Top

Details

Agenda

17/07/2015 > 30/08/2015

80 Ans Jaguar

Tickets Expo

Omschrijving

Jaguar wordt dit jaar 80. Autoworld wilde die mijlpaal dan ook voor geen geld ter wereld missen.
De expositieruimte op de eerste verdieping van het museum is deze zomer daarom volledig gewijd aan deze grote zomertentoonstelling.

U kan maarliefst 45 Jaguars komen ontdekken. Maak kennis met de evoluties van de types C, D, E en F, met als paradepaardje de mythische E-Type, volgens Enzo Ferrari himself in de jaren ’60  'de mooiste auto ter wereld’. 
Op diverse zone’s en podia kan je de boeiende geschiedenis van het merk van de wilde kat ontdekken aan de hand van een retrospectieve van zowel racewagens als seriewagens. Ook een aantal recente modellen zijn aanwezig zijn zoals de F-type cabriolet en F-type coupé met als hoogtepunt de nieuwe XF die vanop een bijzonder creatieve stand aan het publiek zal worden voorgesteld.

Tevens werden onze audiogidsen ter gelegenheid van deze tentoonstelling uitgebreid met 3 extra stops. Zij bieden u boeiende info en leuke anekdotes over de geschiedenis van het merk en de specificaties van de historische E-type.

Als u deze zomer op de Belgische wegen rijdt, kruist u misschien onze tijdelijke bestickerde promowagen: een F-Type in de kleuren van Autoworld.

Deze expositie is een initiatief van Autoworld en werd mede mogelijk gemaakt door de steun van Jaguar Belux, de Belgium Club Jaguar en enkele privéverzamelaars.

Wist u dit al?

  • Het verhaal van Jaguar vindt zijn oorsprong reeds in 1922 in Blackpool (Engeland), wanneer William Lyons, toen nog fabrikant van zijspanmotoren (Swallow Sidecar Company) zijn eerste autocarrosserie bouwt.
  • De naam Jaguar doet zijn intrede pas in 1935 bij de lancering van een compleet nieuwe lijn sedans en sportwagens; de SS1. De naam Jaguar komt er op aanraden van een reclamebureau dat vond dat de slanke atletische lijn aan de snelle katachtige Jaguar deed denken. De nieuwste generatie SS1 was leverbaar als sedan, coupé en cabriolet.
  • Bij het uitbreken van WO II, kende Jaguar net als vele merken zware tijden. Gelukkig had Lyons nog de expertise van de Swallow Sidecar Company en kon het bedrijf terugvallen op de productie van motorfietsen met zijspan, waar in de oorlog veel vraag naar was.
    Na de Tweede Wereldoorlog werd de naam SS (die aanvankelijk voor ‘Swallow Sidecar’) om evidente redenen geschrapt en werd definitief gekozen voor de naam Jaguar.


Video


Foto's


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info