Top

News

'Salon 1910': de nieuwe historische zone van Autoworld

News

Wist u dat ...

  • het adembenemende gebouw waarin Autoworld al meer dan 30 jaar gevestigd is, de locatie van de allereerste auto- en fietssalons was? Die werden er georganiseerd van 1902 tot 1934. De hallen waar nu het auto- en luchtvaartmuseum zijn, waren toen met elkaar verbonden (de Esplanade bestond toen nog niet).
  • auto's op maat werden besteld en, een beetje zoals haute-couturekleding, geproduceerd. De toekomstige eigenaar kocht een chassis bij het automerk en bezocht daarna een carrosseriebouwer die de carrosserie op maat ontwierp. 


Dit alles en nog veel meer kunt u van dichtbij zien in onze bijna 1000 m² grote nieuwe zone: 'Salon 1910'. De foto's en reproducties in deze hal dompelen u onder in de sfeer van de eerste autosalons. In de leerrijke showroom vindt u chassis en afgewerkte auto's, tal van uitvergrote foto's, videofragmenten uit de oude doos en natuurlijk een dertigtal auto's zoals ze werden verkocht op de Salons aan het begin van de vorige eeuw.
 
In 'Salon 1910' neemt Autoworld u mee op een fascinerende reis door de autogeschiedenis met een prachtige tentoonstelling in de rechtervleugel van het museum.03/05/2019

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info