Top

News Archief

Persbericht van de Brusselse Musea van 27.10.2020


Nieuwe coronamaatregelen in Brussel: musea reageren vol
onbegrip

De museumsector, net als alle andere culturele actoren, zijn met verstomming geslagen door de nieuwe maatregelen die in het Brussels Gewest vanaf maandag zijn ingegaan in de strijd tegen het coronavirus. Ze moeten opnieuw hun activiteiten van de ene dag op de andere volledig stilleggen.

Nieuwe coronamaatregelen in Brussel: musea reageren vol onbegrip De museumsector, net als alle andere culturele actoren, zijn met verstomming geslagen (...)


2020-10-27

Autoworld sluit zijn deuren voor het publiek tot 19 november 2020


Naar aanleiding van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn we vanaf maandag 26 oktober tot en met donderdag 19 november genoodzaakt de deuren te sluiten voor alle bezoekers.
De net geopende tijdelijke expositie ‘Mazda 100 Years’ kan hierdoor momenteel helaas ook niet bezocht worden.We betreuren deze beslissing, maar hebben uiteraard alle begrip voor de genomen maatregelen met betrekking tot de inperking van de verspreiding van het coronavirus.

Naar aanleiding van de beslissing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn we vanaf maandag 26 oktober tot en met donderdag 19 november genoodzaakt de deuren (...)


2020-10-26

Expo Gillet Motorcycles 100 Years uitgesteld


De eerder aangekondigde tentoonstelling ‘Gillet 100 Years’ met meer dan tachtig motoren van het Belgische merk Gillet, is helaas uitgesteld naar een latere datum in 2021.
We houden u hiervan op de hoogte.
Onze excuses voor het ongemak.

De eerder aangekondigde tentoonstelling ‘Gillet 100 Years’ met meer dan tachtig motoren van het Belgische merk Gillet, is helaas uitgesteld naar een latere datum (...)


2020-10-20

Van 16 oktober tot 13 december: Mazda 100 Years Exhibition


Als eerbetoon aan deze dynamische honderdjarige, organiseert Autoworld, van 16 oktober tot 13 december, een retrospectief gewijd aan dit Japanse merk met een twintigtal bijzondere en historische auto’s, vele documenten en uitzonderlijke schaalmodellen.
Deze tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt dank zij de actieve steun van Mazda Motor Belux en enkele verzamelaars die hun auto’s ter beschikking stellen.

Naast de Luce Coupé 130 Rotary uit 1969 tot actuele modellen zoals de Mazda MX-5 ND, de Mazda 3 Hatchback en de MX-30 (special 100th Anniversary), toont Autoworld o.a. een MX-5, RX-7, 121 DB “Bolleke” of ook nog een MX-5 Cup Car (MMB).

Als eerbetoon aan deze dynamische honderdjarige, organiseert Autoworld, van 16 oktober tot 13 december, een retrospectief gewijd aan dit Japanse (...)


2020-10-15

HEB JE ONZE 'BEETLE IN THE BOX' AL GEZIEN?


Sinds midden juli staat hij trots in het midden van het museum: een echte VW Kever 1300 cc uit 1969 in een doos die Bburago speciaal voor dit autootje heeft gemaakt.  Iedereen maakt kans om deze auto te winnen door in onze shop de miniatuurversie van Bburago (schaal 1:24) te kopen.

Van dit modelautootje zijn slechts 4000 exemplaren gemaakt. Als je er eentje koopt, krijg je er een kaart bij waarop je je gegevens kunt invullen om deel te nemen aan de tombola. Op zondag 14 februari 2021 's middags wordt de winnaar bekendgemaakt, tijdens de dertiende Love Bugs Parade. Een modelauto kost € 30 (of € 40 met een Autoworld-ticket erbij). Je kunt de modelauto ook online bestellen door een e-mail te sturen naar shop@autoworld.be (€ 10 verzendkosten).

Sinds midden juli staat hij trots in het midden van het museum: een echte VW Kever 1300 cc uit 1969 in een doos die Bburago speciaal voor dit autootje heeft gemaakt (...)


