Top

News

Zaterdag 20 oktober: openbare opnames van RIDE4Kids


Om het publiek bewust te maken van en te informeren over het leven na kanker en een boodschap van hoop uit te dragen, draait RIDE 4 LIFE een documentairefilm met een positieve en instructieve kijk op een onwaarschijnlijk menselijk avontuur (https://vimeo.com/256427999). Op zaterdag 20 oktober, op de mezzanine van Autoworld en op het thema van RIDE 4 Kids wordt een race met elektrische auto’s op afstandsbediening georganiseerd, bestuurd door kankerpatiëntjes van 6 tot 15 jaar. Speciaal voor die gelegenheid worden er webstories opgenomen over de waarde van dromen, over plannen, hygiëne en zin in het leven tijdens en na kanker.

De wagens op afstandsbediening zijn schaalmodellen van DUNBEE-buggy’s, die zijn ontworpen en gebouwd in de werkplaatsen van Henrard Racing als replica’s van de auto’s die de twee coaches/ambassadeurs in de nakende Dakar-rally 2019 zullen gebruiken. 
Een hele dag lang worden deze kinderen en hun families samengebracht om in een gemoedelijke omgeving te praten bij een activiteit en eenvoudige uitdagingen die hen samenbrengen. Hoewel de beste piloten een prijs krijgen (een circuitrit in de echte racewagen of de schaalmodellen zelf) is het evenement in de eerste plaats bedoeld als een moment om te delen en samen te komen, eerder dan een wedstrijd. 
Ter plaatse kunnen de deelnemers ook kennismaken met een van de auto’s die aan de rally’s zullen deelnemen en kunnen ze praten met Stéphane Henrard, de ontwerper van de auto’s en al meer dan 20 jaar een professionele racepiloot. De twee coaches-ambassadeurs die kanker overleefden, Arnaud en Gatien, zullen vervolgens hun ervaringen en hun enthousiasme bespreken. 
Zo willen ze hun passie voor dit bijzondere avontuur en voor de zelfovertreffing die Dakar met zich meebrengt, delen om jonge patiënten in staat te stellen om ze vanop afstand te beleven door vanaf januari de lotgevallen van hun coaches-ambassadeurs en hun wagens te volgen. 09/09/2018

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info