Top

News

De centrale piazza


Het kloppende hart van de tentoonstelling… Een plein zoals iedere Italiaanse stad, klein of groot, er één heeft. En vooral een plein waar in een vrolijke chaos,de buitengewone wagens naast de typische Italiaanse klassiekers zoals een Fiat 500 en de typische Vespa staan geparkeerd.

Op het plein vinden we tevens de uitzonderlijke Alfa Romeo Disco Volante van 1952, waarvan er slechts vier exemplaren werden gebouwd (waaronder het voertuig dat het automuseum van Turijn zo vriendelijk was om ons uit te lenen). Ook de Lamborghini Miura van 1967 die door Gandini werd ontworpen, en door Bertone werd ‘aangekleed’, krijgt hier een speciale plaats.

In totaal zullen meer dan 20 wagens op de piazza te bewonderen zijn.

Hierbij lichten we al een tipje van de sluier.
De Ferrari 275 GTS Pininfarina, die ooit toebehoorde aan de actrice Raquel Welch, de Fiat V8 Zagato (1952), deBizzarrini 5300 GT Strada (1964) die door Giugiaro werd ontworpen, een De Tomaso Mangusta Bertone (1967), deIso Rivolta Grifo Giugiaro (1963), de Lancia B24 Spyder Pininfarina, die in 1956 op het autosalon van Brussel aan het publiek werd voorgesteld,…Ook de typische populaire stadsautootjes die in de jaren ’50-’60 leven brachten in de Italiaanse straten tekenen present: een Fiat Cinquecento Giardiniera, een PiaggioVespa driewieler, een FIAT Multipla taxi, een AutobianchinaCabrio…08/12/2015

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info