Praktische info voor de Love Bugs Parade van 15.02

 

Enkele dagen voor de Love Bugs Parade, die traditiegetrouw plaatsvindt op de zondag die het dichtst in de buurt van Sint-Valentijn valt, kunnen we al zeggen dat het evenement een succes wordt. Dat valt af te leiden uit het grote enthousiasme van de eigenaars van VW Kevers die aan het evenement willen deelnemen.

De inschrijvingen moesten vroeger dan voorzien worden afgesloten, want de kaap van 200 Kevers en Beetles werd lang geleden al overschreden… en de Esplanade van het Jubelplein, waar de auto’s verzamelen voordat aan de rit wordt begonnen, kan nu eenmaal niet worden uitgebreid.

Het publiek wordt natuurlijk wel met open armen ontvangen, om in Brussel mee te genieten van de unieke sfeer die bij de gepassioneerde liefhebbers voor deze modellen heerst. Bezoekers zullen kunnen wandelen tussen VW Kevers van alle mogelijke leeftijden (de oudste ingeschreven Kever dateert van 1950; de jongste deelnemer is een Beetle van 2014). Het wordt ook een bijzonder kleurrijk gebeuren, waar nostalgie en humor niet ver af zijn. En als het weer een beetje meezit, zullen de cabrioletversies zelfs met open dak aan hun rit door de hoofdstad kunnen beginnen.

De deelnemers krijgen ongeveer het volgende parcours voorgeschoteld.

Om half twee stipt vertrekt de eerste Kever van vóór Autoworld (een moment dat u zeker niet mag missen!). Van daaruit gaat het richting Wetstraat (via de tunnel onder het Schumanplein), een ommetje langs het Warandepark en het Paleis en vervolgens via de Koningsstraat naar de Kruidtuin en richting IJzerplein. Daar slaat de Love Bugs Parade af naar rechts en volgt de Willebroekkaai tot aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken, de Koninklijk Parklaan en ten slotte het Atomium, waar de auto’s een klein uur (van 14.15 u tot 15.30 u) ‘uitrusten’ voordat de terugweg wordt aangevat naar Autoworld via de Van Praetlaan en de Van Praetbrug, de Lambermontlaan, de Reyerslaan en de Louis Schmidtlaan…

Intussen… in Autoworld…

Het publiek dat in afwachting van de terugkeer van de Kevers op het Jubelplein gebleven is, kan het museum bezoeken. Een aanrader in dat verband is de tijdelijke tentoonstelling van februari: ‘Varianten van de Kever’, waar ze kunnen kennismaken met een aantal opvallende variaties op de klassieker, zoals de Buggy Ritter, de Karmann Ghia, de Baja, de VW 181, de pick-upversie van de Kever of de Combi T1, de trouwste metgezel van de Kever!

De wandeling in de omheining tussen de ingeschreven VW Kevers is gratisEen ticket voor het museum kost € 9 (volwassene) – € 7 (senioren en studenten) – € 5 (kinderen van 6-13 jaar) en gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar

 

 

Posted by
autoworldZondag 15 februari : Love Bugs Parade

 

Op zondag 15 februari 2015 is het vóór het museum Autoworld te Brussel opnieuw verzamelen geblazen voor de traditionele Love Bugs Parade. Die dag worden meer dan 200 waardige vertegenwoordigers uit de autowereld verwacht voor het Feest van de Liefde: VW Kevers van alle leeftijden en alle perioden!

Voor het 7e opeenvolgende jaar komen Beetles en Kevers vanuit alle uithoeken van België en zelfs van ver daarbuiten naar Brussel afgezakt. Waarom ze dat doen? Gewoonweg omdat ze samen met hun Herbie op de Esplanade van het Jubelpark, vóór de poorten van Autoworld, een afspraak hebben met honderden gelijkgezinden. Van daaruit vertrekken ze voor een bijna twee uur durende rit doorheen de straten van de hoofdstad.

Bestemming in 2015: het Atomium!

De afgelopen zeven jaar konden de eigenaars van de schattige tijdloze auto’s hun favoriete vierwieler op heel wat symbolische locaties in Brussel fotograferen – niet alleen op de esplanade waar ze samenkomen, maar ook vóór het Koninklijk Paleis, de Bozar en heel wat andere historische gebouwen.

Dit jaar trekt de Love Bugs Parade naar aanleiding van de tentoonstelling ter ere van de 70-jarige Jacky Ickx en zijn vriend Eddy Merckx naar het Atomium. Daar kunnen de deelnemers een bezoekje brengen aan de tentoonstelling in de Trade Mart.

De auto’s worden op zondagmorgen vanaf 11.00 u op de Esplanade van het Jubelpark verwacht. Ook het publiek kan vanaf dat moment met volle teugen genieten van de uitzonderlijke sfeer die vóór het museum Autoworld heerst.

De start van de rondrit wordt om klokslag 13.30 u gegeven, onder begeleiding van een concert van claxons waarvan de ene al origineler dan de andere klinkt.

De deelnemende auto’s van de Love Bugs Parade kunnen langs het hele parcours (dat binnen enkele weken wordt bekendgemaakt) en tussen 14.30 u en 15.30 u rond het Atomium op de Heizelvlakte worden bewonderd.

Naar jaarlijkse gewoonte krijgen de deelnemers na hun terugkeer aan Autoworld een vieruurtje voorgeschoteld.

Het maximale aantal voertuigen is intussen al bereikt, maar de kandidaten voor de komende jaren kunnen nu al hun contactgegevens per mail aan de organisatie bezorgen (patriciaraes@scarlet.be), zodat ze vanaf eind december 2015 het inschrijvingsformulier voor de editie van 2016 mogen verwachten.

 

Posted by
autoworldAutoworld is DRIE KEER aanwezig op het Autosalon en stelt er zijn belangrijkste tentoonstellingen voor

 

Autoworld verlaat tijdens het komende Autosalon zijn museum om samen met organisator Febiac de  om in de Heizelpaleizen zijn belangrijke tentoonstellingen van 2015 aan te kondigen.

Ere wie ere toekomt: tijdens het Salon Dream Cars, een echt salon in het salon, waarin van 23 tot 25 januari in Paleis 11 de mooiste supercars aan het publiek worden getoond, stelt Autoworld zijn grote tentoonstelling voor het einde van het jaar voor, met – in avant-première voor België – de moderne versie van de Alfa Romeo Disco Volante by Touring Superleggera, die in 2013 op het Autosalon van Genève werd getoond.

De jongste Alfa Romeo Disco Volante en de versie van 1954 (die momenteel in het museum van Turijn opgesteld staat) zijn twee van de veertig Italiaanse ‘belle macchine’ van de tentoonstelling ‘Italian Car Passion’, die in december 2015 en januari 2016 in Autoworld gepland is (meer informatie hierover vindt u op www.italiancarpassion.be).

Voor een keertje plaatst Autoworld ook zestien legendarische motorfietsen in de spotlights, waaronder de Norton Commando, de Honda CB750 MK0, de BMW R 90S en  de Ducati 916 Senna… U kunt deze iconen op twee wielen in Paleis 1 recht tegenover de Pitstop Bar gaan bewonderen. Daarmee wordt de belangrijke tentoonstelling ‘Motor Legends’ aangekondigd, die tijdens de Paasvakantie op de mezzanine van Autoworld zal plaatsvinden. Liefhebbers zullen daar bijna 60 historische motorfietsen kunnen gaan bekijken.

Zestig jaar geleden pakte het Belgische merk Saroléa uit met de Atlantic Major. Van dit paradepaardje zouden uiteindelijk slechts 52 exemplaren worden gebouwd, voordat de constructeur in 1960 definitief de poorten moest sluiten. In 2015 keert Saroléa naar het Salon van Brussel terug met de Saroléa SP7 (bijgevoegde foto), die op de stand van Autoworld zal staan pronken.

De erg mooie stand van Autoworld zal ten slotte de bezoekers die via de Astridhal het Autosalon binnenkomen, verwelkomen met een Alfa Romeo TZ2.

Afspraak dus op de stands van Autoworld op het Autosalon tot 25 januari en… iedere dag van het jaar op de Esplanade van het Jubelpark te Brussel.

P.S.: Bewaar uw ticket voor de European Motoshow in Brussels Expo, want hiermee krijgt u in Autoworld Brussels tot 31 maart 2015 een korting van € 4 op de officiële toegangsprijs (€ 9)!

Posted by
autoworldItalië … we krijgen er maar niet genoeg van!

 

Zonder al te veel te verklappen over onze 4de grote eindejaarstentoonstelling in december 2015 kunnen we reeds een tipje van de sluier lichten : we nemen onze bezoekers mee naar de Italiaanse zevende (auto)hemel. Autoworld start officieel de promotiecampagne van deze grootschalige tentoonstelling op het evenement ‘Dream Cars’ tijdens het Autosalon 2015.
We presenteren er in avant-première voor België de spectaculaire Alfa Romeo Disco Volante by Touring Superleggera, van de hand van de Belgische designer Louis de Fabribeckers.
Deze wagen was onlangs één van de sterren in het gekende BBC programma Top Gear.

http://autosalon.be/nl/salon/dreamcars/

 

Posted by
autoworldLaat we het eens hebben over … motoren

 

Met het oog op onze volgende tentoonstelling ‘Motor Legends’, die in de paasvakantie plaatsvindt in Autoworld, zal het museum in Paleis 1 van het Autosalon (motorpaleis) present zijn met een uitzonderlijke expositie van twintig prachtige classics die 60 jaar motorgeschiedenis belichamen.

In 1955 presenteert het merk Saroléa zijn topmodel : de Atlantic Major. Het grote Belgische merk zal slechts 52 motoren produceren tot het doek in 1960 definitief valt.

In 2015 viert Saroléa haar comeback op onze stand  tijdens het Brusselse Autosalon na exact 60 jaar afwezigheid met de revolutionaire elektrische racemotor : de SP7

Deze expositie wordt georganiseerd in samenwerking met Febiac, de organisator van het Autosalon : www.autosalon.be

 

Posted by
autoworldOverlijden Dhr Louis Olivier

 

Het is met grote droefheid dat de Raad van Bestuur van het Wereldautomobielcentrum u op de hoogte brengt van het overlijden van de heer Louis Olivier, Oud-Minister van openbare werken, Vice-president en mede-stichter van Autoworld.
Hij was gedurende vele jaren prominent lid van de VZW.
Het is met heel veel ontroering dat wij hem ten hulde brengen.

 

Posted by
autoworldDe nieuwe Autoworld catalogus

 

We keken er al lang naar uit : de nieuwe catalogus van Autoworld. Deze splinternieuwe uitgave vertelt de geschiedenis van het museum en het historische gebouw. De permanente collectie komt uiteraard uitgebreid aan bod met een getailleerde beschrijving van de belangrijkste tentoongestelde wagens.

De catalogus die in drie talen (Frans, Nederlands en Engels) verschijnt, is vanaf januari te koop aan het onthaal van het museum. Dit boek is tevens verkrijgbaar in een luxueuze uitvoering met hard cover.

 

Posted by
autoworldEen speciale Aston Martin ‘Autoworld edition’

 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Aston Martin tentoonstelling bieden we u dit unieke schaalmodel aan (1:24), samen met nog andere Aston Martin producten.
Deze zijn vanaf 13 december te verkrijgen aan het onthaal

Posted by
autoworldVan 10 december tot 3 januari: Italia del Futuro – Ontdek het Italië van de toekomst

 

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van het Italiaanse voorzitterschap van de Europese Unie door de Italiaanse Nationale Onderzoeksraad, met de steun van Autoworld.
De bedoeling? De bezoeker inwijden in de verbluffende Italiaanse wetenschap: van robotica tot deeltjesfysica, van gezondheid en vervoerstechnologie tot de bescherming van het archeologische en culturele erfgoed.

De toegang tot deze tentoonstelling is gratis voor alle bezoekers van Autoworld.

Meer info:
Commerciële Dienst van de Italiaanse Ambassade
Tel.: 02 643 38 56
e-mail: bruxelles.stampa@esteri.it
http://www.italiadelfuturo.cnr.it/en

 

Posted by
autoworldLaat je fotograferenin een museumdecor

 

In onze ‘photobooth’ die onlangs naast de ingang van het museum geïnstalleerd is, kunt u uw portret laten nemen in een van de acht decors naar keuze. Voor 2 euro ontvangt u onmiddellijk een mooie en kwalitatieve foto. Indien u wenst kan u deze foto ook “sharen” op het sociale netwerk naar keuze.

Posted by
autoworldInternational Model Car Swapmeet 30/11

 

Op zondag 30 november ’14 vindt de 2de editie van de Swapmeet plaats.
Meer dan 150 exposanten zullen aanwezig zijn op deze jaarlijkse ruilbeurs voor miniaturen en automobilia.  De kans bij uitstek om het schaalmodel waar je al een tijdje naar op zoek bent op de kop te tikken!
De toegang tot de beurs is inbegrepen in het museumticket.

Indien u wenst deel te nemen en een stand wenst te reserveren kan dit per mail via info@autoworld.be of via guidodevreker@telenet.be.

Posted by
autoworldLaatste weekend expo Ford Mustang

 

Nog geen plannen voor het komende weekend? 
Breng dan zeker een bezoek aan de Ford Mustang 50 years expositie.

Hierbij alvast een voorsmaakje : de officiële video van de expo.

Het museum is open op zaterdag en zondag van 10u00 tot 18u00.

Posted by
autoworldNocturne « Special Kids » – 30/10

 

Op donderdag 30 oktober opent Autoworld uitzonderlijk en exclusief de deuren voor de ”Special kids Nocturne”.
Om 18u30 worden de lichten naar aanleiding van Halloween gedoofd en krijgen de kinderen een rondleiding, gewapend met een zaklamp, in het verduisterde museum.
Na deze rondleiding is er nog een speciale verrassing voor alle deelnemende kids…

Deelname aan en inschrijven voor deze kids-activiteit is enkel op reservatie via het mailadres info@autoworld.be

Om 19u30 gaan de lichten weer aan en zijn alle bezoekers van harte welkom voor een vrij bezoek of een speciale rondleiding om 20u15 inbegrepen in de toegangsprijs.
Het museum sluit haar deuren om 22h00.

