News

Jul.11, 2014

Audiotour nu beschikbaar als app

 

Om uw bezoek aan Autoworld nog optimaler te beleven, stelt het museum een boeiende Audiogids ter beschikking.  Bij de verschillende museumonderdelen hoor je extra informatie en zijn geluidsfragmenten beschikbaar die je alles vertellen over de geschiedenis van de automobiel. De tour is beschikbaar in het NL, FR, EN, DE en sinds kort ook in het Spaans.

Deze audiotour is nu ook beschikbaar als app voor je smartphone. u kan hem hier downloaden.

 

Posted by
autoworldJun.15, 2014

Autoworld valt in de prijzen

 

Autoworld valt in de smaak en dit keer niet enkel bij de klassieke autofans.

In juni ontving Autoworld “de prijs van de kinderjury” in het kader van de “Museumprijs 2014 “; een onderscheiding door kinderen (tot 14 jaar) die jaarlijks wordt uitgereikt aan een museum in de 3 regio’s van het land.

Daarnaast heeft Autoworld ook het onafhakelijke “Certificate of Excellence” ontvangen van de bekende reiswebsite ‘TripAdvisor’.  TripAdvisor is de internationale website, waarop deelnemers hun beoordelingen en foto’s kunnen toevoegen van bezienswaardigheden. Er staan meer dan 75 miljoen beoordelingen online.

Twee onderscheidingen waar het museum bijzonder trots op is, een bekroning voor de gehele Autoworld familie die er op wijzt dat Autoworld meer is dan een statisch automuseum!

Bedankt aan alle kinderen en volwassenen voor jullie steun aan ons museum!

Posted by
autoworldJun.12, 2014

E. Spada op bezoek in Autoworld

 

Ter gelegenheid van de tijdelijke expositie en de presentatie van het gloednieuwe boek van Bart Lenaerts, bracht Ercole Spada afgelopen donderdag een bezoek aan Autoworld.
De bekende designer en zijn zoon bezochten uiteraard de 5 mytische Zagato’s en signeerden de eerste exemplaren van het boek.

U kan deze mooie expo, met onder meer de DB4 GT Zagato (1 van de 19 ter wereld) nog tot 29 juni bezoeken in Autoworld.

 

 

Posted by
autoworldMay.26, 2014

CSR NIGHT bekroont maatschappelijk verantwoorde bedrijven tijdens Gala avond op Autoworld

Op 21 mei vond voor de tweede maal op rij op Autoworld de CSR Night  plaats. Vijf bedrijven werden tijdens de avond bekroond voor hun maatschappelijk engagement. In naam van vzw Time4Society, de organisator van het jaarlijks MVO-evenement, overhandigde minister-president Kris Peeters awards aan GlaxoSmithKline, AXA, ING, Telenet en Cargill. In zijn speech benadrukte hij het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven en Vlaanderen.

Posted by
autoworldApr.23, 2014

De nieuwe zone rond de liefde van België voor de auto

Sinds 4 april kanu de gloednieuwe permanente tentoonstelling ‘Belgium at Autoworld’ bezichtigen.
Met de zone ‘Belgium at Autoworld’, valoriseert het museum ons auto-erfgoed en de vele Belgische voertuigen van de verzameling. Ze brengt ook hulde aan de Belgische knowhow op dit domein, een kennis die ontstaan is op het einde van de 19e eeuw in één van de avant-gardistische landen van de auto.
Belgium at Autoworld’ verhaalt via een twintigtal tentoongestelde voertuigen en een zeer uitgebreideiconografie, de geschiedenis van de auto in België. Met rijkelijk geïllustreerde modules belicht de expositie een hele rist facetten: de oorsprong, de uitvinders, de industriëlen, de ingenieurs, de ambachtslui, de designers, de circuits, de autocoureurs, de autorenstallen… Alles wat van België een uitzonderlijk landmaakt in de geschiedenis van de auto, zowel gisteren als vandaag.

Posted by
autoworldFeb.25, 2014

De Expositie Ferdinand Porsche genomineerd voor “best noted exhibition”

 

Wij zijn blij u te mogen melden dat de expositie ’Ferdinand Porsche, the Heritage’  genomineerd is in the categorie “BEST NOTED EXHIBITION OF 2013″ voor de jaarlijkse Visit Brussels Awards!

Een jury, samengesteld uit leden van de verschillende vakorganisaties, zal het winnende project kiezen uit de drie genomineerden voor elke categorie. De resultaten zullen aangekondigd worden tijdens de ceremonie van de VISITBRUSSELS awards op 27 maart 2014.

Hartelijk bedankt aan iedereen die voor ons gestemd heeft … en nu duimen maar.

Meer info

Posted by
autoworldFeb.22, 2014

22.02.2014 Museum Night Fever

 

Op zaterdag 22 februari laten de Brusselse musea zich opnieuw van hun meest creatieve kant zien, voor de 7de editie van Museum Night Fever, de jaarlijkse Brusselse museumhoogmis!
Tussen 19u en 1u ’s nachts openen niet minder dan 24 musea hun deuren, met een avontuurlijk en jong programma dat bewust buiten de traditionele museumkaders kleurt.

Fasten your seatbelts! Op vraag van het grote publiek, zal je opnieuw verbluffen met halsbrekende stunts op en rond een autowrak. Free running in het museum! meer spektakel buiten, waar Conny Schneider alles uit haar saxofoon haalt, zinend, hangend en buitelend aan een trapeze opgehangen aan de arcades. En voor het korte stukje stappen naar het legermuseum aan de overkant, zorgen we voor de aangepaste muzikale begeleiding.

Posted by
autoworldFeb.16, 2014

16 februari : Love Bugs Parade

6e Love Bugs Parade
In het teken van de terugkeer van VW in de Fun Cup!

De gelukkige eigenaars van VW Kevers en Beetles, van alle leeftijden, wachten elk jaar ongeduldig op deze ‘hoogdag’!

De Love Bugs Parade, wordt in Brussel georganiseerd ter gelegenheid van Sint-Valentijn en trekt keverliefhebbers aan uit alle uithoeken van België, en zelfs uit het Groothertogdom Luxemburg, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland.

Een super ervaring voor elke deelnemer… Aankomen in groep samen met de andere leden van een club, of individueel aan het stuur van een Herbie, verzamelen de deelnemers op de Esplanade van het Jubelpark voor het Autoworld museum. Van daaruit vertrekken ze voor een tocht van bijna twee uur die hen langs het prachtige landschap voert via allerlei  lanen, kleine straatjes en plattelandswegen.

Meer lezen

Posted by
autoworldPage 1 of 101234510...Last »