Top

News

Bentley 100 Years: van 04 mei tot 16 juni 2019

News

Dit is het eerste honderdjarige merk dat we dit jaar in de kijker zetten, dus hebben we alle registers opengetrokken om van deze unieke '... in the Spotlight' tentoonstelling een groot succes te maken. De auto's worden tentoongesteld in de drie tijdelijke expositiezones in het hart van het museum. 

Een vijftiental wagens, zowel historische als moderne Bentleys, nemen plaats op de 3 expo podia van het museum.  Op een eerste podium presenteren we enkele voor-oorlogse Bentley’s: een 4,5 liter ‘Blower’, een 3 liter Speed Model en een 8 liter Berline.
Voor de naoorlogse voertuigen stellen we u graag enkele coupé’s en cabriolets voor en ook een S1 berline en een Mulsanne.
Op het derde podium stellen we enkele Bentley’s uit het huidige gamma aan u voor : onder meer de SUV Bentayga en de gloednieuwe GTC zullen tentoongesteld worden mede dankzij de steun van Bentley Belgium.
Deze tentoonstelling wordt bovendien aangevuld met een collectie schaalmodellen.    

Bentley in het kort:  

“Ontwerp een snelle auto, een goede auto, de beste in zijn klasse.” Die woorden heeft Walter Owen Bentley eindeloos herhaald, voor hij in 1919 het merk met de ‘Flying B’ in het leven riep.
Van in het begin waren de Bentley's erg succesvol, met een vraag die de productiecapaciteit ruim overtrof. Het aureool van prestige dat de piloten van het merk – de Bentley Boys – omringde, straalde af op het merk, dat zo een mythisch imago verwierf, zoals we dat later  ook zouden zien bij Bugatti, Alfa Romeo of Ferrari. De 3 liter behaalde overwinningen in Le Mans in 1924 en 1927, en in 1928, 1929 en 1930 was het aan de 4.5 l om het succes te verlengen. Volgens concurrent Ettore Bugatti was dit “de snelste vrachtwagen ter wereld”. In 1931 werd de onderneming, die kampte met een chronisch kapitaaltekort, overgenomen door aartsrivaal Rolls Royce. Het is de periode van de Derby Bentley’s, zo genoemd omdat ze werden gebouwd in de Rolls fabriek van Derby. De Mark VI werd het eerste naoorlogse model, dat werd gebouwd in de nieuwe fabriek van Crewe. De Bentley’s uit die periode kunnen worden beschouwd als sportievere versies van de Rolls. Sinds de overname door de Volkswagen Groep in 1998, groeide het merk uit tot een klassevol en sportief automerk, ondermeer dank zij de succesvolle GTC. 02/05/2019

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info