Sinds donderdag 13 januari, toont onze partner D’Ieteren ter gelegenheid van de Supercar Story tentoonstelling vier nieuwe modellen van de vertegenwoordigde merken en wordt in Belgische première een nieuw luxemerk onthuld, dat door de groep zal worden verdeeld.

Bentley toont in Europese première, naast de allereerste Flying Spur van 2003, de nieuwe Flying Spur Hybrid, een V6 biturbo van 2,9 l met daarnaast een elektrische motor en een batterij van 14,1 kWh die de auto een gecombineerd vermogen levert van 544 pk. Hij trekt van 0 tot 100 km/u op in 4,3s en haalt een topsnelheid van 285km/u. 

Van Lamborghini, worden twee Belgische avant-premières getoond op de Mezzanine : de Aventador LP-780 Ultimae en de Lambo V12 Vision GT.
« De Aventador LP-780 Ultimae is de laatste echte Lamborghini met een V12. Het is de ultieme Aventador, die het einde van een buitengewoon tijdperk afsluit op een passende manier. Het is de laatste van zijn soort en combineert een maximaal vermogen met het ongeëvenaard stilistisch DNA van Lamborghini.”  aldus Lamborghini-baas Stephan Winkelmann. Vanaf 2023 zullen alle Lamborghini’s hybrides zijn.
« De totaal maffe Hypercar », de Lambo V12 Vision GT is een éénzitter met een ongeziene lijn, die zo uit een science fiction film lijkt te komen. Dit toekomstgerichte concept werd ontworpen voor de Sony PlayStation 4, die mag je niet missen !

En dan is er nog de snelste van al, met een topsnelheid van 440km/u: de Bugatti Chiron Super Sport – die ook als Belgische première wordt voorgesteld in Autoworld – die de historische Bugatti’s uit de tentoonstelling komt vervoegen. « Met de Chiron Super Sport blijven we trouw aan onze lange traditie waarin topprestaties worden gekoppeld aan de allergrootste luxe. De Chiron Super Sport verenigt nog meer comfort en elegantie, met nog meer vermogen en snelheid… » stelt Stephan Winkelmann, ex-president van Bugatti.

Lorem ipsum dolor sit amet.

Last but not least, de D’Ieteren Group onthulde de Nevera, het eerste model van het nieuwe merk van Kroatische origine Rimac Automobili, dat de Belgische importeur sinds… gisteren op het programma heeft!  Tot 23 januari is Autoworld enige show-room waar de Nevera is te zien.
De Nevera is een elektrische supercar die wordt aangedreven door vier elektromotoren, één per wiel. Samen leveren ze 1.914 pk.  Momenteel is het de snelst optrekkende elektrische supercar ter wereld, en hij verdient ook een plaats in de top 3 van de supercars omdat hij voor de 0-100 km/u slechts 1,97 sec. nodig heeft.