Top

Details

Agenda

03/12/2015 > 31/01/2016

Italian Car Passion

Expo

Omschrijving

La bella macchina' staat vanaf 3 december 2015 twee maanden lang centraal in ons museum. Dat wordt immers het thema van onze volgende grote tentoonstelling, vergelijkbaar met die gewijd aan de Ferdinand(s) Porsche tijdens de winter van 2012/2013.

In een decor dat de unieke sfeer van een Italiaanse stad ademt, worden een vijftigtal exclusieve en legendarische Italiaanse wagens samengebracht uit de gouden era van de Italiaanse auto, van de jaren vijftig tot tachtig, om bezoekers te laten wegdromen. Een van de eyecatchers wordt zonder twijfel de unieke Alfa Romeo Disco Volante uit 1952 en de recente remake die zopas werd gerealiseerd door Touring Superleggera.

Constructeurs zoals Ferrari, Maserati, Lamborghini, Lancia en Alfa Romeo kwamen in die tijd alsmaar ingenieuzer uit de hoek om hun motoren nog performanter te maken. Ontwerpers en koetswerkbouwers zoals Pininfarina, Bertone, Gandini, Giugiaro, Zagato, Spada en Touring Superleggera werden overal gevraagd, zelfs tot ver buiten Italië. Zo verwierf de Italiaanse signatuur een wereldwijde faam.

Ook vandaag nog weten auto's uit Italië heel wat mensen te fascineren. Ze zijn synoniem geworden voor passie, elegantie en dolce vita. Wie kan een Italiaanse supercar niet bekoren?

Bij Autoworld zijn we uiteraard niet ongevoelig voor zoveel charme en gedurende het hele jaar kan u onze nieuwe promowagen voor deze tentoonstelling ontdekken: eenFerrari Testarossa van Pininfarina (1991).

Meer informatie over deze expo op www.italiancarpassion.be


Video


Foto's


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info