 

Posted by
autoworldNieuw: De Hudson Italia Prototype H01a (Touring – 1953)

 

Vanaf begin oktober kan u het prototype H01 van de Hudson Italia uit 1953 bewonderen in de zone ‘Design Story’ in Autoworld. Dit prototype werd dit jaar in mei voorgesteld op het prestigieuse ‘Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014′.

In 1954 starte de productie van de Hudson Italia, een unieke auto van het ontwerpbureau onder leiding van Frank Spring. Vanwege het gebrek aan financiële middelen, werd gekozen voor een samenwerking tussen Hudson en Carrozzeria Touring. Hudson leverde een Hudson-chassis aan en Touring zorgde voor het koetswerk.

 

Posted by
autoworldHet nieuwe seizoen gaat ook van start voor de ‘Friends of Autoworld’

 

De ‘friends’ van Autoworld’ is de vereniging van vrijwilligers die actief meewerken aan de uitbouw van het museum.
In ruil voor de geboden hulp biedt het museum uiteraard ook tal van voordelen aan de leden.

De kick-off van het seizoen vindt plaats op zaterdag 27 september om 14u met een workshop in samenwerking met ‘Touring’  met als thema ‘Van de motor tot de wielen – de werking van de wagen’.

Ook de ‘Car Care’ workshops worden tijdens de weekends in oktober, november en december opnieuw opgestart.

Interesse om ook ‘friend’ te worden?
Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar het mailadres friends@autoworld.be en wij nemen contact met u op.

 

Posted by
autoworldNieuw! Autoworld Jaarabonnement

 

Tijdelijke exposities, nieuwe zone’s,  aankomst van nieuwe wagens in de collectie … er valt altijd iets nieuws te beleven in Autoworld!
Op algemene verzoek van onze trouwe bezoekers biedt Autoworld nu ook een jaarabonnement!
Met deze pass kan u het museum onbeperkt bezoeken tijdens de openingsuren van het museum.

U heeft de keuze tussen:

 • Silver Pass geldig voor 1 persoon
  (Silver Pass – 25 €)
 • Golden Pass geldig voor 1 persoon + 1 persoon naar keuze              (Golden Pass – 40 €)

Een ideaal cadeau voor elke auto-fan!

Meer info via het onthaal (02/736.41.64.) of via mail.

 

Posted by
autoworldVirtueel bezoek aan de expo Maserati

 

De tentoonstelling ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het merk Maserati was een schot in de roos met bijna 30.000 bezoekers tijdens de zomermaanden. De Italiaanse schoonheden hebben intussen het museum verlaten.

Mocht u de expositie gemist hebben, klik hier voor een 360° virtueel bezoek.

 

Posted by
autoworldOm u nog beter te ontvangen…

 

Tijdens de zomermaanden onderging de volledige onthaalzone een grondige facelift om onze bezoekers nog beter te verwelkomen.
U kan aan de vernieuwde onthaalbalie terecht voor algemene informatie, tickets,reservaties, merchandising, etc.

Coming Soon!
Weldra vindt u hier ook de splinternieuwe editie van de Autoworld museumcatalogus.

 

Posted by
autoworldAudiotour nu beschikbaar als app

 

Om uw bezoek aan Autoworld nog optimaler te beleven, stelt het museum een boeiende Audiogids ter beschikking.  Bij de verschillende museumonderdelen hoor je extra informatie en zijn geluidsfragmenten beschikbaar die je alles vertellen over de geschiedenis van de automobiel. De tour is beschikbaar in het NL, FR, EN, DE en sinds kort ook in het Spaans.

Deze audiotour is nu ook beschikbaar als app voor je smartphone. u kan hem hier downloaden.

 

Posted by
autoworldAutoworld valt in de prijzen

 

Autoworld valt in de smaak en dit keer niet enkel bij de klassieke autofans.

In juni ontving Autoworld “de prijs van de kinderjury” in het kader van de “Museumprijs 2014 “; een onderscheiding door kinderen (tot 14 jaar) die jaarlijks wordt uitgereikt aan een museum in de 3 regio’s van het land.

Daarnaast heeft Autoworld ook het onafhakelijke “Certificate of Excellence” ontvangen van de bekende reiswebsite ‘TripAdvisor’.  TripAdvisor is de internationale website, waarop deelnemers hun beoordelingen en foto’s kunnen toevoegen van bezienswaardigheden. Er staan meer dan 75 miljoen beoordelingen online.

Twee onderscheidingen waar het museum bijzonder trots op is, een bekroning voor de gehele Autoworld familie die er op wijzt dat Autoworld meer is dan een statisch automuseum!

Bedankt aan alle kinderen en volwassenen voor jullie steun aan ons museum!

Posted by
autoworldE. Spada op bezoek in Autoworld

 

Ter gelegenheid van de tijdelijke expositie en de presentatie van het gloednieuwe boek van Bart Lenaerts, bracht Ercole Spada afgelopen donderdag een bezoek aan Autoworld.
De bekende designer en zijn zoon bezochten uiteraard de 5 mytische Zagato’s en signeerden de eerste exemplaren van het boek.

U kan deze mooie expo, met onder meer de DB4 GT Zagato (1 van de 19 ter wereld) nog tot 29 juni bezoeken in Autoworld.

 

 

Posted by
autoworldCSR NIGHT bekroont maatschappelijk verantwoorde bedrijven tijdens Gala avond op Autoworld

Op 21 mei vond voor de tweede maal op rij op Autoworld de CSR Night  plaats. Vijf bedrijven werden tijdens de avond bekroond voor hun maatschappelijk engagement. In naam van vzw Time4Society, de organisator van het jaarlijks MVO-evenement, overhandigde minister-president Kris Peeters awards aan GlaxoSmithKline, AXA, ING, Telenet en Cargill. In zijn speech benadrukte hij het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven en Vlaanderen.

Posted by
autoworldDe nieuwe zone rond de liefde van België voor de auto

Sinds 4 april kanu de gloednieuwe permanente tentoonstelling ‘Belgium at Autoworld’ bezichtigen.
Met de zone ‘Belgium at Autoworld’, valoriseert het museum ons auto-erfgoed en de vele Belgische voertuigen van de verzameling. Ze brengt ook hulde aan de Belgische knowhow op dit domein, een kennis die ontstaan is op het einde van de 19e eeuw in één van de avant-gardistische landen van de auto.
Belgium at Autoworld’ verhaalt via een twintigtal tentoongestelde voertuigen en een zeer uitgebreideiconografie, de geschiedenis van de auto in België. Met rijkelijk geïllustreerde modules belicht de expositie een hele rist facetten: de oorsprong, de uitvinders, de industriëlen, de ingenieurs, de ambachtslui, de designers, de circuits, de autocoureurs, de autorenstallen… Alles wat van België een uitzonderlijk landmaakt in de geschiedenis van de auto, zowel gisteren als vandaag.

Posted by
autoworldDe Expositie Ferdinand Porsche genomineerd voor “best noted exhibition”

 

Wij zijn blij u te mogen melden dat de expositie ’Ferdinand Porsche, the Heritage’  genomineerd is in the categorie “BEST NOTED EXHIBITION OF 2013″ voor de jaarlijkse Visit Brussels Awards!

Een jury, samengesteld uit leden van de verschillende vakorganisaties, zal het winnende project kiezen uit de drie genomineerden voor elke categorie. De resultaten zullen aangekondigd worden tijdens de ceremonie van de VISITBRUSSELS awards op 27 maart 2014.

Hartelijk bedankt aan iedereen die voor ons gestemd heeft … en nu duimen maar.

Meer info

Posted by
autoworldLegendary cars of the 70

Wij keren terug naar de jaren ’70. De eerste petroleumcrisis in 1973 zette een domper op de gouden jaren ’60. De eerste uitstootnormen werden een feit en er ging voor de eerste maal heel veel aandacht naar veiligheid, met o.m. de introductie van de airbag en de ontwikkeling van de crashtest.

Dit weerhield de Italiaanse designers en constructeurs er echter niet van om in deze periode enkele uitzonderlijke sportwagens te bouwen, die ook nu nog tot de verbeelding spreken. Raspaarden of volbloeden met ronkende namen en veel pk’s. Engeland bood flink wat weerwerk met de Jaguar E-Type.

De Lamborghini Miurea P400 SV, de snelste baanversie ooit en trendsetter voor de sportieve tweezitters met centraal geplaatste motor.
De Bizzarrini 5300 GT Stradawaarvan er  slechts 140 exemplaren werden gebouwd, terwijl de Ferrari 330 GTC volgens kenners de meeste “allround” Ferrari aller tijden is. In dit rijtje past dan ook de De Tomaso Pantera, de meest succesvolle auto van deze Italiaanse constructeur. Wie zweert bij Engelse sportwagens, kan niet om de Jaguar E-Type Roadster V12 heen.

Eén brok nostalgie met een vijftal legendarische sportwagens, die wij tijdens de maand Maart graag aan u voorstellen.

Posted by
autoworld22.02.2014 Museum Night Fever

 

Op zaterdag 22 februari laten de Brusselse musea zich opnieuw van hun meest creatieve kant zien, voor de 7de editie van Museum Night Fever, de jaarlijkse Brusselse museumhoogmis!
Tussen 19u en 1u ’s nachts openen niet minder dan 24 musea hun deuren, met een avontuurlijk en jong programma dat bewust buiten de traditionele museumkaders kleurt.

Fasten your seatbelts! Op vraag van het grote publiek, zal je opnieuw verbluffen met halsbrekende stunts op en rond een autowrak. Free running in het museum! meer spektakel buiten, waar Conny Schneider alles uit haar saxofoon haalt, zinend, hangend en buitelend aan een trapeze opgehangen aan de arcades. En voor het korte stukje stappen naar het legermuseum aan de overkant, zorgen we voor de aangepaste muzikale begeleiding.

Posted by
autoworld16 februari : Love Bugs Parade

6e Love Bugs Parade
In het teken van de terugkeer van VW in de Fun Cup!

De gelukkige eigenaars van VW Kevers en Beetles, van alle leeftijden, wachten elk jaar ongeduldig op deze ‘hoogdag’!

De Love Bugs Parade, wordt in Brussel georganiseerd ter gelegenheid van Sint-Valentijn en trekt keverliefhebbers aan uit alle uithoeken van België, en zelfs uit het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland.

Een super ervaring voor elke deelnemer… Aankomen in groep samen met de andere leden van een club, of individueel aan het stuur van een Herbie, verzamelen de deelnemers op de Esplanade van het Jubelpark voor het Autoworld museum. Van daaruit vertrekken ze voor een tocht van bijna twee uur die hen langs het prachtige landschap voert via allerlei  lanen, kleine straatjes en plattelandswegen.

Geen haltes en een langere route

Sinds 2009 voert het traject de Parade elk jaar door de straten van de hoofdstad om historische gebouwen te bewonderen, met hier en daar een halte voor een kort symbolisch bezoek.
Dit jaar stellen de organisatoren een iets langer parcours voor, zonder haltes, dat deze leuke parade zal meenemen langs de wegen van Waals-Brabant.

Na het vertrek aan Autoworld om precies 14 u, zullen de Kevers afzakken via de Tervurenlaan en zo naar de Vorstlaan, die ze zullen volgen tot aan de Steenweg op Terhulpen. Daar trekken ze naar de Groenendaalbrug, passeren ze voorbij het Kasteel van Terhulpen en draaien dan af naar rechts, de Koningin Astridlaan , in de richting van Waterloo en de beroemde Heuvel van de Leeuw. De Parade zal Waterloo doorkruisen en terugkeren naar Autoworld via de Lorrainedreef, de Triomflaan en een deel van de Sint-Michielslaan.

Zoals iedere keer wacht de deelnemers een vieruurtje in Autoworld, waar vanaf 1 februari een tentoonstelling van Fun Cup-racewagens plaatsvindt.

In de maand februari, de maand van de Kever, brengt Autoworld hulde aan de Fun Cups.

Het is een traditie geworden: de tijdelijke tentoonstelling van Autoworld in februari is gewijd aan de Kever. Dit jaar, van 1 tot 28 februari, zullen enkele exemplaren van Fun Cups tentoon gesteld worden die getuigen van de comeback van VW naar de 25 Uren Fun Cup in juli 2014.

Praktische informatie:

Zoals ieder jaar is de deelname aan de Love Bugs Parade volledig gratis voor de eigenaars van de Kevers en hun passagiers.
Inschrijven is verplicht en omvat: het onthaal in Autoworld, het roadbook, de rallyplaat, het vieruurtje in Autoworld en het vrij bezoek aan het museum.

tel: 02/772.34.26
e-mail: patriciaraes@scarlet.be

Posted by
autoworldBezoek Autoworld op het Autoalon

 

Bezoek op het Autosalon, zeker ook de Autoworld stand.  Wij bevinden ons in paleis 12 (hét paleis van de sport & prestige wagen), met een prachtige Delage D6.70 uit 1936.

Bewaar zeker je Autosalon ticket! Hiermee krijgt u een korting  van 4€ bij uw volgende bezoek aan Autoworld voor 31.3.2014.

Posted by
autoworldDe laatste week van de tentoonstelling Ferdinand Porsche, the heritage

 

De 45 uitzonderlijke wagens die de hoofdrol spelen in de Porsche saga zullen binnen enkele dagen opnieuw terugkeren naar hun respectievelijke eigenaars.
 
Aarzel niet om de tentoonstelling die aanstaande zondag 19 januari haar deuren sluit, nog deze week te ontdekken!
Zaterdag 18 januari: NOCTURNE !  Het museum zal doorlopend open zijn tot en met 22.00u

Posted by
autoworldDe officiële trailer video van de tentoonstelling Ferdinand Porsche, The heritage

 

De officiële trailer video van de tentoonstelling Ferdinand Porsche, The heritage(www.ferdinandporsche.be) mocht je nog twijfelen…

Posted by
autoworldAutoworld neemt internationaal « Green-key » label in ontvangst.

 

Op 19 december 2013 mocht Autoworld het green Gey label in ontvangst nemen, een herkenning voor de reeds ondernomen stappen voor een duurzaam beleid.

