Top

News

Een autoloze Esplanade!

Als je het museum bezoekt, zie je voortaan een prachtig, onbelemmerd panorama op het Jubelpark en de triomfboog. Om de historische, monumentale sfeer van de omgeving te respecteren, mag je vanaf nu namelijk niet meer parkeren op de Esplanade (*).  Sommigen herinneren zich misschien nog dat in 1972 de Grote Markt van Brussel autovrij werd gemaakt. Sindsdien is het heerlijk rondkuieren op het plein.
We verwachten dan ook dat het Jubelpark dankzij deze maatregel weer in al zijn pracht zal schitteren, wat de musea in de buurt en de bezoekers zeker ten goede komt.
Maar ... hoe kun je nu het museum bereiken?

Met het openbaar vervoer:

  • metro: haltes Merode of Schuman
  • bus: lijn 22, 27, 61 (halte Galliërs) en 80 (halte Merode)
  • tram: lijn 81

Als je toch met de auto komt, is er vaak parkeerplaats aan de rand van het park of in de omliggende straten (met parkeermeter). Er zijn ook twee parkeergarages in de buurt:
  • Parking Tongres: Tongerenstraat 60 - Stafhouder Braffortstraat
  • My Park (onder de Jubelgalerij): Menapiërsstraat 18

Bekijk hun ligging op de kaart http://www.bepark.eu/fr/parking/bruxelles/communes/etterbeek

(*) Voor personen met beperkte mobiliteit en voor groepen die ons met een touringcar bezoeken, geldt een uitzondering.07/01/2020

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info