Top

News

‘Two Belgian Cartists’ – een tentoonstelling van twee autokunstenaars

News


Van 13 juli tot 26 augustus, parallel met de verjaardagstentoonstelling van het merk Renault, heeft Autoworld twee kunstenaars met een voorliefde voor (voornamelijk Amerikaanse) wagens uitgenodigd. Ever Meulen en Patrick van der Stricht zullen hun humoristische en ironische tekeningen tentoonstellen in een ‘black box’ in het hart van de tentoonstelling.Een exclusieve tentoonstelling, deze zomer te ontdekken in Autoworld.

Ever Meulen is zeker de bekendste van de twee. Hij werd in 1946 geboren te Kuurne onder de naam Eddy Vermeulen. Ever volgde een kunstopleiding en begon zijn grafische carrière in 1970 bij Humo. Hij groeide uit tot de belangrijkste illustrator van Vlaanderen en zijn faam reikt tot ver in het buitenland. Hij is de auteur van talloze affiches, ontwerpt postzegels voor de Nederlandse PTT en de Belgische Post en mocht al tal van Belgische en buitenlandse prijzen in ontvangst nemen. Hij creëerde een erg persoonlijke wereld waarin klassieke koetswerken vaak de hoofdrol spelen. Er werden verscheidene boeken aan hem gewijd, waarvan de meest recente Automotiv (2013) is.

Patrick van der Stricht werd in 1944 geboren in Gent. Naar eigen zeggen groeide hij op tussen de Dinky Toys en mooie wagens. Samen met zijn tweelingbroer begon hij al op jonge leeftijd te tekenen. Door elkaar te stimuleren, werden ze allebei architect. In 1960 behaalde Patrick twee prijzen tijdens een concours georganiseerd door het magazine TinTin om Vaillantes te ontwerpen. Mijn auto won de 24 Uren van Le Mans (de 13 staat aan het vertrek),” legt Patrick glimlachend uit. Sindsdien bleef hij tekenen, niet alleen huizen en architectuurperspectieven maar ook illustraties, affiches en wenskaarten met auto’s als thema. Zijn tekeningen zijn niet alleen grappig mar onderscheiden zich door hun talloze details en verwijzingen. Vorig jaar werden zijn voornaamste werken gebundeld in het boek "The Pen & Ink Garage of Patrick van der Stricht”. 27/06/2018

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info