Om een antwoord te bieden op de vraag van de toeristen die op zoek zijn naar uitzonderlijke en duurzame ervaringen en in het belang van de hotelsector en andere toeristische logies in het Brussels Hoofdstedelijk gewest zet het internationale ecolabel “Green Key” (Green Key), dat in 2010 gelanceerd werd door Christos Doulkeridis en in Brussel geïntroduceerd werd door de Federatie IEW, Brussel op de kaart als pioniersbestemming van duurzaam en verantwoord toerisme.

Dit jaar mochten 11 nieuwe logies en evenementenzalen (special Venues) het prestigieuze label in ontvangst nemen omdat ze geslaagd zijn voor hun « transitie Green Key ».

Om een antwoord te bieden op de vraag van de toeristen die op zoek zijn naar uitzonderlijke en duurzame ervaringen en in het belang van de hotelsector en andere toeristische logies in het Brussels Hoofdstedelijk gewest zet het internationale ecolabel “Green Key” (Green Key), dat in 2010 gelanceerd werd door Christos Doulkeridis en in Brussel geïntroduceerd werd door de Federatie IEW, Brussel op de kaart als pioniersbestemming van duurzaam en verantwoord toerisme.

Dit jaar mochten 11 nieuwe logies en evenementenzalen (special Venues) het prestigieuze label in ontvangst nemen omdat ze geslaagd zijn voor hun « transitie Green Key ».

Om dit label te bekomen moesten de laureaten aan verschillende criteria voldoen met betrekking tot algemene milieuzorg, de betrokkenheid van de werknemers, milieugerelateerde informatie aan klanten (documentatie, aangepaste bewegwijzering…), waterbeheer, huishouden en schoonmaak, energiebeheer, afvalbeheer, voeding, activiteiten in de natuur, kantooradministratie, het binnenmilieu en groene ruimtes. Voor het label zijn dus zowel criteria voor milieuprestaties (strikte ecolabelcriteria) als milieubeheer (Milieumanagementsysteem) van toepassing.

Dit label bestaat sinds 1994 en wil vooral onafhankelijk en neutraal zijn (ondersteund door een netwerk van NGO’s). Bovendien is het label al goed ingeburgerd in Nederland en Frankrijk, waar de meerderheid van de bezoekers in Brussel vandaan komen. Met 2.300 ondernemingen die het label dragen in 44 landen wereldwijd komt dit label het meest voor in de toeristische sector.

Posted by
autoworldOfficiële Opening Expositie Ferdinand Porsche

 

Afgelopen donderdag 5 december werd de tentoonstelling ‘Ferdinand Porsche, the heritage from electric to electric’ plechtig geopend door niemand minder dan Dr. Wolfgang Porsche.
Een groot moment voor het Brussels museum dat al meer dan 1 jaar druk in de weer was met de organisatie van deze tentoonstelling.

De 45 uitzonderlijke wagens werden verzameld uit divers internationale (museum)collecties en vertellen het boeiende verhaal van de familie Porsche, een familienaam dat uitgroeide tot één van de meest iconische automobielmerken.

Niet minder dan 2.000 VIP’s waren aanwezig en getuige van de openingsceremonie met openingsrede van Dr. Wolfgang Porsche.

Na de opening was het tijd om de langverwachte expositie te ontdekten en te genieten van deze uitzonderlijke setting in stijl met een glaasje champagne en een hapje. Op het einde van de avond ontvingen de gasten bij wijze van Sinterklaasgeschenk de officiële catalogus van de expositie.

Een geslaagde opening in stijl georganiseerd door het volledige Autoworld team!

 Meer Info

 • Autoworld Museum Brussels (Jubelpark 11, 1000 Brussel)
 • www.ferdindandporsche.be (online tickets)
 • 6 december 2013 tem 19 januari 2014
 • Openingsuren: Open 7 op 7 van 10u tem 17u00 (weekends 18u00)

Posted by
autoworldZondag 3 november 2013 : 1ste Internationale Model Car Swapmeet

 

Het belooft een hoogdag te worden voor de liefhebbers en verzamelaars van schaalmodellen en automobilia objecten! We verwachten een 200-tal exposanten voor deze eerste internationale ruilbeurs.

De bezoekers zijn welkom van 10u tot14u. De toegang tot de Swapmeet bedraagt 10 € (inclusief toegang tot het museum met de tijdelijke expositie rond Minerva).

Voor info en reservatie contacteer: info@autoworld.be

Posted by
autoworld24 oktober : Nocturne in de musea van het Jubelpark

 

Op 24 oktober zullen Autoworld,en de andere musea van het Jubelpark tot 22 uur geopend zijn voor het publiek. Driemaal feest!

Tijdens de nocturne kan je op Autoworld deelnemen aan de gratis gidsbeurenten om 19u en 20u in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast kan u ook gebruik maken van onze nieuwe audiogidsen !
De toegang tot de noctune bedraagt 3 € per persoon en 1,50 € voor -25-jarigen.

 Ook het legermuseum en de Koninkelijke Musea van Kunst en Geschiedenis bieden tijdens deze nocturne speciale activiteiten aan.

Meer info ivm de Brusselse Nocturnes via de website

Posted by
autoworldAutoworld verwelkomt een koetswerk-atelier

 

In samenwerking met de Formula Club organiseert vakman David Coune enkele merkwaardige workshops voor de bezoekers in het restauratieatelier van het Autoworld museum. Deze workshops zullen maandelijks plaatsvinden, telkens van 14u tot 17u.

Het programma:

 • 13 oktober 2013: Voorbereiding en creatie van de mal (motorkap
  achteraan)
 • 3 november 2013: De bouw van de mal in zijn primaire vorm (motorkap
  achteraan)
 • 1 december 2013: Voorstelling van de definitieve vorm (motorkap vooraan)
 • 26 januari 2014: Voorstelling van de afgewerkte stukken (motorkap voor- en achteraan)

De toegang is gratis voor alle museumbezoekers.

Posted by
autoworldZondag 15 september: bezoek van de Belgische en Franse Panhard Clubs

 

Voor de start van het nieuwe schooljaar organiseert, oldtimerclub ‘l’Amicale de Panhard België’ een unieke tentoonstelling over het merk in de tijdelijke expositieruimte van het Autoworld museum in Brussel.

De Belgische en Franse Panhard Clubs slaan de handen in elkaar en organiseren op 15 september een rondrit die vanuit Leuze zal vertrekken en zal aankomen rond de middag in Autoworld.

De gelegenheid bij uitstek om deze prachtige collectiestukken te bewonderen voor het museum.

Posted by
autoworldWeek-end van 14 & 15 september : E-BRUSSELS – een feest rond de electrische en de alternatieve mobiliteit

 

In het kader van de Week van de Mobiliteit, onthaalt de hoofdstad van Europa een uniek  evenement op het esplanade voor het Autoworld museum : E-BRUSSELS bouwt een feest rond de elektrische en alternatieve mobiliteit.
E-BRUSSELS, gratis toegankelijk, is het eerste 100% elektrische evenement in de Europese hoofdstad. Het groepeert een groot elektrisch dorp met een vijftigtal exposanten met een oppervlakte van 6000 m².

Elektrische fietsen, scooters, motoren, motocross en auto’s kunnen worden getest op beveiligde banen.

Talrijke animaties voor klein en groot : tuimelwagens, een muur met kindertekeningen, springkastelen, zonne-animaties, gratis markeren van fietsen, de verkeersveiligheid…

Talrijke animaties, waaronder een concentratie van Tesla Roadster en de aanwezigheid van het nieuwste model S, ton-wagens en crash testen, initiaties met motorrijwielen, demonstraties van elektrische motorcross, de aanwezigheid van specialisten inzake verhuring, leasing en levering van elektrische voertuigen, oplossingen voor  depannage en de oplaadsystemen.

En voor de kinderen, springkastelen, animaties “Solar Flowers”, een levendige tentoonstelling over de geschiedenis van de elektrische mobiliteit in het Autoworld Museum.

E-Brussels staat onder het meterschap van Vanina Ickx, en Luc Schuiten, visionaire architect, beide zullen deelnemen met een fantastisch elektrisch voertuig. Thierry Klutz, Enduro kampioen zal de elektrische motorcrossfiets testen. De kunstenaar Alexandre Dang presenteert verscheidene installaties van dansende bloemtapijten. En ook, een muzikaal podium is voorzien met Electro-Jazz, tevens een ontdekking van de technologieën die energie produceren. Op beide dagen zal een rally van elektrische auto’s Brussel verkennen. Wij stellen de journalisten voor, deze ervaring te beleven en deel te nemen aan de rally als bestuurder of als passagier. Met de aanwezigheid van
meerdere Brusselse Ministers en  talrijke andere verrassende gasten die plaats zullen nemen tijdens de rally Tesla Owners op  zondag.

E-BRUSSELS wordt georganiseerd met de steun van Autoworld op initiatief van Xavier Van der Stappen, etnograaf, schrijver, regisseur, ambassadeur van de eco-mobiliteit. Hij reed van Dakar naar Brussel in 2009 aan boord van een elektrisch prototype met menselijke bijstand. In 2010 verbond hij symbolisch Kopenhagen met Kaapstad aan boord van een meer krachtige auto (400 km autonomie, 110 km / u). In 2011 toerde hij in Frankrijk met een urban prototype van 600 kg, 300 km autonomie en 130 km / u. In 2012 creëerde hij een voertuig met carrosserie in linnen laminaat en gerecycleerd staal van 400 kg dat tot 165 km / u haalt. Hij creëert de I-Care Racing Academy voor leerlingen van technische scholen.

Verdere inlichtingen : www.brussels-electric.eu

Posted by
autoworldBezoek van de Nederlandse Ferrari Club

 

Na de Belgische Ferrrari club in 2012, was het nu de beurt aan onze Noorderburen. De Nederlandse Ferrari club, kwam op 24 augustus op bezoek bij Autoworld en dit naar aanleiding van hun jaarlijkse Rally.  Ruim 20 youngtimers uit de jaren ‘ 70  & ‘ 80  vertegenwoordigden de club en waren  te bewonderen voor de ingang van het museum tussen 12u en 14u.

 

Posted by
autoworldDe website van de tentoonstelling Ferdinand Porsche, the Heritage is online

 

Binnen 4 maanden – op 6 december 2013 – zal de tentoonstelling “Ferdinand Porsche, the Heritage – from electric to electric” zijn deuren openen gedurende 6 weken in het Autoworld museum in Brussel.

Aan de hand van een veertigtal voertuigen afkomstig uit diverse binnen- en buitenlandse musea en privécollecties vertelt de tentoonstelling het fabelachtige verhaal van een familie die een automerk werd… en nog zoveel meer : een menselijk avontuur, het genie en de visie, de creatie van unieke rondingen, de verwezenlijking van een buitengewone technologische vooruitgang, … Ze is opgedeeld in vier zones en nodigt de bezoeker uit om zich onder te dompelen in de wereld van elk van de 4 Ferdinands, die hun eigen stempel op het verhaal hebben gedrukt: de genie-uitvinder, de ondernemer, de ontwerper, de uitdager.

Vanaf nu kunt u onze website www.ferdinandporsche.be bezoeken.

 

Posted by
autoworldVoorstelling Indupol One vanop Autoworld

 

Op 8 augustus organiseerde het Punch Powertrain Solar Team op Autoword de officiële voorstelling van de nieuwe Belgische zonnewagen, de Indupol One.

Het Punch Powertrain Solar Team heeft meer dan een jaar lang gewerkt aan de nieuwe Belgische zonnewagen, De indupol one. De vijfde Begische zonnewagen zal in oktober 2013 meestrijden voor de winst tijdens de World Solar Challenge in Australië.

Het team moest de auto volledig opnieuw ontwerpen: nieuwe regels van de World Solar Challenge vereisen dat de auto vier wielen heeft in plaats van drie. Hiernaast moet de chauffeur bijna rechtop zitten met een veel groter zichtveld ten opzichte van vorige jaren. Deze aanpassingen aan de regelgeving zorgen steeds meer voor een evolutie naar een gewone wagen.

Ondanks de nieuwe eisen wordt de Indupol One een wagen dat tot de verbeelding zal spreken met maar liefst 12x minder luchtweerstand dan een normale auto. De auto racet straks in Australië volledig op zonne-energie van Darwin naar Adelaide, een afstand van 3000 kilometer dwars door de Australische outback met snelheden 130 km/u.

De World Solar Challenge 2013 start op zondag 6 oktober.

Video

 

Posted by
autoworldDe expo Racing Memories brengt eerbetoon aan Philip Verellen

Philip VERELLEN  (1963 – 2002)

Inmiddels is het meer dan tien jaar geleden dat Philip Verellen, pilootjournalist, van ons heenging.

In 1986 wint de jonge Antwerpenaar het Belga stuurwiel voor jonge talenten. Hij krijgt een BMW 325i groep N ter beschikking en wint datzelfde jaar zijn categorie. De volgende drie jaar rijdt hij het Belgisch kampioenschap met een Ford Sierra Cosworth van het Innara team. Voor de eenzitterij ontbreken helaas de middelen (na een mooi resultaat
met een Ralt RT31 op Zolder). 1990 betekent de overstap naar het Belga Audi Team waar hij een Audi V8 ter beschikking krijgt. Meteen drie overwinningen en in 1991 de Procartitel. Na vijf overwinningen in 1992 verhuist hij in 1993 naar het team van Toyota, die een auto inzet in de nieuwe Fisa 2 liter klasse, meteen goed voor een titel in zijn categorie. Philip probeert zijn carrière een internationale wending te geven en betwist drie jaar lang de Britse Rover Turbo Cup alvorens in 1997 in de Renault Spider Cup aan de start te komen.

Het Belcarkampioenschap zit inmiddels in de lift. Na een eerste poging met een TVR Cerbera vormt hij een team met Rudi Penders. Zij winnen drie keer. Samen met Penders en Dujardin kwalificeren zij een RTM Porsche GT3-R voor de 24 Uren van Le Mans 2000. Zij rijden de race uit en eindigen op een verdienstelijke 24ste plaats en vijfde in hun klasse. In 2001 is de Viper GTS-R de referentie. Philip wordt in 2001 teamgenoot van Bert Longin bij GLPK Racing. Helaas vergt de ziekte al haar tol.
Na een eerste overwinning in Spa moet hij forfait geven. Hij vecht moedig terug en plant een comeback in 2002, maar het mag niet baten.

