Top

Details

Agenda

02/04/2021 > 30/05/2021

In the Spotlight: Breaks & Station Wagons

Tickets Expo

Omschrijving

Autoworld richt de aandacht op dit extra ruime type van auto’s, die kwamen overgewaaid uit de Verenigde Staten in de jaren ’50-’60 en die enkele decennia een vaste plaats hadden op de automobielmarkt.

Breaks
zijn ouder dan de auto, er bestonden immers reeds paardenkarren die de naam break droegen. In Amerika spreek men van Station Wagons, omdat ze oorspronkelijk werden gebruikt om reizigers met hun bagage te vervoeren, niet zelden van of naar het station. Ze waren gebaseerd op gewone auto’s, maar boden veel meer plaats dankzij een verlengde achterzijde. Voor de oorlog waren ze niet zelden gedeeltelijk uit hout, vandaar de naam “Woody”. Na de oorlog werden ze, mede door de babyboom, populair als familievoertuig, eerst in de VS en niet veel later ook in Europa.    

Van 2 april tot 30 mei toont Autoworld een vijftiental auto’s, een selectie van een aantal opvallende modellen voornamelijk jaren 50 en 60.

De station Wagons komen oorspronkelijk uit de VS, dus zitten er in de selectie uiteraard enkele Amerikanen, waaronder als oudste een schitterende Packard Deluxe One Twenty Woody van 1941.
De Chevrolet Nomad combineerde dan weer het sportieve met het praktische, maar dat geldt evenzeer voor de Jaguar Eventer van het bouwjaar 1988, de jongste telg in de tentoonstelling.
Verder zal er ook de spectaculaire Chrysler 300 New Yorker Town & Country Wagon tentoongesteld worden, de Amerikaanse droom op zijn best! En een unieke Packard Model 22 die tot break werd omgebouwd.

Bij de Europese modellen zit er een prachtige Ford Taunus P2 Baroc van 1958, meer dan waarschijnlijk de enige nog in België.
Voorts zijn er enkele klassiekers, zoals een Citroën ID Familiale en een Volvo PV445 Duett.

Breaks werden gewoonlijk tot op de draad versleten, en zijn daardoor eerder zeldzaam.
De exemplaren die in Autoworld worden getoond zijn dat zeker. Een mooi voorbeeld hiervan is een Belgisch product: een in Mechelen ontwikkelde en gebouwde Mercedes 230S Universal.


Foto's


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info