News

Feb.15, 2015

Zondag 15 februari : Love Bugs Parade

 

Op zondag 15 februari 2015 is het vóór het museum Autoworld te Brussel opnieuw verzamelen geblazen voor de traditionele Love Bugs Parade. Die dag worden meer dan 200 waardige vertegenwoordigers uit de autowereld verwacht voor het Feest van de Liefde: VW Kevers van alle leeftijden en alle perioden!

Voor het 7e opeenvolgende jaar komen Beetles en Kevers vanuit alle uithoeken van België en zelfs van ver daarbuiten naar Brussel afgezakt. Waarom ze dat doen? Gewoonweg omdat ze samen met hun Herbie op de Esplanade van het Jubelpark, vóór de poorten van Autoworld, een afspraak hebben met honderden gelijkgezinden. Van daaruit vertrekken ze voor een bijna twee uur durende rit doorheen de straten van de hoofdstad.

Meer lezen

Posted by
autoworldJan.15, 2015

Autoworld is DRIE KEER aanwezig op het Autosalon en stelt er zijn belangrijkste tentoonstellingen voor

 

Autoworld verlaat tijdens het komende Autosalon zijn museum om samen met organisator Febiac de  om in de Heizelpaleizen zijn belangrijke tentoonstellingen van 2015 aan te kondigen.

Ere wie ere toekomt: tijdens het Salon Dream Cars, een echt salon in het salon, waarin van 23 tot 25 januari in Paleis 11 de mooiste supercars aan het publiek worden getoond, stelt Autoworld zijn grote tentoonstelling voor het einde van het jaar voor, met – in avant-première voor België – de moderne versie van de Alfa Romeo Disco Volante by Touring Superleggera, die in 2013 op het Autosalon van Genève werd getoond.

De jongste Alfa Romeo Disco Volante en de versie van 1954 (die momenteel in het museum van Turijn opgesteld staat) zijn twee van de veertig Italiaanse ‘belle macchine’ van de tentoonstelling ‘Italian Car Passion’, die in december 2015 en januari 2016 in Autoworld gepland is (meer informatie hierover vindt u op www.italiancarpassion.be).

Voor een keertje plaatst Autoworld ook zestien legendarische motorfietsen in de spotlights, waaronder de Norton Commando, de Honda CB750 MK0, de BMW R 90S en  de Ducati 916 Senna… U kunt deze iconen op twee wielen in Paleis 1 recht tegenover de Pitstop Bar gaan bewonderen. Daarmee wordt de belangrijke tentoonstelling ‘Motor Legends’ aangekondigd, die tijdens de Paasvakantie op de mezzanine van Autoworld zal plaatsvinden. Liefhebbers zullen daar bijna 60 historische motorfietsen kunnen gaan bekijken.

Meer lezen

Posted by
autoworldJan.10, 2015

Italië … we krijgen er maar niet genoeg van!

 

Zonder al te veel te verklappen over onze 4de grote eindejaarstentoonstelling in december 2015 kunnen we reeds een tipje van de sluier lichten : we nemen onze bezoekers mee naar de Italiaanse zevende (auto)hemel. Autoworld start officieel de promotiecampagne van deze grootschalige tentoonstelling op het evenement ‘Dream Cars’ tijdens het Autosalon 2015.
We presenteren er in avant-première voor België de spectaculaire Alfa Romeo Disco Volante by Touring Superleggera, van de hand van de Belgische designer Louis de Fabribeckers.
Deze wagen was onlangs één van de sterren in het gekende BBC programma Top Gear.

http://autosalon.be/nl/salon/dreamcars/

 

Posted by
autoworldJan.09, 2015

Laat we het eens hebben over … motoren

 

Met het oog op onze volgende tentoonstelling ‘Motor Legends’, die in de paasvakantie plaatsvindt in Autoworld, zal het museum in Paleis 1 van het Autosalon (motorpaleis) present zijn met een uitzonderlijke expositie van twintig prachtige classics die 60 jaar motorgeschiedenis belichamen.

In 1955 presenteert het merk Saroléa zijn topmodel : de Atlantic Major. Het grote Belgische merk zal slechts 52 motoren produceren tot het doek in 1960 definitief valt.

In 2015 viert Saroléa haar comeback op onze stand  tijdens het Brusselse Autosalon na exact 60 jaar afwezigheid met de revolutionaire elektrische racemotor : de SP7

Deze expositie wordt georganiseerd in samenwerking met Febiac, de organisator van het Autosalon : www.autosalon.be

 

Posted by
autoworldJan.07, 2015

Overlijden Dhr Louis Olivier

 

Het is met grote droefheid dat de Raad van Bestuur van het Wereldautomobielcentrum u op de hoogte brengt van het overlijden van de heer Louis Olivier, Oud-Minister van openbare werken, Vice-president en mede-stichter van Autoworld.
Hij was gedurende vele jaren prominent lid van de VZW.
Het is met heel veel ontroering dat wij hem ten hulde brengen.

 

Posted by
autoworldDec.15, 2014

De nieuwe Autoworld catalogus

 

We keken er al lang naar uit : de nieuwe catalogus van Autoworld. Deze splinternieuwe uitgave vertelt de geschiedenis van het museum en het historische gebouw. De permanente collectie komt uiteraard uitgebreid aan bod met een getailleerde beschrijving van de belangrijkste tentoongestelde wagens.

De catalogus die in drie talen (Frans, Nederlands en Engels) verschijnt, is vanaf januari te koop aan het onthaal van het museum. Dit boek is tevens verkrijgbaar in een luxueuze uitvoering met hard cover.

 

Posted by
autoworldDec.13, 2014

Een speciale Aston Martin ‘Autoworld edition’

 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Aston Martin tentoonstelling bieden we u dit unieke schaalmodel aan (1:24), samen met nog andere Aston Martin producten.
Deze zijn vanaf 13 december te verkrijgen aan het onthaal

Posted by
autoworldDec.10, 2014

Van 10 december tot 3 januari: Italia del Futuro – Ontdek het Italië van de toekomst

 

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van het Italiaanse voorzitterschap van de Europese Unie door de Italiaanse Nationale Onderzoeksraad, met de steun van Autoworld.
De bedoeling? De bezoeker inwijden in de verbluffende Italiaanse wetenschap: van robotica tot deeltjesfysica, van gezondheid en vervoerstechnologie tot de bescherming van het archeologische en culturele erfgoed.

De toegang tot deze tentoonstelling is gratis voor alle bezoekers van Autoworld.

Meer info:
Commerciële Dienst van de Italiaanse Ambassade
Tel.: 02 643 38 56
e-mail: bruxelles.stampa@esteri.it
http://www.italiadelfuturo.cnr.it/en

 

Posted by
autoworldPage 1 of 121234510...Last »