2020-08-26

YOUR EVENT @ AUTOWORLD


Om de organisatie van uw evenement makkelijker te maken bieden wij u deze zomer graag een all-inpackage aan.
Een all-in arrangement met een vaste prijs per persoon. (Max. 200p)
Inbegrepen in uw package:

  • Toegang tot het museum na openingsuren
  • Exclusieve locatie in historisch gebouwAudiovisuele ondersteuning
  • Professionele Autoworld ondersteuning van het event.

Wij houden samen met onze partners rekening met de huidige veiligheidsmaatregelen.
Meer informatie via events@autoworld.be of 02/ 736.41.65

Om de organisatie van uw evenement makkelijker te maken bieden wij u deze zomer graag een all-inpackage aan.Een all-in arrangement met een vaste prijs per persoon (...)


2020-06-20

belangrijke informatie voor houders van een Golden pass, Museumpas of andere lidkaarts


Heeft u een abonnement, museumpass of andere lidkaart? Dan hoeft u geen online ticket te kopen en mag u zich rechtstreeks aan het onthaal aanmelden via de hiervoor aangeduide rij.

Heeft u een abonnement, museumpass of andere lidkaart? Dan hoeft u geen online ticket te kopen en mag u zich rechtstreeks aan het onthaal aanmelden via de hiervoor (...)


2020-05-18

Wij zorgen voor u!


Voor deze heropening neemt Autoworld alle nodige voorzorgsmaatregelen om uw bezoek vlot en veilig te laten verlopen.
Wij vragen u om uw tickets online te kopen of aan de automatische ticketverdeler aan de ingang van het museum.
Voor de veiligheid van u en de andere bezoekers vragen wij om een mondmasker te dragen gedurende uw bezoek. Mocht u zelf geen mondmasker hebben, kan u er een kopen aan de ingang van het museum of in de shop.Aan de ingang en op verschillende plaatsen in het museum zal er handgel ter beschikking zijn.
Om de veiligheidsafstand van 1,5 meter te verzekeren werd er een parcours uitgestippeld in het museum die elke bezoeker dient te volgen.
De audiogidsen blijven beschikbaar en zullen na elk gebruik gedesinfecteerd worden. U kan eventueel ook uw eigen oortjes gebruiken indien u dit wenst.
Wij rekenen op uw gezond verstand zodat iedereen het museum op een veilige manier kan bezoeken.

Voor deze heropening neemt Autoworld alle nodige voorzorgsmaatregelen om uw bezoek vlot en veilig te laten verlopen.Wij vragen u om uw tickets online te kopen of (...)


2020-05-14

Een autoloze Esplanade!


Als je het museum bezoekt, zie je voortaan een prachtig, onbelemmerd panorama op het Jubelpark en de triomfboog. Om de historische, monumentale sfeer van de omgeving te respecteren, mag je vanaf nu namelijk niet meer parkeren op de Esplanade (*).  Sommigen herinneren zich misschien nog dat in 1972 de Grote Markt van Brussel autovrij werd gemaakt. Sindsdien is het heerlijk rondkuieren op het plein.
We verwachten dan ook dat het Jubelpark dankzij deze maatregel weer in al zijn pracht zal schitteren, wat de musea in de buurt en de bezoekers zeker ten goede komt.

Als je het museum bezoekt, zie je voortaan een prachtig, onbelemmerd panorama op het Jubelpark en de triomfboog. Om de historische, monumentale sfeer van de omgeving (...)


2020-01-07

Tripadvisor en Get Your Guide: 4,5/5


De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld de score van 4,5/5 op Tripadvisor en Get your Guide. Een uitstekend resultaat!

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld (...)


2018-02-08

'Tentoonstelling' of 'Car in the spotlight': wat is het verschil?


De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende benamingen zullen gebruiken voor grote en voor kleine exposities, zodat de bezoekers precies weten wat ze mogen verwachten wanneer ze een bezoek aan Autoworld plannen.

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende (...)


2016-02-02

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info