Top

News

In the Spotlight: 'The Belgians at Le Mans'

News


Sinds 1923 bouwen de Belgen en de bekendste race ter wereld samen een mooie geschiedenis. 101 piloten veroverden in 296 deelnames in het totaal twaalf zeges in het algemene klassement, 24 podiumplaatsen, 48 categoriezeges en een Damescup. Een mooi palmares, die we graag nog even opfrissen: Swaters, Beurlys, Bianchi, Frère, Gendebien, Mairesse, Rousselle en Dubois waren de speerpunten van de eerste gele armada. En ook de tweede golf was niet min met namen als Ickx, Boutsen, Dieudonné, van de Poele, Duez, De Drijver, Witmeur, Libert, ‘Christine’, Regout en tal van anderen.
Autoworld zet de ‘Belgen in Le Mans’ in de spotlights met de steun van de Belgische afdeling van de Automobile Club de l’Ouest. We brengen hulde aan deze helden en enkele bolides die hebben bijgedragen tot hun schitterende resultaten.
Zijn reeds bevestigd: een Peugeot 905, een Argo-Porsche, een Porsche 934, een Shelby 350GT. Tal van iconische auto’s uit de geschiedenis van de Franse wedstrijd, met als topstuk de Mazda 787 B, Le Mans 1991 (die als enig japans voertuig een overwinning op zijn naam heeft staan in de Le Mans) , die normaal worden tentoongesteld in het Museum van Le Mans, maken dit schitterende plaatje compleet.28/03/2018

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info