Top
Slide
Slide

News Archief

Activiteiten voor kids deze zomer

Kinderen houden van oude wagens. Het is net alsof deze een hele nieuwe wereld voor hen doen opengaan. Ze ontdekken niet alleen de geschiedenis van elke wagen dankzij een audioguide met teksten op maat van kinderen jonger dan twaalf jaar, maar kunnen ook op speurtocht gaan tijdens een heuse schattenjacht en leuke kleurplaten met auto's inkleuren. Niet toevallig zijn het Citroëns! Het benodigde materiaal om een kunstwerkje te creëren is ter plaatse beschikbaar.

Kinderen houden van oude wagens. Het is net alsof deze een hele nieuwe wereld voor hen doen opengaan. Ze ontdekken niet alleen de geschiedenis van elke wagen (...)


2019-07-04

Citroën Parade 14.07

Een parade van klassieke Citroëns die op de Franse nationale feestdag door de straten van Brussel trekt, is dat geen geweldig idee? Zet het in hoofdletters in uw agenda: op zondag 14 juli rolt de Citroën Parade vol exclusieve Citroën-oldtimers door de straten van Brussel. Zo vieren wij de nationale feestdag van onze Franse buren.

Een parade van klassieke Citroëns die op de Franse nationale feestdag door de straten van Brussel trekt, is dat geen geweldig idee? Zet het in hoofdletters in uw (...)


2019-07-01

Citroën 100 Years

Een icoon van de Franse auto-industrie! Citroën wordt honderd jaar! Om dat te vieren, wijdt Autoworld zijn grote zomertentoonstelling aan het logo met de twee vinkjes. Meer dan honderd auto's vertellen samen het verhaal van dit wereldberoemde merk.

Een van de bekendste Citroëns is de 2CV, het populaire 'geitje'. Maar daarnaast zijn er ook de legendarische Traction AvantDSID ... Oprichter André Citroën had ook tal van innovaties op zijn naam staan, zoals de befaamde pneumatische ophanging op de vier wielen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de revolutionaire lijnen, die in dat tijdperk erg gewaagd waren. Kortom: deze 'eeuweling' is misschien wel een van de meest mythische Franse automerken ooit.

Een icoon van de Franse auto-industrie! Citroën wordt honderd jaar! Om dat te vieren, wijdt Autoworld zijn grote zomertentoonstelling aan het (...)


2019-06-26

Cycling Legends: van 20 juni tot 25 augustus 2019

Deze zomer maken we een bijzonder moment mee: de Ronde van Frankrijk vertrekt dit jaar in Brussel! Om dit te vieren, organiseert Autoworld naast de expo over het honderdjarige bestaan van het Franse merk Citroën, een unieke terugblik, waar u alles komt te weten over de geschiedenis van het wielrennen, van het prille begin in 1819 tot nu.

Deze zomer maken we een bijzonder moment mee: de Ronde van Frankrijk vertrekt dit jaar in Brussel! Om dit te vieren, organiseert Autoworld naast (...)


2019-06-20

'Salon 1910': de nieuwe historische zone van Autoworld

Wist u dat ...

  • het adembenemende gebouw waarin Autoworld al meer dan 30 jaar gevestigd is, de locatie van de allereerste auto- en fietssalons was? Die werden er georganiseerd van 1902 tot 1934. De hallen waar nu het auto- en luchtvaartmuseum zijn, waren toen met elkaar verbonden (de Esplanade bestond toen nog niet).
  • auto's op maat werden besteld en, een beetje zoals haute-couturekleding, geproduceerd. De toekomstige eigenaar kocht een chassis bij het automerk en bezocht daarna een carrosseriebouwer die de carrosserie op maat ontwierp. 

Wist u dat ...het adembenemende gebouw waarin Autoworld al meer dan 30 jaar gevestigd is, de locatie van de allereerste auto- en fietssalons was? Die werden er (...)


2019-05-03

Upgrade Audiogidsen

Er werd een inhoudelijke upgrade uitgevoerd waardoor de audioguides nu nog completer zijn met historisch beeldmateriaal en video's van onder andere  Jacky Ickx, Yvan Mahy, Louis de Fabribeckers en Lowie Vermeersch.
 

Er werd een inhoudelijke upgrade uitgevoerd waardoor de audioguides nu nog completer zijn met historisch beeldmateriaal en video's van onder andere   (...)


2019-04-30

Meer dan 300 MINI4s op de MINI parade

24 °C: zo warm was het in het Jubelpark op de dag van de MINI Parade.
Dankzij het mooie weer kwamen meer dan 1000 bezoekers de 300 MINI's bewonderen die waren ingeschreven voor deze gezellige bijeenkomst. 
Hier vindt u de link naar de foto's en een video om deze geweldige dag opnieuw te beleven... of om te zien wat u gemist hebt!

24 °C: zo warm was het in het Jubelpark op de dag van de MINI Parade.Dankzij het mooie weer kwamen meer dan 1000 bezoekers de 300 MINI's bewonderen die waren ingeschreven (...)


2019-04-22

Tripadvisor en Get Your Guide: 4,5/5

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld de score van 4,5/5 op Tripadvisor en Get your Guide. Een uitstekend resultaat!

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld (...)


2018-02-08

'Tentoonstelling' of 'Car in the spotlight': wat is het verschil?

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende benamingen zullen gebruiken voor grote en voor kleine exposities, zodat de bezoekers precies weten wat ze mogen verwachten wanneer ze een bezoek aan Autoworld plannen.

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende (...)


2016-02-02

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info