Top

News

Italian Car Passion, de volgende grote eindejaarsexpo van Autoworld 05/03/2015

News

'La bella macchina' vanaf 3 december 2015 twee maanden lang centraal in ons museum. Dat wordt immers het thema van onze volgende grote tentoonstelling, vergelijkbaar met die gewijd aan de Ferdinand(s) Porsche tijdens de winter van 2012/2013.

In een decor dat de unieke sfeer van een Italiaanse stad ademt, werd een vijftigtal Italiaanse auto's samengebracht uit de gouden era van de Italiaanse auto, van de jaren vijftig tot tachtig, om bezoekers te laten wegdromen. Een van de hoogtepunten is een zeldzame Alfa Romeo Disco Volante uit 1954 en de recente remake die zopas werd gerealiseerd door Touring Superleggera.

Constructeurs zoals Ferrari, Maserati, Lamborghini, Lancia en Alfa Romeo kwamen in die tijd alsmaar ingenieuzer uit de hoek om hun motoren nog performanter te maken. Ontwerpers en koetswerkbouwers zoals Pininfarina, Bertone, Gandini, Giugiaro, Zagato, Spada en Touring Superleggera werden overal gevraagd, zelfs tot ver buiten Italië. Zo verwierf de Italiaanse signatuur een wereldwijd prestige dat zijn gelijke niet kent.

Ook vandaag nog weten auto's uit Italië heel wat mensen te fascineren. Ze zijn synoniem geworden voor passie, elegantie en dolce vita maar ook voor extremen en levenskracht.

Bij Autoworld zijn we uiteraard niet ongevoelig voor zoveel charme en gedurende het hele jaar kunt u onze nieuwe promowagen voor deze tentoonstelling ontdekken: een Ferrari Testarossa van Pininfarina (1991) ... Alleen het beste is goed genoeg!

Meer informatie over deze expo op www.italiancarpassion.be

View more

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info