Top

Details

Agenda

12/02/2017 > 12/02/2017

Love Bugs Parade

Tickets Expo

Omschrijving

De 9de Love Bugs Parade viert 50 jaar 'Summer of Love' op zondag 12 februari 2017 in Brussel. 

Net voor Valentijnsdag worden alle liefhebbers van de VW Kever en zijn jongere broertje Beetle naar jaarlijkse gewoonte uitgenodigd voor het museum Autoworld op de Esplanade van het Jubelpark, om samen de schattigste en zonder twijfel de meest 'menselijke' van alle auto's te vieren, de legendarische 'Kever', 'Herbie', of... – ach, wat ook zijn naam is, het model dat dankzij de film van Robert Stevenson overal ter wereld harten wist te veroveren!
Negen jaar geleden gingen 50 Kevers in op de uitnodiging van Autoworld... vorig jaar waren ze met 250, en allemaal beeldig gedecoreerd met bloemen als eerbetoon aan het ontstaan van de hippiebeweging 50 jaar eerder.  
De organisatoren hebben beslist om deze beweging, ook 'Flower Power' genoemd, te blijven eren. Want ook al ontstond ze in 1966, ze breidde zich vier jaar lang alleen maar verder uit. Zo vond in de zomer van 1967 in San Francisco de 'Summer of Love' plaats. 
Op zondag 12 februari 2017 wordt het in Brussel misschien de 'Winter of Love', maar de nostalgie, de geest van vrijheid, de muziek en de gezelligheid van weleer zullen onze harten ongetwijfeld verwarmen!
Alle deelnemers worden daarom opnieuw uitgenodigd hun hippiekleren en bandana's uit de kast te halen en hun Kever of Beetle weer te decoreren met kleurige margrieten, want we zetten het thema van de 'Flower Power' gewoon voort.
Wedden dat de Esplanade van het Jubelpark zelfs in hartje winter weer op een immense bloemenweide zal gelijken?
Om 13.30u. wordt het startschot gegeven en trekt de bonte parade zich in sierlijke chaos op gang. Het parcours leidt onze Kevers tot ongeveer 16u. door de straten van Brussel.
Het publiek is van harte welkom om mee te genieten van de uitzonderlijke sfeer die er tussen 11 en 13.30u. zal heersen. Vervolgens kunnen ze een bezoek brengen aan Autoworld, waar een aantal Kevers die het tot de kunst, de reclame of de film brachten, in een fleurig decor in de spotlights zullen staan!
Deelname aan de Love Bugs Parade is gratis voor de eigenaars van een VW Kever of Beetle, maar inschrijven via mail is verplicht (patriciaraes@scarlet.be), want er wordt slechts een beperkt aantal voertuigen toegelaten.
Noteer dus zondag 12 februari alvast in uw agenda, haal uw kleurigste kleren uit de jaren '66 tot '69 tevoorschijn en zorg dat u erbij bent!


Video


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info