Top

News

What’s new in Autoworld Brussels?15/12/2017

Ons museum werd de voorbije maanden meermaals in de bloemetjes gezet.

Eerst in Londen, waar Autoworld op 16 november genomineerd was voor de jaarlijkse awards van het bekende Britse automagazine Octane in de categorie ‘Museum van het Jaar’. Het deelde die eer met andere prestigieuze musea met internationale faam: het Mullin Museum, het Simeone Foundation Automotive Museum, het Petersen Museum en het Barber Vintage Motorsports Museum. Hoewel het Simeone Foundation Automotive Museum in Philadelphia (VS) uiteindelijk als laureaat uit de bus kwam, was Autoworld Brussels bijzonder trots dat het samen met deze buitengewone internationale musea was genomineerd. 

De dag erna volgde een nieuwe erkenning op de beurs Interclassics-Brussels. Onder impuls van Autoworld presenteerden de vijf grootste merkonafhankelijke oldtimermusea van Europa hun unieke samenwerkingsverband, de ‘BIG 5’. Dat zijn behalve Autoworld ook het Louwman Museum uit Den Haag (Nederland), het National Motor Museum in Beaulieu (Verenigd Koninkrijk), de Cité de l’Automobile/collection Schlumpf in Mulhouse (Frankrijk) en het Museo dell’Automobile in Turijn (Italië). 

Begin december, tijdens de renovatie van de ingang van het museum en de shop, creëerde de internationaal vermaarde Belgische kunstenaar Philippe Boonen ‘live’ een fresco met een bijzondere kijk op de evolutie van de mobiliteit: ‘Big Bang’s Cars’.

U kunt er niet genoeg van krijgen?  Autoworld Brussels zal in januari ook aanwezig zijn op de Brussels Motor Show in Brussels Expo met een spectaculaire promotiewagen.Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info