Vlaanderen en de Belgische autosport verliezen een groot piloot, gewaardeerd en geliefd door vriend en tegenstander. Philip was ook een getalenteerd autojournalist en testrijder en  cocommentator van Peter Baert bij de verslaggeving van de Formule 1 wedstrijden.

De expositie Racing memories vindt plaats op Autowold Brussels van 19 juli tot 1 september 2013.
Het museum is alle dagen open van 10u tot 18u.

Posted by
autoworldIX Packard Euro Meet Belgium

 

Aanstaande zaterdag verwelkomt Autoworld de Packard Owners’s Club voor de 9de editie van de jaarlijkse internationale Packard Euro Meet.
Een 30-tal Packard’s zullen vanaf 9h30 te bewonderen zijn aan de ingang van Autoworld.
Het Amerikaanse merk Packard werd opgericht door de gebroeders Packard in 1899, en verwierf bekendheid door het bouwen van betrouwbarevliegtuigen.
Vanaf 1902 werd de Packard Motor Car Company opgericht, en bouwde
het bedrijf in Detroit van 1902 tem 1958 hoofdzakelijk grote en luxueuze en peperdure limousines.

 

Posted by
autoworldAutoworld onder de Italiaanse zon

 

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei organiseerde de Nederlandse Alfa Romeo Club (SCARB) een tweedaags evenement met een start op zaterdag vanuit Nederland en op zondag de 5e mei vanaf Autoworld.

Op de zonovergoten zondag verschenen er 133 Nederlandse en Belgische Alfa’s, die een tourrit maakten door het Vlaamse en Waalse landschap. Na een ontbijt in de Brasserie van het museum, vertrokken de deelnemers voor een lunchstop in Waterloo om na een prachtige rit tegen het einde van de middag terug te keren in Autoworld.

Deze 1e Coppa Alfa Romeo Benelux werd organiseerd  om de 35e verjaardag van een van de grootste Alfa Romeo Clubs van de wereld (meer dan 3500 leden) te vieren en op verzoek van de ruim 130 Belgische leden van deze club. De deelnemers hadden zowel na het ontbijt als aan het einde van de dag de gelegenheid het Museum te bezoeken. Onder de deelnemers waren ook de Belgische oud coureurs  Yvette Fontaine en Georges
Hacquin aanwezig om deel te nemen aan de rit.

Mede door de goede samenwerking met Autoworld, de brasserie en de verschillende sponsoren, waren de deelnemers zeer enthousiast. Vooral voor de Nederlandse deelnemers was de locatie (het Jubelpark) een aangename verrassing. Na de prijsuitreiking trok ieder voldaan terug naar huis.

 

Posted by
autoworldAutoworld en ClassicCarPassion.com hand-in-hand

Wij zijn zeer verheugd onze samenwerking met ClassicCarPassion.com te mogen aankondigen!

ClassicCarPassion.com biedt u tal van informatie over de oldtimerwereld, zoals u ze tot op heden nergens anders gebundeld terugvindt. Deze website werd opgericht door 4  jongeren met een passie voor Oldtimers, voor iedereen die zich wenst te verdiepen in het vak.

Neem zeker eens kijkje op de website!

Posted by
autoworldde eerste “Concours d’Elégance Porsche” van België

 

Op 18 mei 2013, ter gelegenheid van de 13e editie van de Porsche Days te Francorchamps, organiseerde Vander Haeghen &C° de eerste “Concours d’Elégance Porsche” van België, ter ere van de 50e verjaardag van de 911.

De 50 geselecteerde voertuigen namen deel in 4 categorieën:

 • “RS”, van de 2.7l tot de 993
 • “Turbo”, van de 930 tot de 993
 • “Speedster-Cabrio-Targa”, voor voertuigen ouder dan 20 jaar
 • “De allermooiste van 50 jaren 911”

Deze laatste categorie omvatte enkele iconen van de 7 generaties en werd bekroond door het publiek.  De eigenaar van de winnende 911 ging naar huis met een horloge van het merk BRM.

De winnaars van de overige categorieën werden bepaald door een jury van experts en specialisten van Porsche en van de autosector in het algemeen.

De wagens waren te bewonderen van 10.00u tot13.00u.
Tussen 14.00u en 17.00u werd elke wagen afzonderlijk tentoongesteld op het podium, waarop daarna de prijsuitreiking plaatsvond.

Video

Posted by
autoworldSpa Classic 24 tot 26 mei

 

Spa 2013 (24 – 26 mei):  Het jaar van het Tourisme!

Spa is een van de mooiste afspraken van alle disciplines en Spa-Classic, dat op 3 jaar tijd uitgroeide tot hét historisch automobielevenement in België, inspireert zich op de fundamenten die de faam van het circuit hebben gevestigd.

Nieuw in 2013 is de verschijning op de piste van twee plateaus Tourisme, die de Spa-Classic Endurance vervolledigen met een flash-back op de grote periode van de 24 U van Francorchamps. De 2 startgrids C.E.R., de Group C, Sixties’ Endurance, de Trofeo Nastro Rosso, de Spa-Classic Jubilee die 50 jaar Porsche 911 herdenkt en de Historic Formula 2 zullen ook op het competitieprogramma staan van deze derde Spa-Classic.

Nieuw op Spa-Classic : de veiling van Bonhams op zaterdag wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van Spa-Classic..

De Clubs, essentieel bij dit evenement, het dorp Exposanten, voortaan in het centrum van de paddock, de vele animaties alles wordt in het werk gesteld om zoveel mogelijk bezoekers te plezieren.

Posted by
autoworldNiet te missen! Ferdinand Porsche, The Heritage – « from electric to electric »

 

Expositie @ Autoworld van 6 december 2013 tot 19 januari 2014.

Wist je dat … In 1900, de jonge Ferdinand Porsche, toen 24 jaar oud en gepassioneerd door elektriciteit, zijn eerste auto, een elecktrische wagen, bouwde bij Lohner & C °.  Onmiddelijk nadien, ontwikkelde hij, nog steeds bij Lohner, een tweede voertuig, een hybride deze keer. Dit was het begin van een groot avontuur …

Vandaag , 113 jaar later, is het de beurt aan het merk Porsche om een hybride wagen op de markt te brengen.  De 918 – met verbluffende prestaties.
Tussen deze twee auto’s, hebben drie generaties, alle 3 met de voornaam ”Ferdinand”, een uitzonderlijke familiegeschiedenis geschreven met buitengewone auto’s, wereldwijd bekend!

Aan de hand van meer dan 40 voertuigen, die elk deel uitmaken van dit grote avontuur, brengt deze tentoonstelling het uitzonderlijke verhaal  ”Ferdinand Porsche, The Heritage – from electric to electric”De tentoongestelde voertuigen zijn afkomstig  uit zowel privécollecties als grote internationale musea. Hierbij alvast enkele modellen :

* Dr. Ing. Prof. Ferdinand Porsche
Met onder andere de Lohner-Porsche hybride en andere voertuigen gemaakt voor Lohner& Co, de “Sascha” gebouwd bij Austro-Daimler in Wenen en de SSK voor Daimler-Benz in Stuttgart.
Vervolgens zijn er ook de realisaties van zijn studiebureau  in Stuttgart voor Wanderer, Audi, Auto Union, de ‘Silver Arrows’, het prototype van de Volkswagen, de Schwimmwagen, etc …

* Ferdinand Porsche, genoemd « Ferry »
Hij is de ware ziel van het merk. Enkele mooie exemplaren van de Porsche 356 zullen schitteren op de expo, maar ook de 550 en de 718.

* Ferdinand Porsche, genoemd « Butzi »
De huidige 911 is nog steeds naar zijn ontwerp. In dit jubileumjaar, zal ook deze wagen te bezichtigen zijn, samen met de Targa, de 906, de 908, de 912, de 914,  …

* Ferdinand Piëch
Dankzij hem is het merk Porsche tot op de hoogste trede van verschillende podia geresen en dit over de hele wereld, vooral dan met de 917. Het autosport gedeelte van de tentoonstelling wordt hoofdzakelijk toegeschreven aan Ferdinand Piëch!

Het hoogtepunt van de expo wordt zonder twijfel de nieuwe Porsche hybride 918 Spyder !

Posted by
autoworldBFOV Clubnight op 16 maart 2013

 

Autoworld host op zaterdag 16 maart de eerste editie van de Club Night.
De Mezzanine van het museum wordt voor deze gelegenheid  omgetoverd  tot een “BFOV museum”.
De deelnemende autoclubs zullen die avond met fierheid hun club voorstellen aan de hand van één of meerdere tentoongestelde voertuigen.
Het hoogtepunt van de avond wordt zonder twijfel de uitreiking van de trofee ‘oldtimer van het jaar 2013′

Dit event is een echte aanrader voor elke oldtimer-fan!

Klik hier voor verdere informatie en inschrijving.

Posted by
autoworldHet succesverhaal van de Love Bugs Parade

 

De 5de editie van de Love Bugs Parade op 10 februari 2013 was opnieuw een groot succes.
Meer dan 200 “Love Bugs” namen deel aan de parade!
Bedankt iedereen voor jullie talrijke aanwezigheid!

 Noteer alvast in uw agenda voor 2014 : de Love Bugs Parade op zondag 16 februari

Alle fotos bekijken

De love Bugs parade kwam ook aan bod in het journaal :
RTL TVi
TV Brussel
VTM

Posted by
autoworldBoeiende reportage over Autoworld op de RTBF

 

Deze reportage over het Autoword museum, het restauratie atelier, de Mahy collectie , het Imperia project, … is zeker de moeite waard voor elke autofan!

http://www.rtbf.be/video/detail_teletourisme-hebdo?id=1788902

Posted by
autoworldDe Love Bugs Parade keert terug…op zondag 10 februari 2013, in Brussel!

 

Voor het 5de opeenvolgende jaar zijn alle VW Kevers (en uitsluitend de Kevers) – oude en nieuwe – uitgenodigd om samen te komen op zondag 10 februari 2013, vanaf de middag, voor het museum Autoworld, op de Esplanade van het Jubelpark in Brussel.

 Deze grote samenkomst van ‘Love Bugs’ (er zijn steeds meer deelnemers: van 50 in 2009 tot 200 in 2012!) is een sympathieke knipoog naar het Feest van de Verliefden dat enkele dagen later plaatsvindt.

 De Love Bugs Parade wordt stilaan een traditie en neemt de Kevers mee door de straten van de hoofdstad met dit jaar een halte aan het Bozar om de mooiste onder hen te begroeten… de Vochol, die uitzonderlijk tentoon staat tijdens de maand februari.

Vocho + Huichol = Vochol!

 In Mexico wordt de kever ‘vocho’ genoemd en hij is daar uitgegroeid tot een echt instituut. Uit de Mexicaanse Volkswagenfabriek van Puebla zijn meer dan anderhalf miljoen Kevers gerold. In 1973 vertegenwoordigde de productie liefst een derde van alle voertuigen die werden verkocht in Mexico! Tot voor kort telde de stad Mexico bijna 100.000 ‘vocho verde’, de mythische groene taxi’s.
In 2010 vroeg het Museo de Arte Popular van Mexico-City aan acht ambachtslieden van twee Indiaanse Huichol-families om een ‘vocho’ te versieren. Zich inspirerend op hun cultuur, decoreerden ze het voertuig met 2.277.000 gekleurde glazen parels die Huichol-symbolen voorstellen. Het resultaat, een echt kunstwerk, gaf geboorte aan de ‘Vochol’!Brussel is de laatste halte van de wereldtournee van de Vochol, na prestigieuze etappes zoals de Quai Branly in Parijs. In de lente vertrekt het voertuig naar Houston in de Verenigde Staten waar het op een veiling zal verkocht worden.De Vochol zal vanaf 31 januari 2013 tentoon staan in het Bozar.
De deelnemers aan de Love Bugs Parade zullen dus bij de eerste zijn om hem te bewonderen.

Autoworld in het teken van de Kevers 

Al verschillende jaren wijdt het museum Autoworld de maand februari aan de kever. Dit jaar wordt geen uitzondering en men zal er van 7 tot 24 februari drie exposities rond dit thema kunnen bezoeken.

Tentoonstelling van de beste reclames voor de Kever

Ze zijn vaak grappig, goedaardig en zeer creatief… de oude ‘reclames’ en de ‘pub’ van vandaag hebben van de VW Kever een van de sympathiekste voertuigen ter wereld gemaakt.
De beste voorbeelden, gedrukte en andere, zullen tijdens de maand februari tentoon staan in Autoworld.

Het verhaal van de Kever met tien emblematische wagens

Een tiental modellen vertellen over de geschiedenis van de Kever, te beginnen met een van de dertig fameuze type 30, ontworpen door Ferdinand Porsche in 1937, tot de Beetle van de 21e eeuw. U ziet ook enkele beroemde Kevers en de ‘Africaine’ die de tocht uit 1950, Brussel-Léopoldville en terug, evoqueert van Pierre D’Ieteren, Jacques Swaters, Jacques Cortvriendt en Christian Nicolaï de Gorhez,

In Miniversie… nog leuker!

En om het geheel af te ronden, zijn er uitstalkasten met miniatuurmodellen die in scène zijn gezet in schitterende diorama’s.

Toekomstige reclamejongens

Op de dag van de Love Bugs Parade worden de kinderen van de deelnemers uitgenodigd om hun eigen publicitaire creaties mee te brengen die de Love Bugs van hun ouders voorstellen. Dat kan in om het even welke vorm en de creaties zullen tentoongesteld worden in Autoworld tot 24 februari.

Elke (kleine) reclameman/vrouw in de dop wordt uiteraard beloond.

Gratis deelname!

Zoals ieder jaar is de deelname aan de Love Bugs Parade volledig gratis voor de eigenaars van de kevers en hun passagiers.
De inschrijving is verplicht en omvat: het onthaal in Autoworld, het roadbook, de rallyplaat, het bezoek aan de Vochol in Bozar, het vieruurtje in Autoworld en het vrij bezoek aan het museum.

Informatie en inschrijvingen (vanaf 10 januari 2013): Tel: 02/772.34.26 mail: patriciaraes@scarlet.be

Posted by
autoworldVoorstelling nieuw album Michel Vaillant in Autoworld

 

Donderdag 15 november vond de persvoorstelling van het gloednieuwe Michel Vaillant album ‘In de naam van de zoon’  plaats in het bekende Autoworld museum in Brussel. De papieren stripheld heeft sinds juni een vaste stek in de gerenoveerde Sport & Competitie Zone van het museum, het was dan ook logisch dat uitgeverij DUPUIS koos voor het automuseum als locatie voor de deze bijzondere gelegenheid.

