Top

News

Car in the picture: de MG B Coune Berlinette 1964

Een jaar lang is er bij Autoworld een heel bijzondere wagen op bezoek.  Hij prijkt in de Belgische zone op een draaiend platform. En daar staat hij niet zomaar! De MG B Coune Berlinette is eigenlijk van Engelse makelij, maar het koetswerk is van de hand van de Brusselse carrossier Jacques Coune.

Hij was ook de Belgische importeur van Abarth. Zijn bedrijf was op hetzelfde adres gevestigd als de importeur van Ferrari: Garage Francorchamps.
Jacques Coune vervaardigde 56 exemplaren van deze coupéversie van de erg populaire MGB. Vandaag de dag zijn er nog maar veertien van over. Voor deze wagen gebruikte de carrossier onderdelen van verschillende andere modellen. De voorruit is bijvoorbeeld die van een Renault R8. En het is geen toeval dat de achterkant erg op die van de Ferrari 275 GTB lijkt. Toen MG besliste zelf een coupéversie van de B te maken, viel het doek over de Coune Berlinette. 

Technische kenmerken: Motor: 4 cil. – 1799 cc – 96 pk / Versnellingen: 4 / Topsnelheid: 170 km/u.05/02/2020

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info