Top

Virtueel bezoek

Geschiedenis

Autoworld collectie

Mahy

Mahy

Ghislain Mahy was reeds op jonge leeftijd gefascineerd door techniek. Unieke exemplaren restaureerde hij eigenhandig. Alledaagse seriemodellen bewaarde hij voor later. Ooit zouden ze de moeite van het restaureren waard zijn, daar was hij van overtuigd. Ze vernietigen vond hij een doodzonde. Van elke wrak is immers nog wel wat te maken. En hij voegde de daad bij het woord. Hij restaureerde in zijn leven eigenhandig vele tientallen auto’s. Hij werd hierbij geholpen door zijn zoon Ivan en enkele vrienden.

En zo ontstond een indrukwekkende verzameling van auto’s uit alle windstreken, oude en minder oude, elektrisch, met stoomaandrijving of met verbrandingsmotoren.

Voor vader Ghislain en zijn zonen Hans en Ivan bleef de collectie een hobbyproject, wars van commerciële doeleinden. Jaarlijks werden een vijftal auto’s gerestaureerd, meer was materieel niet mogelijk.

Een Belgische automobiel van voor 1900 was voor hem het hoogste goed. De collectie telt dan ook verschillende Belgische merken: Minerva, Germain, FN, Imperia, Fondu, Vivinus, Nagant, Belga-Rise, Miesse.

Het overgrote deel van de in Autoworld tentoongestelde auto’s zijn afkomstig uit de Mahy-collectie, met zo’n 1.000 automobielen – één van de grootste autoverzamelingen ter wereld.

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info