Top

Details

Agenda

29/10/2016 > 11/12/2016

In the spotlight : Micro, Bubble & Popular Cars

Tickets Expo

Omschrijving

Na de supercars hebben we een lichter thema voor u in petto, letterlijk dan toch.

Van 29/10 tot 11/12 zetten we enkele micro bubble en Popular cars ‘in the Spotlight’.Kleine stadsauto’s als de Smart, de Mini, de Kever, de 2PK en andere kent tegenwoordig iedereen. Maar Bubble en Microcars bestaan al sinds de jaren ’50. Deze wagentjes waren een antwoord op de eerste oliecrisis van 1956. Ze werden voornamelijk in Europa gebouwd en de designers moeten zich kostelijk geamuseerd hebben! De naam is geïnspireerd op het bolle dak van de beroemde Messerschmidt “Kabinenroller” KR200.

Heel wat bubble cars werden geproduceerd door toenmalige Duitse vliegtuigbouwers zoals Messerschmitt, Heinkel, Fulda en BMW. 

De Italiaan ‘Iso Rivolta Isetta’ gebruikte een BMW-motor om onder licentie zijn eigen model te kunnen bouwen. Deze wagen, met de deur aan de voorzijde, is waarschijnlijk de beroemdste “microcar” van allemaal!

Uit Engeland kwamen de driewieler van Heinkel en Isetta, met het stuur rechts, en de Peel Trident, ontworpen door de geniale Peel Cy, vanop het eiland Man. 
Ook de driewieler Bond Minicar, de Meadows Frisky en de Scootacars verdienen hier een vermelding, net als de Berkeley Roadsters met hun 360cc motoren.

Franse mini-bouwers zijn er daarentegen maar weinig: Velam Isetta, Peugeot VLV, Vespa 400 en Rovin.

De komst van de Austin Mini in 1959 betekende het einde van de ‘bubble cars’. De mini bood immers plaats aan vier personen en was bovendien gemaakt om lange afstanden te rijden, het ideale compacte vervoermiddel, voor een lage prijs. 


Foto's


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info