Top

News

Een Ferrari Testarossa om het museum te promoten31/03/2015

News

Deze GT (Grand Tourisme) sportwagen heeft een centraal motorblok achterin en 12 cilinders, goed voor een vermogen van 390 PK en een topsnelheid van 300 km/u.De Testarossa werd voor het eerst voorgesteld in Parijs tijdens de ‘Mondial de l’Automobile’ in 1984. 

Het was het voorlaatste serievoertuig uit de fabriek van Maranello onder leiding van Commandatore Enzo Ferrari. De wagen was de ‘Must’ van de jaren 1980 en kreeg een waardige plaats in de Ferrari-legende. Met een aluminium koetswerk (uitgezonderd de deuren en het dak), een lederen interieur voor 2 personen, een mechanische versnellingsbak met 5 versnellingen, een cilinderinhoud van 4.942cm³ en met 48 kleppen, combineert de Testarossa luxe en sportiviteit.

De Ferrari Testarossa in de kleur van de expo ‘Italian Car Passion’ zal tevens ook gebruikt worden als promotievoertuig van de tentoonstelling.

U kan deze jongste aanwinst bezichtigen voor de ingang van het museum en wie weet komt u hem wel tegen op de weg of op één van de talrijke events waaraan hij zal deelnemen. 
Foto's

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info