Top

News

WHO’S WHO @ AUTOWORLD - Jérémy

News

Ze verwelkomen je, geven je inlichtingen, gidsen je en doen er alles aan om je bezoek aan Autoworld vlekkeloos te laten verlopen. Hun gezichten ken je dus waarschijnlijk al, maar weet je ook wie ze zijn?  Deze keer stellen we je voor aan Jérémy.

Jérémy zie je zelden of nooit, maar hij is de onmisbare man achter de schermen. Hij regelt alle logistiek voor het museum en het gebouw en waakt erover dat alles vlot verloopt. Een likje verf hier, een herstelling daar ... Als je hulp nodig hebt, staat Jérémy steeds paraat.  In februari 2021 werkt hij al 20 jaar bij Autoworld. Beetje bij beetje heeft hij zijn eigen job gecreëerd.  
“In het begin vond ik de auto's niet zo belangrijk, maar hoe langer ik ze verzorgde, hoe meer ik ze ging waarderen. Mijn favorieten zijn de modellen uit de jaren '30, zoals de prachtige Packard die op de verdieping staat. Toen de kleine blauwe Plymouth uit de jaren '30 het museum moest verlaten, was ik er het hart van in. Onlangs hoorde ik ook de 'lokroep' van een recentere auto die twee keer in het museum is tentoongesteld: de F40. Toen ik jong was, was dat dé ultieme auto waar iedereen het over had. Het voelt een beetje aan alsof deze auto mij heeft gekozen (lacht).”

Ook wanneer we een nieuwe expo opstellen, zie je Jérémy gegarandeerd, want hij is degene die de voertuigen verplaatst.  “Wat ik het leukst vind, is de auto's opstellen voor onze expo's”, vertelt Jérémy. Zijn favoriete expo? Dat was 'Italian Car Passion' vijf jaar geleden. “Dat was echt de mooiste expo ooit! De meest hartverwarmende expo vond ik dan weer die met de Ford Mustangs. Zo goed als alle auto's waren uitgeleend door privéverzamelaars. Gewone mensen die heel ontspannen overkomen. Ze leken net allemaal vrienden. Toen ze hun auto's kwamen halen, staken ze gewoon de sleutel erin en hop ... ze waren vertrokken, alsof ze net een gezellige barbecue hadden gehouden.”

Jérémy had altijd al een oog voor kunst. Als we originele foto's van onze auto's nodig hebben, kunnen we vaak op hem rekenen. Vooral voor design heeft hij een zwak. Deze zone was dan ook de eerste die hij tijdens de eerste lockdown in maart-april met zijn team een opfrisbeurt gaf. “Ik wilde deze ruimte nog mooier maken met een echte designinrichting”, legt hij uit. “Ik droom ervan dat we ooit een expo zullen organiseren met alleen maar designwagens die er buitengewoon uitzien. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de Delage met zijn 'waterdruppelvorm', de allereerste Porsche of de DS, maar de lijst is eindeloos. Autodesign is altijd al een fascinerend onderwerp geweest.”

Waar hij het meest trots op is? De zone 'Salon 1910'. Ik wou al heel lang voorstellen om een ​​zone te creëren dat het verhaal vertelt van de eerste autoshows in ons gebouw aan het begin van de vorige eeuw. Ik heb het project voorgesteld aan het management dat het heeft goedgekeurd en het budget heeft gevalideerd. Mijn team en ik hebben alles zelf bedacht, ontworpen en gebouwd, samen met een team schrijnwerkers. Daar ben ik echt trots op. Die zone zal hoop ik nog lang blijven bestaan, zelfs wanneer ik er niet meer ben.”15/12/2020

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info