Top

Details

Agenda

31/03/2018 > 29/04/2018

In the spotlight: Citroën 2 Chevaux - 2PK 70th Anniversary

Tickets Expo

Omschrijving

Dit jaar viert de Citroën 2PK officieel zijn 70ste verjaardag. Officieus zijn het er eerder 80 want net voor de oorlog reden de eerste prototypes rond van een auto – de TPV (Très Petite Voiture, letterlijk “zeer kleine auto”) - die volgens het lastenboek een mand eieren moest kunnen vervoeren door een veld… zonder er één te breken. Het dak moest ook hoog genoeg zijn zodat de boer naar de mis kon rijden met zijn zondagse hoed en hij moest plaats bieden aan vier personen en 50 kg bagage. Voor de rest moest hij zo eenvoudig mogelijk zijn en mocht de productie niet meer kosten dan 1/3 van de productiekost van de 'Traction Avant' die enkele jaren voordien (1934) op de markt kwam.

In 1948 verbaasde Citroën de wereld met een klein licht autootje met een luchtgekoelde tweecilinder, een elektrische starter, vier onafhankelijke wielen, een oprolbaar linnen dak en vier echte plaatsen met zetels die gemakkelijk konden worden weggenomen om een grote laadvloer vrij te maken. Het werd een groot succes: de ‘lelijke eend’ zou pas in 1990 uit productie worden genomen.

1. In the spotlight: 'Citroën 2 chevaux - 2pk'van 31 maart tot 29 april
Autoworld toont van 31 maart tot 15 april een overzicht van de geschiedenis en de vele verschijningsvormen van de 2PK. Bestelwagens, 4x4’s, afgeleide modellen, speciale series…..maar ook enkele opvallende kitcars op basis van deze eenvoudige mechaniek. Er zullen tevens bijzondere modellen uit het 'Conservatoire' – de officiële Citroën-collectie - te bewonderen zijn, waaronder één van de vooroorlogse prototypes.Enkele van de meest iconische modellen blijven geëxposeerd tot 29 april.

2. 2PK Parade
Na het grote succes van de Citroën DS parade organiseert Citroën dit jaar opnieuw een parade naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de 2PK. Afspraak op Paasmaandag 2 april vanaf 11u30 op de esplanade van het Jubelpark voor het Autoworld Museum voor deze unieke bijeenkomst. Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven bij één van de twee 2PK clubs om praktische redenen. Er staan de deelnemers enkele leuke verrassingen te wachten zoals een gratis toegang tot het Autoworld-museum en de 2PK tentoonstelling de dag van de parade.


Foto's


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info