De populaire strip – die voor het eerst verscheen in 1957 – onderging een compete make-over.

Het vernieuwde team met Philippe Graton – de zoon van Jean Graton –  aan het roer lanceert een volledige nieuw seizoen van de bekende strip met een nieuwe grafische vormgeving en met veel aandacht voor de actualiteit van de gehele autosector en de autosport in het bijzonder. 

De nieuwe strip is binnenkort uiteraard verkrijgbaar in de shop van het museum!

 

Posted by
autoworldThink Pink Gala Diner @ Autoworld Brussels

 

Op maandag 22 oktober organiseerde Think-Pink haar jaarlijkse Gala Diner ten voordele van Think-Pink. In het prachtige decor van Autoworld Brussels werden de gasten in stijl verwelkomd.

Iedereen had zich piekfijn uitgedost en was voorzien van een roze accessoire. Tussen de verfijnde gerechten door zorgde stemmenimitator Olivier Laurent voor de komische noot. Aan het einde van de avond brachten Tatiana Silva en Tania Dexters een verrassing van formaat. In ware Top Gear-stijl kondigden zij hun deelname aan de Rallye des Gazelles aan. In maart 2013 rijden zij in een volledig Think-Pink gepimpte en aangepaste Yeti Skoda deze rally in Marokko mee. Met het evenement willen ze niet alleen meer aandacht vragen voor borstkanker, maar ook geld inzamelen voor projecten in België die meer vrouwen uit moeilijk toegankelijke doelgroepen naar de screening brengt. Het werd een zeer geslaagde avond.

Posted by
autoworldLancering nieuw Belgisch merk “VDS Cars” in Autoworld

Op 4 oktober 2012 stelde Raphaël van der Straten in Autoworld, met enige trots, zijn eigen wagen voor aan het publiek.
Van raceteam naar autoconstructeur, dankzij Raphaël van der Straten zijn we een Belgische sportwagen rijker. Of twee, want de VDS GT 001 komt ook als R-competitieversie.

De  VDS GT 001 staat op de technische basis van de Gillet Vertigo .5 Spirit (het chassis werd wel met 15 centimeter verlengd), inclusief de tot 480 paarden opgevijzelde 4,2 liter-V8 van Maserati-origine. Maar het uit koolstofvezel opgetrokken koetswerk is gloednieuw.

Het design komt uit de koker van van der Straten, al komt het uiteindelijke ontwerp van Charles van den Bosch. De technische ontwikkeling en de productie gebeurt in samenspraak met Tony Gillet. Naar concrete prestaties van de slechts 1000 kilogram wegende sportwagen blijft het voorlopig gissen, we weten enkel dat ze een gelimiteerde oplage van 22 exemplaren plannen.

Het project ontstond uit nostalgie. Eigenlijk treedt Raphaël in de voetsporen van grootvader Rodolphe die zowat dertig jaar geleden een eigen racewagen ontwikkelde om deel te nemen aan de Can-Am-kampioenschappen. De R-competitievariant staat dan ook in dezelfde kleurenstelling als de originele VDS 001: rood met witblauwe streep.

Met die GT 001-R ambieert van der Straten de 24 Uren van Le Mans, al beseft hij dat een startplek aan de legendarische etmaalrace niet zomaar uit de lucht komt vallen. Daarom ondergaat de VDS-racer een rigoureus testprogramma, met de 24 Uren van Dubai begin volgend jaar als eerste wedstrijd. Rijders worden later bekend gemaakt.

De lancering vond plaats op de Mezzanine, waar de genodigden tijdens het bezichtigen van deze prachtige en exclusieve wagens konden genieten van een hapje en een drankje.
Met zijn nieuwe Sport & Competitie zone, vormde Autoworld het perfecte kader voor dit event.

Posted by
autoworlderze

azeraez

Posted by
autoworld70ste verjaardag van de Willys Jeep

De BFOV organiseert van 12 november tot 2 december 2012 een tentoonstelling ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de Willys Jeep.

De Willys MB is een lichte terreinwagen van het Amerikaans leger.

De Willys MB is bijna identiek aan de Ford GPW en werd gebouwd tussen 1942 en 1945.  Het Amerikaans leger gaf dit type van voertuigen de benaming ‘GP’ als afkorting van ‘General Purpose’ (voor meerdere doeleinden).  Ze worden aanzien als één van de legendes van de Tweede Wereldoorlog

 

Posted by
AutoworldFEBIAC wijdt in Autoworld een nieuwe educatieve zone in

Het Autoworld-museum in het majestueuze Jubelpark te Brussel is een van de parels aan de Belgische automobielkroon. Het vormt een sprekende getuigenis van de evolutie die de intrigerende autosector de voorbije honderd jaren heeft ondergaan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat FEBIAC, de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie, deze erg symbolische site uitkoos om er zijn nieuwe educatieve zone te vestigen.

De automobiel wordt door velen (terecht) beschouwd als bron van dromen en continue innovatie, maar de sector wordt niettemin geconfronteerd met een schrijnend gebrek aan geschoold personeel. In die optiek hebben diverse instanties in de Belgische automobielsector zich verenigd onder één vlag: Toekomstopwielen.be. Deze alliantie stelt zich meerdere doelen: de opleiding van jongeren ondersteunen, de leerlingen van technische scholen begeleiden bij hun keuzes door de overgang van schoolbank naar werkplek te vergemakkelijken, de scholen en dus docenten assisteren bij hun diverse pedagogische praktijken en tot slot de werkgevers stimuleren om de jongeren die vers van de schoolbanken komen zo goed mogelijk op te vangen.

Autoworld en FEBIAC/Toekomstopwielen.be zijn al sinds geruime tijd partners. De samenwerking werd zo’n tien jaar geleden beklonken met de installatie van diverse technische ‘eilandjes’ op verschillende plaatsen in de expositieruimte. Omdat deze pedagogische hulpmiddelen jaarlijks enkele honderden aspirant-technici naar het museum trekken, werd beslist om ze niet alleen te renoveren, maar ook om ze beter te doen aansluiten bij de recentste technologische ontwikkelingen waar de automobielsector prat op gaat.

Als er één element is dat de autosector kenmerkt, dan is het wel de snelheid en constantheid waarmee ze evolueert. Die nieuwe ontwikkelingen betreffen niet alleen de prestaties (die almaar stijgen) en het verbruik (dat daalt), maar ook het design (dat steeds verfijnt), de recyclage (die aan doeltreffendheid wint) en de zoektocht naar alternatieve oplossingen. Heel wat vernieuwingen zijn bovendien te danken aan de bijdrage van talrijke Belgen.

Al deze elementen worden op ludieke wijze uitgewerkt en toegelicht aan de hand van zes interactieve palen in een tunnel waarvan het ontwerp tot de verbeelding spreekt. Dankzij FEBIAC/Toekomstopwielen.be bekijken jonge en iets minder jonge geïnteresseerden het universum van de automobiel met een frisse en geamuseerde blik. De bezoeker spelenderwijs iets laten opsteken, dat was de insteek die aan de basis lag van de ontwikkeling van deze nieuwe zone.

Om een zo groot mogelijk aantal jongeren de gelegenheid te bieden deze ruimte te bezoeken, heeft FEBIAC/Toekomstopwielen.be verschillende faciliteiten voorzien voor scholen waar autotechnieken onderwezen worden. Ze krijgen niet alleen gratis toegang tot Autoworld als ze zich vooraf inschrijven, maar kunnen ook gebruikmaken van een speciale ruimte naast de educatieve zone waarin de docenten hun leerlingen kunnen verzamelen om er bijvoorbeeld les te geven.

De educatieve zone, waarvan de inhuldiging werd bijgewoond door ruim honderd, met onder meer vertegenwoordigers van de automerken, schoolnetwerkverantwoordelijken, docenten en politieke kopstukken, zoals Minister van Staat Herman De Croo, en die door FEBIAC-Toekomstopwielen.be geïnstalleerd werd in samenwerking met de firma’s SquareM²eter en Eventattitude, gaat ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet. Vanaf 27 september 2012 is ze open voor het grote publiek.

Posted by
AutoworldNocturnes van de Brusselse musea 27.9.12

In het kader van de Nocturnes van de Brusselse musea zal Autoworld uitzonderlijk geopend zijn aanstaande donderdag 27 september. Onze gidsen staan gratis ter beschikking om jullie vragen te beantwoorden.

De speciale NOCTURNE prijzen zijn van toepassing:

3€ (ipv 9€) standaard prijs
1,5€ voor personen jonger dan 26 jaar

Posted by
AutoworldDe Citroënproductie in België

Terwijl iedereen de beroemde Citroëngarage aan de Ijzerplaats kent, is het veel minder bekend dat, gedurende 54 jaar, bijna alle modellen van dit Franse merk in Vorst (Brussel) gebouwd werden.

Enkele van deze kenmerkende voertuigen, stille getuigen van de productie in deze fabriek, die gedurende een maand in het prestigieuze kader van het museum Autoworld zullen tentoon gesteld worden. Dit dank zij de medewerking van verschillende verzamelaars en leden van de diverse Citroënclubs.


Zo zal een nostalgisch publiek o.m. de volgende wagens kunnen bewonderen :

 • een Rosalie van 1933
 • een Traction Cabrio van 1936
 • een DS van 1961
 • een 2 PK van 1967– De eerste 2 PK liep trouwens exact 60 jaar geleden in Vorst van de band!
 • een Ami6 van 1966
 • een LN van 1980
 • een Traction N van 1950

Talrijke vaak exclusieve tijdsdocumenten, foto’s en schaalmodellen vervolledigen deze tentoonstelling.
Een expo met heel veel herinneringen, die u niet mag missen.

Posted by
AutoworldMineraux & Fossiles – 8/9 septembre

Posted by
Autoworldtentoonstelling 50 Years MG B

Van 25 augustus tot 16 september 2012, zullen de aangesloten MG-clubs van de BFOV in Autoworld een tentoonstelling organiseren rondom de historiek van de MG B. De eerste MG B werd gelanceerd in 1962 en kende een enorm succes bij menig oldtimerliefhebbers. Verschillende modellen zullen tentoongesteld worden en verdienen zeker een bezoekje van elke liefhebber die dit Britse merk in zijn hart draagt.

Posted by
AutoworldNieuwe zone ‘Toekomstopwielen.be’ in Autoworld in samenwerking met Febiac

Vanaf begin oktober kunnen de bezoekers in Autoworld kennismaken met de nieuwe educatieve zone, het museum richt haar pijlen zo opnieuw op een jonger doelpubliek.

De nieuwe educatieve zone ondersteunt het project ‘Toekomstopwielen.be’

De werkgevers uit de autosector hebben het moeilijk om gekwalificeerd personeel aan te trekken en te behouden. Nochtans studeren elk jaar heel wat jongeren af in een (auto)technische richting. Maar te weinig schoolverlaters gaan effectief aan de slag in de autosector.

Het project werd gelanceerd door de autosector en richt zich tot jongeren, door hun opleiding te ondersteunen, en door de overstap van de schoolbanken naar de werkvloer te vergemakkelijken.

Bedoeling van deze zone is de jongeren en technische scholen op een interactieve wijze en spelenderwijs kennismaken met de verschillende facetten van de autosector, nog steeds de grootste industrietak in Belgie.

Meer info:

Autoworld Brussels
Jubelpark 11
1000 Brussel
Tel. 02.736.41.65

www.autoworld.be
www.toekomstopwielen.be
www.febiac.be

Posted by
AutoworldSport en Competitie in Autoworld

Het museum Autoworld in het Jubelpark te Brussel heeft de voorbije maanden een ingrijpende opfrisbeurt ondergaan onder impuls van directeur Sébastien de Baere en museoloog Eric Janssen, die sinds begin 2011 het dagelijkse beleid voeren. Zo werd de collectie vooroorlogse auto’s op de benedenverdieping lichtjes uitgedund om ze beter te kunnen presenteren en werd op de eerste verdieping een aparte zone gecreëerd voor markante auto’s uit de jaren 60, 70 en 80. De jongste blikvanger is de nieuwe zone ‘Sport & Competitie’, eveneens op de eerste verdieping, met een fraaie selectie legendarische sportwagens die op regelmatige basis vernieuwd zal worden.

Om meteen in de racesfeer te komen treed je de zone Sport & Competitie binnen via een grote boog in de vorm van de autoband. Je wordt verwelkomd door een aantal mythische rallywagens, zoals een Ford Escort Belga of een Fiat 131 Abarth. Vervolgens kijk je pal op een ‘banking’-bocht met een aantal legendarische Grand Prix-bolides, gaande van een Renault GP uit 1906 tot een hedendaagse Formule 1. Via een startgrid met meer straatgerichte sportwagens, zoals een Chevrolet Corvette Stingray of een Mercedes SL Gullwing, kom je uiteindelijk uit op een intimistische evocatie van een paddock uit
de jaren 50, met onder meer een prachtige Porsche 550 Spyder.

Overal staan schermen waarop u oud filmmateriaal kunt bekijken, en de hele zone is versierd met prachtige uitvergrotingen van historische foto’s, maar de echte liefhebbers mogen zeker ook de Automobilia-tunnel niet links laten liggen: hier vindt u allerlei automagazines, schaalmodellen, trofeeën, racehelmen en andere autogerelateerde snuisterijen, netjes uitgestald in een tiental vitrines. Tot slot komt deze tunnel uit op de Michel Vaillant Corner, met onder meer de Vaillante Grand Défi uit de film van Luc Besson en een heuse F1 Vaillante, waarin groot en klein zich kan laten fotograferen.

Posted by
AutoworldMichel Vaillant entre au Musée

Dans le cadre d’une rénovation de l’Autoworld, le Musée de l’Automobile de Bruxelles, l’intrépide pilote imaginé par Jean Graton est mis à l’honneur dans un espace dédié : l’Espace Michel Vaillant.

On y découvre le coupé Vaillante de Steve Warson utilisé dans le film Michel Vaillant produit par Luc Besson en 2003, avec Sagamore Stévenin dans le rôle titre.

