwe standaard neer. De krachtige viercilinder met zijn dubbele bovenliggende nokkenas koppelde een hoog vermogen aan een voor die tijd voor Japanse motorfietsen ongekende wegligging.
  • De GSX-R750 werd gelanceerd in 1985 en was de allereerste race-replica ooit en vormde de basis voor het Supersport-segment zoals we dat vandaag ook nog kennen. Dankzij een stroomlijn, aluminium wiegframe en remmen afgeleid van Suzuki’s Endurance machines, een compromisloze zithouding en een indrukwekkend olie-luchtgekoeld motorblok was de GSX-R met geen enkele andere productiemotor te vergelijken.

De tijdelijke tentoonstelling « Suzuki Classics » houdt nog enkele andere verrassingen in petto.

Practical info

From : 2013-03-01
To : 2013-04-28

For more detailed info please contact the museum:

info@autoworld.be
+32 2 736.41.65