Top

Details

Agenda

27/06/2019 > 03/09/2019

Exposition: Citroën 100th anniversary

Tickets Expo

Omschrijving

André Citroën werd geboren uit een Nederlandse vader en een Poolse moeder. Hij startte zijn carrière als manager van autofabrikant Mors in 1908.
Bij het begin van de eerste Wereldoorlog ziet hij al snel dat het Franse leger een groot tekort heeft aan munitie. Hij stelt een ondernemingsplan op voor de massaproductie van obussen, en het wordt een weergaloos succes.

André Citroën is een visionair die snel beseft dat de oorlog niet zal blijven duren. Hij denkt aan zijn toekomst: de serieproductie van auto’s voor de massa.
De eerste Citroëns Type A, een vier plaatsen met linnen dak, kan worden beschouwd als een Franse versie van de Ford T. Hij was aanvankelijk enkel leverbaar in legergrijs – naar verluidt had André Citroën een grote hoeveelheid verf van het leger kunnen overnemen. Vrij snel wordt Citroën de grootste autoconstructeur van Frankrijk, en zelfs van Europa. Hij was een geniale communicator die zijn merk met veel durf en verbeelding wist te promoten.

Bedrijfsbeleid lag hem minder, en zijn bedrijf komt al snel in financiële moeilijkheden, wat de dure ontwikkeling van de “Traction” in gevaar brengt. In 1934 moet hij de boeken sluiten, en hij sterft enkele maanden later.
Het bedrijf wordt gered door de gebroeders Michelin. Hij zal dus nooit het succes meemaken van de “Traction” in al zijn uitvoeringen 7-11-15.

Na de oorlog zorgen de populaire 2PK, de Type H bestelwagen en de fascinerende ID/DS ervoor dat Citroën tot de legendarische merken uit de autogeschiedenis gaat behoren.  


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info