Au cœur d’une sorte de studio photo, les petits et grands visiteurs peuvent se faire photographier dans une F1 Vaillante.

Le coin Michel Vaillant est complété par des photos et dessins extraits de l’univers de ses aventures. Il débouche sur un long tunnel où l’on raconte l’histoire du sport automobile à travers des divers objets : trophées, casques, magazines, modèles réduits… Une des 10 vitrines est entièrement consacrée à Michel Vaillant.

A côté de cela, un impressionnant virage relevé accueille des monoplaces de légende : F1 Renault ING d’Alonso, Renault GP 1906, FN des années ’30, Bugatti T35, Venturi Lambo F1, Talbot-Lago T26… Une grille de départ présente d’autres bolides (à tour de rôle) : une Porsche 928, la Bizzarrini AMX Ciabola, une Alpine A110, une Maserati Mistral Coupé ou encore une Ferrari Dino 246.

Des anciens paddocks façon années ’50 complètent ce nouvel espace “Sport et Compétition” du Musée avec quelques belles mécaniques : notamment une Omega 6 et une Porsche 550.

Le Musée Autoworld est situé sur l’esplanade du Cinquantenaire à Bruxelles, à proximité du Quartier Européen.

Posted by
AutoworldMichel Vaillant, Ferrari et des bolides de course s’invitent à Autoworld

BRUXELLES – Une nouvelle expo temporaire et un nouvel espace muséal consacré aux bolides de compétition. C’est ce que propose Autoworld, le musée de l’auto du Cinquantenanire à Bruxelles.

Une nouvelle zone d’exposition consacrée aux voitures de compétition vient d’ouvrir à Autoworld, le musée de l’auto du Cinquantenaire à Bruxelles. Cet espace est entièrement consacré à la compétition auto et aux GT’s. La mise en scène restitue le décor des courses et permet une immersion dans l’univers de la compétition auto.

Le résultat est plutôt réussi puisque dès le passage sous le pneu-arche Continental du Mans, on est plongé dans un décor de circuit. Des voitures de rallye, des Formule 1, Porsche, Buggati, Alpine ou Masérati ainsi que quelques raretés (Bizzarini, entre autres) et des reproduction de stands des années 50. Mais ce qui fait encore la particularité de cet espace Sport et compétition, c’est le stand… Michel Vaillant. On y rerouve une Vaillante Défi, qui a tourné dans le film de Luc Besson, ainsi qu’une réplique d’une F1 Vaillante dans laquelle on peut même s’assseoir.

Avec cette expo, Autoworld comble un manque et réalise le souhait de nombreux de ses visiteurs : voir de tout près les stars des circuits.

Découvrez ce nouvel espace “Sport et compétition” dans notre reportage vidéo ci-dessus.

Et des Ferraris

Le Ferrari Club Belgio fête cette année son 40ème anniversaire. C’est l’occasion d’une exposition temporaire au musée Autoworld consacrée, évidemment, au cheval cabré. Une petite dizaine de bolides sont exposés pendant ce mois de juin dans un espace réservé. Dino 246GTS, 365 GT4, F40, Enzo, 599 GTO, des noms qui font phantasmer les amateurs de belles mécaniques. Cette exposition sera ouverte jusqu’au 30 juin.

Découvrez l’exposition Ferrari dans notre reportage vidéo ci-dessous.

Posted by
Autoworld40e verjaardag van de Ferrari Club Belgio

Ferrari Club Belgio vzw viert haar 40e verjaardag met een feestelijk weekend dat van start gaat op 9 juni in Autoworld.

Indien het merk van het steigerend paard jou interesseert en je wil deze juweeltjes wel eens van dichterbij bekijken en het geluid van al die paarden horen brullen, dan moet je zeker naar Autoworld komen op 9 juni. Vanaf 11.30 uur verzamelen zich tientallen voertuigen voor het museum, klaar voor de start (rond 14.00 uur) van een feestelijk weekend.

De club zal voor deze gelegenheid een tentoonstelling inwijden die vertelt over 40 jaar clubleven en de daaraan verbonden Ferrari modellen en F1 resultaten. Naast enkele prachtige Ferrari’s (waarvan een Ferrari Dino 246 GTS van 1972, een 365 GT4, een F40, een Enzo en een 599 GTO) zullen er enkele hoogst zeldzame onderdelen worden tentoongesteld alsook een mooie collectie tekeningen/prenten van Clovis en Benoît Deliège.

De tentoonstelling loopt van 9 juni tot en met 30 juni.

Meer inlichtingen op www.autoworld.be en www.ferrariclubbelgio.com

Posted by
AutoworldMODEL CAR FESTIVAL

Meer dan 5.000 schaalmodellen vertellen de geschiedenis van de automobiel. Van 20 juli tot 26 augustus 2012


Meer info

Posted by
AutoworldWeldra opening van de zone “Sport & Competition”

Vanaf 12 juni 2012, nodigt Autoworld alle bezoekers uit om deze nieuwe zone te komen ontdekken, op de eerste verdieping van het museum. Het gaat om een splinternieuwe zone, opgebouwd uit een buitengewoon script met daarin de belangrijkste fasen van de autosport (rally’s en races) sinds 1906 vertegenwoordigd.
Meer dan twintig uitzonderlijke race- en sportwagens’s zullen worden tentoongesteld in een originele en dynamische enscenering met onder andere een nagebouwde piste, startgrid, paddocks, en een Michel Vaillant fotocorner, … en dit vol met foto’s, films van vroeger en nu met en heel wat informatieschermen.

Een permanente tentoonstelling die zeker de moeite waard is voor jong en oud!

Posted by
AutoworldHet prototype van de nieuwe Imperia blijft langer dan voorzien in Autoworld!

De tentoonstelling als prelude op de rally ‘Belgian Tour’ die zal vertrekken op de Esplanade van het Jubelpark op 29 juni 2012, werd op 2 mei geïnaugureerd in aanwezigheid van de voorzitter van het museum, de heer Herman De Croo.Zes historische voertuigen hebben een plaats gekregen in de zone van de permanente tentoonstelling en kunnen daar bewonderd worden tot 26 mei 2012.
Als kers op de taart zal de nieuwe Imperia er te zien zijn, maar slechts tot 13 mei.
Een goede reden om zich zo snel mogelijk naar het museum Autoworld te reppen.

Alle praktische informatie bevindt zich in het bijgaand persbericht.

Persdienst:
Patricia Raes
0476/34.42.04
patriciaraes@scarlet.be

 

Posted by
AutoworldOptima Rally

Autoworld opende haar deuren afgelopen zondag voor het vertrek van de jaarlijkse Optima rally.
Meer dan 50 oldtimers en moderne GT’s tekenden present voor een regulariteit rally met als eindbestemming het circuit van Zolder, het decor van het prestigieuze FIA GT1 World Championship.

Posted by
AutoworldNEW ZONE Sport & Competition Work in progress

Een nieuwe zone, waarin aandacht besteed wordt aan de evolutie van de race- en sportwagens. Reeds van in de beginjaren van de auto was de sport een zeer belangrijk promotiemiddel voor de industrie.


Posted by
AutoworldF1 2012 Teaser @ Autoworld

Check out this teaser of the 2012 F1 Season, which took place in Autoworld !


Visit our Facebook page

Posted by
AutoworldEcurie Val d’Or

In samenwerking met het Autoworld museum organiseert de befaamde club Ecurie du Val D’Or – Retromobilia Club haar opendeurdagen op zondag 11 maart vanaf 10h00 tem 18h00.
De gelegenheid bij uitstek om deze dynamische club te ontdekken die hun clubhuis ondergebracht hebben in de brasserie van één van ‘s werelds mooiste musea : Autoworld !
Uiteraard is dit eveneens een mooie opportuniteit om de wereld van oldtimers en classic cars te ontdekken , ideen uit te wisselen met gepasioneerden, lang gezochte wisselstukken of accesoires op de kop te tikken in de speciaal daarvoor ingerichte ruimte.
We voorzien voldoende parkeergelegenheid voor de oldtimers voor de deuren van het musuem op de esplanade van het Jubelpark.
Noteer alvast in jullie agenda : zondag 11 maart, een datum om niet te missen, de ideale start van het seizoen in Autoworld. Sfeer en ambiance verzekert !
Contact & info :
Marc Navet (Président Ecurie Val d’Or )
info@retromibilia.be
Tel 0496 47 59 62

Posted by
AutoworldAl meer dan 130 Kevers zijn ingeschreven voo

Zij komen uit alle hoeken van het land, maar ook uit Noord-Frankrijk en het zuiden van Nederland… De legendarische ‘Herbie’s’ en meer dan 100 andere Kevers en Beetles komen afgezakt naar onze hoofdstad op zondag 12 februari 2012 om deel te nemen aan de Love Bugs Parade, een kleine Keverknipoog naar Sint-Valentijn.

Dit evenement – het 4e al – wordt georganiseerd door het Autoworld museum met de steun van VW.Expo en animaties rond de KEVER in Autoworld

Het Autoworld museum zal op dat ogenblik een tentoonstelling organiseren die de evolutie van de VW Kever belicht, van de creatie tot vandaag. Bezoekers ontdekken ook een uitstalkast met een zestigtal schaalmodellen (*) van alle generaties van dit mythisch voertuig, van het prototype tot de eerste versie van de ‘Herbie 53’, van de Ultima Edicion, de laatste Kever die gemaakt werd in Mexico, tot de gestroomlijnde Kever van de 21e eeuw.

Het zijn dezelfde voertuigen die men buiten op ware grootte zal terugvinden, op de Esplanade van het Jubelpark, met veel getoeter en in een gezellige sfeer. Men heeft al de deelname aangekondigd van een zeer zeldzame ‘type 30’-wagen, die in 1937 ontworpen werd door Ferdinand Porsche op vraag van ene A. Hitler. Verder ontdekt men een replica van de wagen van de Afrikaanse raid van D’Ieteren uit 1950/51, waarmee Pierre D’Ieteren, Jacques Swaters en hun vrienden de ‘Raid Brussel – Belgisch Kongo en terug’ realiseerden. En dan zijn er nog enkele ‘Gemini’ Kevers uit 1972, enkele ‘Ultima Ediciones’ uit 2003, de Kever van de SAMU die bloed vervoerde… en nog een honderdtal andere wagens die vaak met liefde zijn ‘aangekleed’ en gekoesterd.

Kers op de taart wordt de Kever van de 21e eeuw, die recent van de montageband liep.

Halte in het Politiemuseum

Vooraleer terug te keren naar Autoworld, zal de Love Bugs Parade een klein half uurtje stoppen bij het Politiemuseum (Luchtmachtlaan in Etterbeek), waar we onder meer enkele voertuigen vinden die toebehoord hebben aan de politie: een Kever uit 1973 van de politie van Kraainem, verschillende VW combi’s, de Golf GTI van de eerste generatie, de allereerste Porsche 911 van de Rijkswacht enz.

Inschrijvingen en uurrooster

Al wie een Kever of Beetle bezit, kan gratis deelnemen aan het evenement, maar de inschrijving is verplicht en dient te gebeuren vóór vrijdag 10 februari.

Vanaf 13 u worden de voertuigen verwacht voor Autoworld. Elke deelnemer krijgt er een rallyplaat en een roadbook.

Rond 14 – 14.30 u zullen de voertuigen het Jubelpark verlaten voor een tocht van ongeveer een uur langs de mooiste plaatsen van de hoofdstad (Ambiorix- en Marie-Louisesquare, Congreskolom, Koningsstraat, Koningspark, Koningsplein, Grote Zavel, Muntplein, Kathedraal St-Michiel en St-Goedele, de Meeûssquare, Luxemburgplein, Europees Parlement, Politiemuseum…).

Rond 16 – 16.30 zijn ze terug bij het Autoworld museum waar de eigenaars een vieruurtje wacht en een demonstratie wordt gegeven van de fabricatie van pralines.

Info deelnemers en inschrijvingen: tel: 02/772.34.26 – e-mail: patriciaraes@scarlet.be

Posted by
AutoworldLes “Belgian Racing Legends” ont quitté Autoworld

après avoir été admiré par plus de 25.000 visiteurs !

Dimanche 15 janvier 2012 – 18h : le rideau est tombé sur un des plus beaux hommages qu’ait connu le sport automobile belge.

Les quelque 50 bolides exposés sur la grille de départ et dans les paddocks de l’exposition “Belgian Racing Legends”, qui s’est tenue à Autoworld-Bruxelles durant un mois et une semaine, ont attiré plus de 25.000 visiteurs.De l’avis de tous, cette exposition était exceptionnelle et unique par plus d’un aspect : la mise en scène, la qualité des voitures présentées ou encore l’iconographie relatant un demi-siècle de sport automobile belge…

Rappelons que cet événement a pu être mis sur pieds grâce au soutien et à la participation active de nombreux partenaires privés.

Il est important également de souligner que, depuis quelques mois, le musée Autoworld connaît une profonde restructuration. Les visiteurs de l’exposition ont ainsi découvert un musée rafraîchi, à la scénographie renouvelée tant au niveau des véhicules que de la signalisation. Et ce n’est qu’un début ! De nouvelles voitures de collection sont attendues et des projets sont en cours d’élaboration, telle que, pour ne citer qu’un exemple, la construction d’une zone « Sport et Compétition ».

L’année 2012 s’annonce déjà riche en événements et l’on peut déjà annoncer:

Vendredi 27 janvier 2012 : Driving the futur today
Exposition de prototypes démontrant qu’une mobilité alternative est possible grâce aux nouvelles technologies. Différents moyens de transport par air, terre et mer seront présentés, ainsi que des solutions innovantes et réalistes pour la production d’énergie.

Dimanche 12 février 2012 : Love Bugs Parade
Le dimanche précédant la Saint-Valentin voit le retour de la traditionnelle Love Bugs Parade où plus d’une centaine de coccinelles anciennes et actuelles se rassemblent devant Autoworld avant de partir en ballade à travers les rues de Bruxelles.
Rendez-vous à partir de 13h00.

Vendredi 29 juin 2012 : départ du “Sea Sun Rally”
Mercredi 3 octobre 2012 : 40ème Anniversaire du Historical Vehicle Club Belgium
Une plongée magique dans le temps grâce à une exposition qui présentera les voitures les plus glamour de 1925 à 1965.

