Top

Details

Agenda

13/07/2018 > 26/08/2018

Exposition: Two Belgian Cartists

Tickets Expo

Omschrijving

Van 13 juli tot 26 augustus loopt er, gelijktijdig met de Renault tentoonstelling in Autoworld een tentoonstelling gewijd aan twee tekenaars en verwante zielen: ze houden allebei van (Amerikaanse) auto’s, die dikwijls opduiken in hun werk, en humor en ironie zijn nooit ver weg in hun tekeningen.

Ever Meulen is zeker de bekendste van de twee. Hij werd in 1946 geboren in Kuurne als Eddy Vermeulen. Hij volgde een kunstopleiding en startte zijn grafische loopbaan in 1970 bij Humo. Hij ontpopte zich tot Vlaanderens belangrijkste illustrator, met faam en navolging tot ver over de landsgrenzen. Hij tekende ontelbare affiches, ontwierp postzegels voor de Nederlandse PTT en de Belgische Post en ontving talrijke prijzen in binnen- en buitenland. Hij creëerde zijn eigen geestige wereld waarin klassieke carrosserieën niet zelden een hoofdrol spelen. Er verschenen verschillende boeken met zijn werk, waarvan Automotiv (2013) het meest recente is.

Patrick van der Stricht werd geboren in 1944 in Gent als onderdeel van een tweeling. Hij groeide naar eigen zeggen op tussen Dinky Toys en mooie auto’s en sloeg al snel aan het tekenen, samen met zijn tweelingbroer. Ze moedigden elkaar aan en werden later allebei architect. In 1960 won Patrick twee prijzen in een tekenwedstrijd van het weekblad Kuifje om Vaillantes te ontwerpen. “Mijn auto won de 24 u van Le Mans” (Nr. 13 aan de start) zegt Patrick daarover monkelend. Hij is blijven tekenen. Niet enkel huizen en architectonische perspectieven, maar ook illustraties, affiches en wenskaarten rond het thema van de automobiel. Zijn tekeningen zijn sowieso grappig, maar blinken ook uit door de talrijke details en verwijzingen. Vorig jaar werden zijn belangrijkste werken gebundeld in het boek “The Pen and Ink Garage of Patrick van der Stricht”.    


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info