Top

News

PHILIPPE SIMONART, NEW MANAGING-DIRECTOR AT AUTOWORLD

In oktober zeiden we vaarwel tegen Marcel Seys. Meer dan twaalf jaar lang was hij de gepassioneerde, actieve gedelegeerd bestuurder van het museum Autoworld Brussels naar wie iedereen in de museumraad opkeek.

Nu neemt een al even enthousiaste opvolger de fakkel van hem over.  Philippe Simonart werd officieel aangesteld door de bestuursraad van het museum tijdens de vergadering op 24 juni 2020.


Philippe Simonart heeft zo goed als zijn hele professionele carrière (38 jaar) bij D'Ieteren Auto doorgebracht. Nadat hij zijn diploma in de Toegepaste Economische Wetenschappen had behaald, klom hij bij D'Ieteren Auto op de verantwoordelijkheidsladder op. Hij was lange tijd lid van het directiecomité van D'Ieteren Auto, tot hij in maart uit het bedrijf stapte.

“Een jaar geleden leerde ik Autoworld van binnenuit kennen”
, legt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Autoworld uit. “Een voorzitter, Herman De Croo, die nog niets van zijn gedrevenheid en energie verloren is. Toegewijde, doorgewinterde bestuursleden die niet bang zijn om zelf concreet mee te werken aan de ontwikkeling van Autoworld. Een gemotiveerd en dynamisch team dat volledig achter de algemeen directeur Sébastien de Baere staat. Al een tiental jaar lang brengt Sébastien het museum tot leven met zijn originele stijl. Met bijna 175 kleine en grote evenementen per jaar illustreert hij perfect de slogan van Autoworld: 'More than a Museum'. En dan heb ik nog niets gezegd over het zestigtal 'Friends' die elke maand vrijwillig, enthousiast én met een goed humeur mee de handen uit de mouwen steken bij Autoworld.”

Hij gaat verder: “Wij spelen een belangrijke rol: we houden de geschiedenis van de automobielsector levend voor een enorm publiek (180.000 Belgische en buitenlandse bezoekers per jaar), op een prestigieuze locatie in het Brusselse Jubelpark. De locatie en uitstraling maken van dit museum een echte 'must-see' bij een bezoek aan de hoofdstad. Onze uitdagingen? De toekomst van Autoworld verzekeren door bezoekers aan te trekken met innoverende activiteiten en moderne middelen. De vertrouwensrelatie met de overheid en onze partners verder versterken. Autoworld op de kaart blijven zetten als gezellig cultuurcentrum voor zowel autoliefhebbers als het grote publiek.  Ik heb dus alvast veel zin om deze mooie verantwoordelijkheid van Marcel Seys over te nemen, een man voor wie ik erg veel respect heb.”

“Vanaf het eerste contact, meer dan een jaar geleden, voelde ik dat het klikte met Philippe Simonart”
, bevestigt Sébastien de Baere, algemeen directeur van Autoworld. “Niet alleen op professioneel vlak, maar ook persoonlijk. Philippe Simonart heeft een nauwe band met ons en ik weet dat ik op hem kan rekenen. Dat is levensbelangrijk voor een kleine organisatie zoals de onze, want alleen zo kunnen we snel de juiste beslissingen nemen om de toekomst van ons museum veilig te stellen.”

Het hele Autoworld-team kijkt alvast enthousiast uit naar de samenwerking met deze autoliefhebber in hart en nieren!01/07/2020

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info