Samedi 6 octobre 2012 : départ du Rallye du Zoute
N’hésitez pas à visiter le site www.autoworld.be et de rejoindre la page facebook du musée pour être régulièrement tenu au courant de toutes les activités.

Posted by
AutoworldLove Bugs Parade

De Kevers trekken door Brussel…

12.02.2012 – een symbolische dag voor de 4e Love Bugs Parade

Er staan zoveel cijfers ‘2’ (symbool van het koppel) in deze datum, dat de dag bijzonder goed gekozen lijkt voor de ondertussen traditioneel geworden Love Bugs Parade die zal plaatsvinden op de zondag voor het feest van Sint-Valentijn.

Alle liefhebbers van de legendarische ‘Herbie’s’ (de ‘53’) maar ook van de andere Kevers, Coccinelles, Käfer, Vocho, Fusca, Maggiolino, Ultima Edicion, Beetle… worden vanaf 13 u verwacht op de Esplanade van het Jubelpark, voor het Autoworld museum, om hun rallyplaten in ontvangst te nemen en de details te vernemen van het parcours door Brussel.

De deelname is gratis! Er is maar één voorwaarde: zich inschrijven met een Kever.
Dit jaar wordt het aantal deelnemers niet beperkt zodat iedereen kan deelnemen aan dit sympathiek evenement.

Rond 14 u zullen de wagens het Jubelpark verlaten voor een tocht van ongeveer een uur langs de mooiste plekjes van de hoofdstad (Ambiorix- en Marie-Louisesquare, Congreskolom, Koningsstraat, Koningspark, Koningsplein, Grote Zavel, Muntplein, Kathedraal St-Michiel en St-Goedele, de Meeûssquare, Luxemburgplein, Europees Parlement…).

Zij keren terug naar het Autoworld museum rond 15.30/16 u waar een vieruurtje wordt aangeboden aan alle deelnemers.
Vermits dit het jaar van de gastronomie is (Brussel 2012 = Brusselicious!), zal de Meester- Chocolademaker Arnaud Champagne een demonstratie houden van de fabricatie van pralines, gevolgd door… een proeverij!

Ontmoeting met de nieuwe Herbie …
In dit bijzonder jaar van de Love Bugs zal de jongste telg van de keverfamilie – de Beetle van de XXIe eeuw – zich bij de parade voegen. Men kan de nieuwe ‘Herbie’ ook de hele dag benaderen en bewonderen in het museum.

Informatie en inschrijvingen: tel: 02/772.34.26 – e-mail: patriciaraes@scarlet.be

Posted by
AutoworldZeven piloten zijn op de afspraak met de fans op de tentoonstelling Belgian Racing Legends in Autoworld in Brussel.

Marc Duez, Yvette Fontaine, Bas Leinders, Stéphan Lémeret, Maxime Martine, Jeffrey Van Hooydonck en Nico Verdonck waren onmiddelijk bereid om hun fans te ontmoeten tijdens een signeersessie op vrijdag 06 januari 2012 van 14u00 tot 16u00 in de VIP-ruimte van de tentoonstelling Belgian Racing Legends, die nog tot half Januari in Autoworld plaats vindt.Sommigen behoren reeds tot “de legende”, anderen staan aan de vooravond van een veelbelovende carrière. Met zijn allen spreken zij echter tot de verbeelding van de racefans.
Ook Florence Swaters, dochter van piloot Jacques Swaters, en commissaris van de tentoonstelling, zal aanwezig zijn.
De gelegenheid bij uitstek om hen te ontmoeten, vragen te stellen en uw catalogus, affiche of een persoonlijk notaboek te laten signeren.
Ontdek opnieuw deze uitzonderlijke expo met een 50-tal historische race- en rallywagens die in unieke scenografie opgesteld staan, boeiende tijdsdocumenten, miniatuurauto’s en nog veel meer.
Meer informatie op www.belgian-racing-legends.be !
Persdienst
Patricia Raes
0476/34.42.04

Posted by
AutoworldThe Night of the Belgian Racing Legends – Autoworld Bruxelles

Op donderdag 5 januari e.k. blijven de deuren van Autoworld in Brussel uitzonderlijk open tot 22u00. Dit laat de bezoekers toe de tentoonstelling “Belgian Racing Legends” in een feestelijk kader te ontdekken.

Deze vrijwel unieke tentoonstelling, dank zij een verbluffend decor en de kwaliteit van de getoonde race- en rallyauto’s (50 jaar automobielsport op circuit en in de rally’s, met protototypes, GT’s, toerwagens en éénzitters, bestuurd door Belgische piloten tussen 1948 en 1999) is een “must” voor alle racefans, liefhebbers van uitzonderlijke bolides met heimwee naar een periode, waarin passie, onbezorgdheid en een permanent gevaar tot de intieme sfeer van de racerij behoorden.

Deze nocturne is ook een gelegenheid bij uitstek is om met zielsverwanten een glas of de speciale cocktail “Belgian Racing Legends” te drinken en aangepaste tapa’s in de “Grand Prix Lounge Bar” van het museum te proeven.

Info : www.belgian-racing-legends.be

Posted by
AutoworldInauguration: Night Belgian racing Legends

© Eventattitude / E. Charneux & A. de Villenfagne

Posted by
AutoworldVW Beetle Expo Beats of Love in Autoworld

Met de 21st Century Beetle gaat het iconische design van de Kever een nieuw tijdperk in. Je kan hem in AVANT-PREMIERE ontdekken tijdens de “Beats of Love”-Experience!

Van 19 tot 30 november loopt er een unieke Beetle Expo voor de hele familie in AutoWorld te Brussel. Jong en oud kunnen zich uitleven met leuke animaties en spelletjes op de Beetle Playground.

Meer info: www.vwbeatsoflove.bePop Up restaurant by Yves Mattagne

Reserveer tijdig, want het Beetle Restaurant is een unieke en tijdelijke setting die je ongetwijfeld een onvergetelijke culinaire ervaring garandeert!
Plaatsen zijn beperkt!

Lunch vanaf 12u00
Diner vanaf 19u00
Reservaties vanaf 4 november op het nummer: +32(0)2 773 00 88

Posted by
AutoworldBelgian Racing legends Expo VIP Packages

Autoworld Brussels stelt zijn deuren open voor de tentoonstelling ‘Belgian Racing Legends’ (van 09/12 tot en met 15/01)
De expositie blikt terug op vijtig jaar automobielsport in België. De tijdloze en onschatbare wagens worden bovendien tentoongesteld in een uiterst spectaculaire en ongeziene scenografie.
Meer info vindt u op www.belgian-racing-legends.be

VIP Packages tijdens de expo

Ter gelegenheid van deze expo bieden wij u tevens de mogelijkheid om evenementen (coorporate of privé) te organiseren in dit spectaculaire kader te midden van exclusieve Ferrari’s, Porsches, Jaguars etc die de geschiedenis van de belgische autosport hebben geschreven.

Ontbijten, lunches, conferenties packages, alles is mogelijk, de nog beschikbare data zijn beperkt dus wees er snel bij!

Voor meer info contacteer het Autoworld team:

William Dellavite
events@autoworld.be
+32 (0)2 736 41 65

 

Posted by
AutoworldAutoworld kiest voor winnende combinatie

Voor elke activiteit vormt een website een zeer belangrijk element binnen de communicatiestrategie. Omdat de verouderde webstek van Autoworld dringend nood had aan een grondige opsmuk pakt het Brusselse museum uit met een vernieuwde site boordevol informatie. Een van de meest opvallende berichten op de vernieuwde informatiebron is de prestigieuze persconferentie van de Nationale Loterij.

Afspraak dus op www.autoworld.be om alle nieuwe functionaliteiten en informaties over Autoworld te ontdekken. Op de website worden tal van aspecten uit de doeken gedaan. Je vindt er niet alleen alles over het museum zelf, er wordt verder onder meer ook heel veel aandacht besteed aan het evenementiële deel. In de rubriek Events zien we een overzicht van alle beschikbare ruimten, terwijl ook alle informatie die bestemd is voor mensen die een evenement willen organiseren, netjes uit de doeken wordt gedaan. Onder meer een pak foto’s, een Facebook pagina een maximum aan nieuws en interactiviteit vormen samen het credo van dit nagelnieuwe communicatietool die het nieuwe gezicht van Autoworld perfect weergeeft.

Voor haar persconferentie naar aanleiding van de lancering van de nieuwe Lotto-formule opteerde de Nationale Loterij voor het prachtige decor van Autoworld. Opmerkelijk element binnen de communicatie waren niet minder dan 45 wagens van het type Fiat 500 die gedecoreerd werden met de bekende ballen van de Lotto. Gedurende een maand trokken de opvallende auto’s door gans het land, maar de echte ‘start’ vond plaats aan Autoworld. De indrukwekkende stoet verzamelde op de 1800 m² grote Mezzanine en op het plein voor het museum. Zonder meer een winnende combinatie voor Autoworld…

Posted by
Autoworld20km van Brussel

Op 30 mei bliezen ongeveer 30.000 sportievelingen en een massa kijklustigen verzamelen in het Jubelpark om deel te nemen aan de traditionele 20km lange loopwedstrijd doorheen het centrum van Brussel.

Naar aanleiding van de loopwedstrijd werden de verschillende zalen van Autoworld getransformeerd tot VIP-ruimte, catering- en receptiezone, massagezalen, vestiaires en rustplaatsen voor verschillende partners of klanten zoals Total, Nike, Mars en Procter & Gamble. Ook een massa atleten kwam langs op Autoworld om zich om te kleden en voor te bereiden op de wedstrijd of om achteraf rustig te bekomen van de geleverde inspanningen.

 

Posted by
AutoworldAutoworld = vernieuwing!

Autoworld Brussels onderging de voorbije maanden een metamorfose, waarbij zowel de huisstijl als infrastructuur een grondige opfrisbeurt ondergingen.

Dit resulteert in een splinternieuw logo dat geïntegreerd zal worden in de communicatiekanalen en het visibiliteitsplan van het bekende museum.

Ondertussen wordt tevens werk gemaakt van een volledig nieuwe website.

Bij Autoworld zijn wij er absoluut van overtuigd dat deze vernieuwde huisstijl het dynamische karakter van deze unieke locatie nog extra in de verf zal zetten.

Goed nieuws ook voor de organisatoren die op zoek zijn naar een uniek kader voor de organisatie van allerhande manifestaties en events.

In navolging van de nieuwe huisstijl werd ook de bestaande eventstructuur geüpgraded.

De Mezzanine – de polyvalente exporuimte van +/ 2000m2, tevens het paradepaardje van Autoworld, werd voorzien van een nieuw tapijt.

Bovendien werden decoratieve elementen toegevoegd aan de ruimte om de zaal aan op een gezellige manier aan kleden.

Deze ruimte werd tevens samen met de “Red Carpet” zone uitgerust met een ‘state of the art’ Audio-Visuele infrastructuur, die uiteraard in de verhuurprijs van deze ruimte inbegrepen is.

 

Posted by
AutoworldToyota België viert zijn 45ste verjaardag in Autoworld

Een verjaardagsfeestje is altijd een datum om te onthouden. Voor Toyota Belgium organiseerden we een galadiner. Na een creatief welkom en een emotionele film over de voorbije 45 jaar begon de show met de introductie van de nieuwe modellen die tijdens de komende jaren worden verwacht: de nieuwe Yaris, de nieuwe Yaris hybride, Prius+ … en nog een aantal geheime modellen.


De show werd spectaculair dankzij de internationale sterren en optredens.

Posted by
AutoworldGala Event voor d’Ieteren

Op 7 juni fungeerde Autoworld als decor voor een gala-avond van d’Ieteren. Een panel met leden uit verschillende landen genoot er van een stijlvol evenement op de Red Carpet.

Als animatie bracht de groep Exclusive Stings verschillende voorstellingen die Autoworld omtoverden tot een moderne operazaal. Aan het eind van de avond brachten de deelnemers ook nog een vrij bezoek aan de indrukwekkende collectie voertuigen van het museum.

 

Posted by
AutoworldGala Event voor d’Ieteren

Op 7 juni fungeerde Autoworld als decor voor een gala-avond van d’Ieteren. Een panel met leden uit verschillende landen genoot er van een stijlvol evenement op de Red Carpet.

Als animatie bracht de groep Exclusive Stings verschillende voorstellingen die Autoworld omtoverden tot een moderne operazaal. Aan het eind van de avond brachten de deelnemers ook nog een vrij bezoek aan de indrukwekkende collectie voertuigen van het museum.

 

Posted by
AutoworldAutoworld = vernieuwing!

Autoworld Brussels onderging de voorbije maanden een metamorfose, waarbij zowel de huisstijl als infrastructuur een grondige opfrisbeurt ondergingen.

Dit resulteert in een splinternieuw logo dat geïntegreerd zal worden in de communicatiekanalen en het visibiliteitsplan van het bekende museum.


Ondertussen wordt tevens werk gemaakt van een volledig nieuwe website.

Bij Autoworld zijn wij er absoluut van overtuigd dat deze vernieuwde huisstijl het dynamische karakter van deze unieke locatie nog extra in de verf zal zetten.

Goed nieuws ook voor de organisatoren die op zoek zijn naar een uniek kader voor de organisatie van allerhande manifestaties en events.

In navolging van de nieuwe huisstijl werd ook de bestaande eventstructuur geüpgraded.

De Mezzanine – de polyvalente exporuimte van +/ 2000m2, tevens het paradepaardje van Autoworld, werd voorzien van een nieuw tapijt.

Bovendien werden decoratieve elementen toegevoegd aan de ruimte om de zaal aan op een gezellige manier aan kleden.

Deze ruimte werd tevens samen met de “Red Carpet” zone uitgerust met een ‘state of the art’ Audio-Visuele infrastructuur, die uiteraard in de verhuurprijs van deze ruimte inbegrepen is.

Posted by
Autoworld20 km van Brussel

Op 30 mei bliezen ongeveer 30.000 sportievelingen en een massa kijklustigen verzamelen in het Jubelpark om deel te nemen aan de traditionele 20km lange loopwedstrijd doorheen het centrum van Brussel.

