Top

News

Autoworld on the move: De 'Big Five' op Interclassics Brussels van 17 tot 19 november11/09/2017

News

Autoworld nam het initiatief om de vijf meest opmerkelijke automusea van Europa, de ‘Big Five’, te verenigen: de Cité de l’Automobile (Mulhouse – Frankrijk), het Louwman Museum (Den Haag – Nederland), het Museo Nazionale dell’Automobile (Turijn – Italië), het National Motor Museum (Beaulieu – Groot-Brittannië) en natuurlijk Autoworld (Brussel – België).

Elk van deze nationale musea staat bekend om zijn indrukwekkende collectie van klassieke wagens. Die gediversifieerde multibrand collectie zet elk museum uiteraard in de verf om de wagen niet alleen voor te stellen als de belangrijkste creatie ooit maar ook om de invloed van de auto op onze maatschappij in beeld te brengen. De collecties van deze musea zijn samen goed voor meer dan 1.500 klassieke wagens en vertegenwoordigen een groot deel van het culturele patrimonium van deze vijf Europese landen.

Voor de eerste gezamenlijke uitstap zullen de ‘Big Five’ samenkomen op het Salon Interclassics van Brussel, dat van 17 tot 19 november plaatsvindt in Brussels Expo. Elk museum brengt drie van zijn juweeltjes mee: een vooroorlogse klassieker uit eigen land, een auto die typisch is voor het museum en een racewagen.

View more

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info