Top

Details

Agenda

13/07/2018 > 02/09/2018

Exposition: Renault 120 Years

Tickets Expo

Omschrijving

120 jaar geleden bouwde Louis Renault zijn eerste kleine auto. Hij zorgde meteen voor enkele innovaties. De auto had een cardanaandrijving en een zelf ontwikkelde drieversnellingsbak met ‘prise directe’ - een rechtstreekse overbrenging – en een achteruitversnelling. Renault blonk meteen uit in de eerste autowedstrijden uit de geschiedenis, met aan het stuur Louis en zijn broer Marcel. Maar toen laatstgenoemde verongelukte in Paris-Madrid in 1903 was het meteen gedaan met de competitie. Renault ging zich toeleggen op zijn industriële ontwikkeling en groeide uit tot de grootste autobouwer van Frankrijk, met niet enkel auto’s in alle vermogensklassen, maar ook met bestelwagens en vrachtwagens.

Na de oorlog ging het merk zich ook opnieuw interesseren voor de competitie, o.m. via Gordini en Alpine. Renault is ook al 40 jaar aanwezig in de F1. Zij waren de eersten met een turbomotor en werden motorleverancier van vooraanstaande teams als Lotus, Williams, of tegenwoordig Red Bull, MacLaren en natuurlijk het eigen Renault team. Ooit bouwde Renault de eerste gesloten auto en ze claimen ook de uitvinding van de monovolume, met de Espace. Tussendoor zorgden ze voor verschillende iconische modellen: de 4CV ‘Bolhoedje’, de R4, de R16 en zoveel meer. Vanaf 13 juli tot 2 september is de boeiende geschiedenis van het merk te ontdekken in Autoworld aan de hand van een vijftigtal iconische modellen. 


Foto's


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info