Top

News

Low Emission Zone (LEZ) in Brussel: WATISDAT?

News

LEZ in Brussel: moet ik me zorgen maken?
Mag u nu wel of niet met uw oldtimer of recentere wagen in Brussel rondrijden? Over die vraag breken heel wat automobilisten zich het hoofd.
De regels verschillen per stad, maar Brussel heeft een website waarop u alle nodige informatie terugvindt: https://lez.brussels/nl.
Bekijk ook zeker alle automatische uitzonderingen op deze basisregels op https://www.lez.brussels/nl/content/afwijkingen. Hier staat dat er een automatische afwijking wordt toegekend aan “oldtimers die in België zijn ingeschreven met een Belgisch ‘O’-kenteken, ‘1-0’-kenteken of gepersonaliseerd kenteken (overeenkomstig artikel 4, § 2 van het ministerieel besluit van 23 juli 2001 betreffende de inschrijving van voertuigen) en die ouder zijn dan 30 jaar”.
 
Kort gezegd: als uw auto ouder dan 30 jaar is en een Belgisch 'O'- of '1-0'-kenteken heeft, kunt u Autoworld probleemloos bereiken.
Beantwoordt uw youngtimer niet aan de geldende normen? Dan kunt u helaas niet binnen zonder voorafgaande aanvraag of dagpas.
 

We willen benadrukken dat Autoworld in geen geval aansprakelijk kan worden gesteld voor de boetes die worden opgelegd aan overtreders van deze wetgeving, ongeacht of deze worden uitgeschreven bij een groepsevenement zoals een Parade, een clubrit of een individuele rit.03/05/2019

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info