Top

Details

Agenda

13/12/2019 > 26/01/2020

Major exposition: So British!

Tickets Expo

Omschrijving

Blijft het Verenigd Koninkrijk bij de EU of niet? Komt er een brexitakkoord? Het antwoord op deze vragen is helaas niet te voorspellen, maar één ding is zeker: de collectie antieke en moderne Engelse auto's in de themaruimtes van Autoworld blijft groeien.


Wie al een van de tweejaarlijkse eindejaarstentoonstellingen bij Autoworld bezocht heeft, weet vast nog dat het museum zijn decors tot in de puntjes afwerkt. En dat is precies wat de bezoekers dit jaar opnieuw kunnen verwachten. Na 'American Dream Cars & Bikes', 'Italian Car Passion', 'Ferdinand Porsche', 'Belgian Racing Legends' en 'Bugatti 100' staat het museum vanaf 13 december 2019 bijna twee maanden lang in het teken van 'So British! – cars & lifestyle'.


Niet alleen alle actieve merken zijn er vertegenwoordigd, maar ook de merken waar liefhebbers van Engelse auto's nostalgisch op terugblikken: Aston Martin, Austin, Bentley, Bristol, Gordon Keeble, Hillman, Humber, Jaguar, Jowett, Land Rover, McLaren, Mini, MG, Morgan, Rolls Royce, Singer, Triumph, TVR, Vauxhall,... Daarbovenop zijn er ook enkele iconische motorfietsmerken te bewonderen, zoals BMC, Brough Superior, Norton, Triumph, Vincent...


Meer dan 55 legendarische Engelse auto's van na de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele zeldzame en uitzonderlijke modellen, zijn uitgestald in een typisch Londense setting die verrassend realistisch is uitgewerkt. 
Piccadilly Circus, straatjes vol 'mews' waarin antieke pareltjes van wagens verborgen staan, de Royal Crescent, de prachtige winkelstraten met hun chique etalages en weelderige kerstversiering... Het hele museum ademt Londen en  wordt versierd in de traditionele 'Christmas shopping'-stijl, met sfeervolle decoratie en een gigantische kerstboom vol typisch Engelse versieringen.


Wie Londen ooit heeft bezocht, weet dat de Britten maar al te graag een ritje maken met hun stijlvolle oldtimers of glimmende supercars. De meest exclusieve modellen rijden er gewoon tussen de populaire auto's. Dat is ook te zien in 'So British!': de tentoonstelling is een bruisende mengeling van alle soorten auto's die in het Verenigd Koninkrijk zijn geproduceerd.


Met de vele miniaturen en de shop spreekt de tentoonstelling trouwens niet alleen fans van historische auto's, sportwagens en supercars aan, maar ook (en vooral) iedereen die houdt van de klassieke 'British way of life'.


'So British!' is een onvergetelijk evenement dat de bezoekers onderdompelt in de sfeer van een land dat talloze mythische auto's heeft voortgebracht!


Video


Foto's


Praktische info

Voor meer informatie gelieve het museum te contacteren

Jubelpark 11
1000 Brussel

Tel. : +32 2 736.41.65
Fax : +32 2 736.51.36

+32 2 736.41.65
 

Bestel je online tickets

Tickets

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info