Naar aanleiding van de loopwedstrijd werden de verschillende zalen van Autoworld getransformeerd tot VIP-ruimte, catering- en receptiezone, massagezalen, vestiaires en rustplaatsen voor verschillende partners of klanten zoals Total, Nike, Mars en Procter & Gamble. Ook een massa atleten kwam langs op Autoworld om zich om te kleden en voor te bereiden op de wedstrijd of om achteraf rustig te bekomen van de geleverde inspanningen.

Posted by
AutoworldVW Move the World

Autoworld Brussel mag andermaal enkele mooie referenties aan haar al indrukwekkende lijstje toevoegen. Op 20 mei 2011 verwelkomde Autoworld de ‘Rondetafel’ van de ‘Move the World AIDS Awareness Expedition’. Twee weken later schoof een delegatie van d’Ieteren aan voor een stijlvolle gala-avond.
In het kader van de ‘Move the World Aids Awareness Expedition’ doorkuist een delegatie van een 15-tal personen de wereld in een VW Amarok. Voor de Belgische passage van de tocht koos de organisatie voor het Jubelpark als stopplaats. Bedoeling van het project en initiatiefnemer Joachim Franz is de ‘sport’ te gebruiken als universele taal om de wereld te sensibiliseren in de strijd tegen AIDS.

De Move the World Aids Awareness Expedition wil iedereen eraan herinneren dat het bestrijden van AIDS een uitdaging is die de hele wereld aanbelangt, zowel op vlak van verdraagzaamheid, gerechtigheid als communicatie. Het dagprogramma in Brussel omvatte een persconferentie, debatten en het geven van informatie, gevolgd door enkele fotosessies.

Posted by
AutoworldVW Move the World

Autoworld Brussel mag andermaal enkele mooie referenties aan haar al indrukwekkende lijstje toevoegen. Op 20 mei 2011 verwelkomde Autoworld de ‘Rondetafel’ van de ‘Move the World AIDS Awareness Expedition’. Twee weken later schoof een delegatie van d’Ieteren aan voor een stijlvolle gala-avond.


In het kader van de ‘Move the World Aids Awareness Expedition’ doorkuist een delegatie van een 15-tal personen de wereld in een VW Amarok. Voor de Belgische passage van de tocht koos de organisatie voor het Jubelpark als stopplaats. Bedoeling van het project en initiatiefnemer Joachim Franz is de ‘sport’ te gebruiken als universele taal om de wereld te sensibiliseren in de strijd tegen AIDS.

De Move the World Aids Awareness Expedition wil iedereen eraan herinneren dat het bestrijden van AIDS een uitdaging is die de hele wereld aanbelangt, zowel op vlak van verdraagzaamheid, gerechtigheid als communicatie. Het dagprogramma in Brussel omvatte een persconferentie, debatten en het geven van informatie, gevolgd door enkele fotosessies.

 

Posted by
AutoworldMais il est où le soleil? Het was in Autoworld

De afgelopen weken mocht Autoworld in Brussel diverse opvallende evenementen verwelkomen. Op donderdag 19 mei 2011 vond de voorstelling plaats van de herfst- en wintercollectie 2012 van het Belgische modemerk ‘Mais il est où le Soleil?’. Een paar weken later ontving Autoworld tal van atleten en VIP’s naar aanleiding van de 20 km van Brussel.
Meer dan 1000 personen, waaronder milieuspecialisten en modeliefhebbers, kwamen naar Autoworld om de uitzonderlijke modeshow van Mais il est où le Soleil? te bewonderen. Het défilé bracht een mengeling van elegantie en pure performance met onder meer een in het podium ingebouwde ijsbaan waar modellen en dansers door elkaar heen het spektakel verzorgden. De aanwezigen konden vervolgens genieten van een cocktail en een walking dinner op het Red Carpet en dat allemaal in een losse en trendy sfeer.

Posted by
AutoworldMais il est où le soleil? Het was in Autoworld

De afgelopen weken mocht Autoworld in Brussel diverse opvallende evenementen verwelkomen. Op donderdag 19 mei 2011 vond de voorstelling plaats van de herfst- en wintercollectie 2012 van het Belgische modemerk ‘Mais il est où le Soleil?’. Een paar weken later ontving Autoworld tal van atleten en VIP’s naar aanleiding van de 20 km van Brussel.

Meer dan 1000 personen, waaronder milieuspecialisten en modeliefhebbers, kwamen naar Autoworld om de uitzonderlijke modeshow van Mais il est où le Soleil? te bewonderen.

Het défilé bracht een mengeling van elegantie en pure performance met onder meer een in het podium ingebouwde ijsbaan waar modellen en dansers door elkaar heen het spektakel verzorgden. De aanwezigen konden vervolgens genieten van een cocktail en een walking dinner op het Red Carpet en dat allemaal in een losse en trendy sfeer.

 

Posted by
AutoworldAutoworld Brussels lanceert nieuwe Business Package formule

Om nog beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klanten presenteert Autoworld sinds maart 2011 een ‘Business Package’. De nieuwe formule sluit perfect aan op het hernieuwde dynamisme van de organisatie en is een uitstekend alternatief voor klanten die professionele evenementen zoals conferenties, presentaties en andere workshops willen organiseren, al dan niet in combinatie met een verzorgde business lunch.

De formule bestaat uit een ‘all-in’ package per persoon en heeft alles wat nodig is om tot een geslaagd project te komen. Doel van de formule is de klant te laten meegenieten van zowel een uitstekend prijs/kwaliteitsverhouding als een optimale rentabiliteit.
De formule ‘Business Package’ omvat:

- de locatie: zaal naar keuze, inclusief kosten;
- de infrastructuur: alle toebehoren en features van de zaal zoals stoelen, scherm, beamer, podium met twee microfoons, vestiaire, welcome desk, enz.
- de catering: welkomstkoffie met versnaperingen en een permanente selfservice bar met verschillende frisdranken.
Optioneel heeft de klant ook de mogelijkheid om het ‘Lunch Package’ aan zijn formule toe te voegen. Dit package bestaat uit een cocktail en warme en koude schotels of een andere specifieke wens en wordt uitgewerkt in samenspraak met de culinaire partner van Autoworld.

Ook de ervaren gidsen van het museum kunnen ingeschakeld worden om het evenement te animeren. Aan de hand van de uitzonderlijke collectie loodsen zij de deelnemers doorheen de boeiende geschiedenis van de auto.

Autoworld behandelt alle aanvragen voor groepen van 10 tot 250 personen, en dat allemaal binnen de kortste keren. Dankzij de verschillende groottes van de zalen staat Autoworld borg voor de organisatie van zeer uiteenlopende evenementen. De 1800 m² grote mezzanine bijvoorbeeld leent zich uitstekend voor grote en prestigieuze events met een exclusief karakter.

 

Posted by
AutoworldSébastien de Baere is de nieuwe Directeur van Autoworld

De Raad van Bestuur van Autoworld vzw, het automobielmuseum in het Brusselse Jubelpark,heeft Sébastien de Baere aangesteld tot nieuwe Directeur. Sinds begin dit jaar vervangt hij Claude Lemmens en heeft hij de verantwoordelijkheid gekregen over de dagelijkse leiding van het museum.

Sébastien de Baere is 32 jaar en heeft een ruime professionele ervaring in het lanceren en uitbaten van meetinglocaties. Zo had hij de voorbije 4 jaar de leiding over het SAP Loungeconcept en was hij verantwoordelijk voor de lancering van het meeting- en businesscenter ‘The Event Lounge’ in Brussel. Hij is daardoor de geschikte persoon om dit unieke museum verder uit te bouwen. Onder zijn leiding zal Autoworld zich blijven profileren als één van de mooiste en belangrijkste automobielmusea ter wereld; een museum dat een uniek overzicht geeft van de automobiel als manifestatie van menselijk vernuft en als socio-cultureel fenomeen bij uitstek van de moderne tijd.

Voorts heeft de Raad van Bestuur van Autoworld beslist om Eric Janssen in te schakelen als museoloog. Hij zal, in samenwerking met Sébastien de Baere, zijn kennis en ervaring aanwenden om de tentoonstellingen te actualiseren en dynamischer te maken en zo de aantrekkelijkheid van het museum voor een breed publiek te verhogen.

Eric Janssen kan bogen op een carrière van 40 jaar in de autobranche; onder andere als PR-verantwoordelijke bij Toyota/Lexus en op een uitmuntende kennis van de automobielgeschiedenis.

De Voorzitter, Herman De Croo en de leden van de Raad van Bestuur van Autoworld drukken hun vertrouwen uit in deze nieuwe beleidsstructuur en wensen Sébastien en Eric heel veel succes met hun opdracht.

 

Posted by
AutoworldSébastien de Baere is de nieuwe Directeur van Autoworld

De Raad van Bestuur van Autoworld vzw, het automobielmuseum in het Brusselse Jubelpark,heeft Sébastien de Baere aangesteld tot nieuwe Directeur. Sinds begin dit jaar vervangt hij Claude Lemmens en heeft hij de verantwoordelijkheid gekregen over de dagelijkse leiding van het museum.

Sébastien de Baere is 32 jaar en heeft een ruime professionele ervaring in het lanceren en uitbaten van meetinglocaties. Zo had hij de voorbije 4 jaar de leiding over het SAP Loungeconcept en was hij verantwoordelijk voor de lancering van het meeting- en businesscenter ‘The Event Lounge’ in Brussel. Hij is daardoor de geschikte persoon om dit unieke museum verder uit te bouwen. Onder zijn leiding zal Autoworld zich blijven profileren als één van de mooiste en belangrijkste automobielmusea ter wereld; een museum dat een uniek overzicht geeft van de automobiel als manifestatie van menselijk vernuft en als socio-cultureel fenomeen bij uitstek van de moderne tijd.

Voorts heeft de Raad van Bestuur van Autoworld beslist om Eric Janssen in te schakelen als museoloog. Hij zal, in samenwerking met Sébastien de Baere, zijn kennis en ervaring aanwenden om de tentoonstellingen te actualiseren en dynamischer te maken en zo de aantrekkelijkheid van het museum voor een breed publiek te verhogen.

Eric Janssen kan bogen op een carrière van 40 jaar in de autobranche; onder andere als PR-verantwoordelijke bij Toyota/Lexus en op een uitmuntende kennis van de automobielgeschiedenis.

De Voorzitter, Herman De Croo en de leden van de Raad van Bestuur van Autoworld drukken hun vertrouwen uit in deze nieuwe beleidsstructuur en wensen Sébastien en Eric heel veel succes met hun opdracht.

 

Posted by
AutoworldAutoworld Brussels lanceert nieuwe Business Package formule

Om nog beter tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klanten presenteert Autoworld sinds maart 2011 een ‘Business Package’. De nieuwe formule sluit perfect aan op het hernieuwde dynamisme van de organisatie en is een uitstekend alternatief voor klanten die professionele evenementen zoals conferenties, presentaties en andere workshops willen organiseren, al dan niet in combinatie met een verzorgde business lunch.

De formule bestaat uit een ‘all-in’ package per persoon en heeft alles wat nodig is om tot een geslaagd project te komen. Doel van de formule is de klant te laten meegenieten van zowel een uitstekend prijs/kwaliteitsverhouding als een optimale rentabiliteit.
De formule ‘Business Package’ omvat:

- de locatie: zaal naar keuze, inclusief kosten;
- de infrastructuur: alle toebehoren en features van de zaal zoals stoelen, scherm, beamer, podium met twee microfoons, vestiaire, welcome desk, enz.
- de catering: welkomstkoffie met versnaperingen en een permanente selfservice bar met verschillende frisdranken.
Optioneel heeft de klant ook de mogelijkheid om het ‘Lunch Package’ aan zijn formule toe te voegen. Dit package bestaat uit een cocktail en warme en koude schotels of een andere specifieke wens en wordt uitgewerkt in samenspraak met de culinaire partner van Autoworld.

Ook de ervaren gidsen van het museum kunnen ingeschakeld worden om het evenement te animeren. Aan de hand van de uitzonderlijke collectie loodsen zij de deelnemers doorheen de boeiende geschiedenis van de auto.

Autoworld behandelt alle aanvragen voor groepen van 10 tot 250 personen, en dat allemaal binnen de kortste keren. Dankzij de verschillende groottes van de zalen staat Autoworld borg voor de organisatie van zeer uiteenlopende evenementen. De 1800 m² grote mezzanine bijvoorbeeld leent zich uitstekend voor grote en prestigieuze events met een exclusief karakter.

 

Posted by
Autoworld 

Posted by
AutoworldBrussels Love Bugs Parade @ Autoworld

Op de vooravond van Sint-Valentijn hebben een honderdtal liefhebbers van de Volkswagen Kever deelgenomen aan de vanaf nu ‘traditionele’ Love Bugs Parade.

Rond de middag kwamen de sympathieke auto’s een voor een aan op het plein voor het Museum Autoworld in het Brusselse Jubelpark. En met de ambiance zat het meteen goed, want de deelnemers verheugden zich hun ‘kevertjes’, ‘herbies’, ‘sweeties’,… in de straten van Brussel te showen.


Tal van televisiestations kwamen, uiteraard tot grote fierheid van de eigenaars, de wagens filmen. En waren ook enkele buitengewone modellen aanwezig zoals een type 30 uit 1937 (de oudste), waarmee Pierre D’Ieteren deelnam aan de Afrika-raid, een zeer zeldzame Zwitter, twee Gemini’s uit 1972, een Silverburg uit 1982, enkele Ultima Editiones (de laatste kevers die in 2003 in Mexico van de band rolden), de auto van de SIAMU die dienstdeed als de ’100′ en tal van andere kleinoden in frivole kleuren die reeds aan de lente deden denken.

Om 14u00 precies vertrokken de auto’s in stoet richting Paleizenplein. En wat een verrassing stond hen daar te wachten! De Kevers mochten ‘last minute’ uitzonderlijk parkeren voor het Koninklijk Palies.

Een bijzonder mooie herinnering! En terwijl de eigenaars een bezoek brachten aan de archeologische site van de Coudenberg keek het publiek zich de ogen uit.

Bij de terugkeer naar Autoworld kregen de deelnemers uitgebreid de kans om hun indrukken met elkaar te delen rond een smakelijk buffet en werden al afspraken gemaakt voor… 2012!

 

Posted by
Autoworld