Top

News

Car In the picture Ferrari 275 GTB


Een prachtige Ferrari 275 GTB die voor verscheidene maanden door een privéverzamelaar uitgeleend is, heeft in de zone ‘Sport en competitie’ van Autoworld een plaatsje gekregen.

De Ferrari 275 GTB kwam in 1964 uit als de opvolger van de Ferrari 250 GT Lusso, die op zich al een ruimere en luxueuzere ontwikkeling was van de Ferrari 250 Berlinetta SWB die in 1959 op de markt gekomen was. De 275 GTB die op het Autosalon van Parijs in 1964 voorgesteld werd, introduceerde twee belangrijke technische vernieuwingen in de geschiedenis van het merk.

De 275 GTB was de eerste Ferrari voor de weg die met een transaxle uitgerust werd, een mechanisch onderdeel dat de functies van een versnellingsbak (als onderdeel van de achteras) en van een differentieel combineert. Daarnaast was de auto nog met een onafhankelijke achterwielophanging uitgerust.
De carrosserie die door Pininfarina getekend was, nam enkele kenmerken van de Ferrari 250 GTO over, zoals het silhouet met de lange motorkap en het ver naar achter liggende passagierscompartiment, de luchtsleuven in de flanken, of nog de sterk hellende achterzijde. De productie werd aan de Carrozzeria Scaglietti toevertrouwd, die voor de deuren, de motorkap en de kofferklep aluminium gebruikte in plaats van staal. 07/02/2019

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info