Top

Details

Agenda

04/11/2015 > 25/11/2015

U.S. Musle cars

Tickets Expo

Omschrijving

Ford Mustang, Chevrolet Corvette, Dodge Charger, Cheverolet Camaro, Pontiac GTO, Plymouth Road Runner, …
Doen deze wagens je hart sneller slaan ?

Tijdens de maand november stellen we graag enkele mytische Amerikaanse seriewagens aan u voor, typerend voor de middenklasse van de jaren '60 -'70. Meestal uitgerust met V8-motor en grote cilinderinhoud, kortom alles wat je nodig hebt om het maximale vermogen te halen.

Vanaf de jaren ’50 focussen de Amerikaanse constructeurs (Ford, General Motors en Chrysler) zich op prestatiegerichte auto’s. Een trend die verder gezet worden in de jaren ’60. De muscle cars worden steeds groter en zwaarder met extra toebehoren. Om niet aan prestaties in te boeten worden de motoren steeds krachtiger. In de jaren ’70 piekten enkele modellen zelfs tot een vermogen van 450 pk.

In diezelfde periode laait de kritiek op. Volgens sommigen is het onverantwoord om die krachtige auto’s aan een jonge en onervaren kopers aan te bieden. Verzekeringsmaatschappijen reageren door de premies te verhogen en milieu-activisten bekritiseren de hoge Co2 uitstoot. Na de eerste oliecrisis stijgen ook de brandstofprijzen.De constructeurs verleggen de focus naar zuinigheid en veiligheid.
Al snel krimpt de markt voor muscle cars en het aantal beschikbare modellen daalt zienderogen.

Muscle cars, die de tand des tijds hebben doorstaan zijn inmiddels gegeerde verzamelobjecten geworden.


Foto's


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info