Top
Slide

News Archief

Brusselse musea in 2020 & covid-19: 20 miljoen euro verlies en aantal bezoekers daalt met 58 %

De Covid-19 pandemie veroorzaakt een historische daling in het aantal museumbezoeken in Brussel, België en de rest van de wereld. Als de eerste culturele plaatsen die na de lockdown weer mochten opengaan, boden de musea ons de broodnodige ademruimte in deze tijden van fysiek en mentaal isolement. Achter de schermen dreigt de sector echter te verstikken.

De Covid-19 pandemie veroorzaakt een historische daling in het aantal museumbezoeken in Brussel, België en de rest van de wereld. Als de eerste (...)


2021-01-08

AUTOWORLD IN 3D ... een magisch bezoek! 


Wil je een glimp van ons museum opvangen? 
Ga comfortabel achter je scherm zitten, klik hier en ontdek elke hoek van het museum. 

Magisch is het niet? Wel het is nog mooier in real life!

Wil je een glimp van ons museum opvangen? Ga comfortabel achter je scherm zitten, klik hier en ontdek elke hoek van het museum. Magisch is het (...)


2020-12-17

Bericht naar aanleiding van het overlijden van Mr. R. D'Ieteren


Op 10 december 2020 overleed Roland D’Ieteren aan de gevolgen van Covid-19. Hij was 78 jaar.
Over de grote merites van de man voor de economie van ons land wordt uitvoerig bericht in de media.

Hij was echter ook een drijvende kracht achter Autoworld. Hij stond mee aan de wieg van het museum en was meer dan 30 jaar lid van de Raad van Bestuur. Zijn passie voor de automobiel, zijn legendarische reputatie in de klassiekerwereld en zijn uitgebreide internationale netwerk waren kostbare troeven. Hij verzette de bakens en was door zijn enthousiasme en charisma een grote motivator voor heel het team.

Op 10 december 2020 overleed Roland D’Ieteren aan de gevolgen van Covid-19. Hij was 78 jaar. Over de grote merites van de man voor de economie van ons land wordt (...)


2020-12-11

Autoworld mag Brussels Health label in ontvangst nemen

Om het publiek gerust te stellen en de toeristische sector extra te ondersteunen, heeft het Gewest het Brussels Health Safety Label ingevoerd. Het gratis 'Brussels Health Safety Label' is gemaakt voor spelers die actief zijn in het toerisme en de cultuur: attracties en musea, toeristische accommodatie, rondleidingen, de horeca, trefpunten, evenementen en beurzen.  

Bedoeling is de aandacht te vestigen op de algemene verplichte regels voor alle sectoren én op de sectorspecifieke regels. Het label dient ook om het publiek te informeren over de maatregelen die genomen werden door de toeristische locaties die ze wensen te bezoeken. De inhoud van dit label werd uitgewerkt in nauwe samenwerking met de federaties en de partners van de toeristische sector. 

Om het publiek gerust te stellen en de toeristische sector extra te ondersteunen, heeft het Gewest het Brussels Health Safety Label ingevoerd. Het gratis 'Brussels (...)


2020-12-10

Skoda 125 Years: From past to future

Als u Praag al eens hebt bezocht, hebt u misschien een ritje door de stad van Kafka gemaakt in een oude ŠKODA met open dak, warm ingeduffeld in dikke dekens tijdens de wintermaanden.  Van een unieke ervaring gesproken!

Deze winter maken we bij Autoworld Brussels geen ritje in de buitenlucht, maar een heuse reis door de tijd. Want ŠKODA, een van de oudste automerken ter wereld die nog steeds actief zijn, viert zijn 125e verjaardag. Hoog tijd om de geschiedenis van dit Tsjechische merk van dichtbij te ontdekken, dus!
Het belooft alvast een uitzonderlijke tentoonstelling te worden, want tussen de historische auto's staan een twaalftal exemplaren uit het ŠKODA Auto Museum in Mladá Boleslav die bij ons te gast zijn. Dat is uniek, want deze wagens komen slechts zelden buiten het museum.

Als u Praag al eens hebt bezocht, hebt u misschien een ritje door de stad van Kafka gemaakt in een oude ŠKODA met open dak, warm ingeduffeld in dikke dekens tijdens (...)


2020-12-08

Expo 100 Jaar Mazda verlengd tot 24 januari


Vanaf morgen is de expo "100 jaar Mazda" in het Brusselse Autoworld Museum weer geopend en wordt deze meteen verlengd tot eind januari 2021.
U kan er 12 old- en youngtimers, maar ook 5 beroemde racewagens van het merk uit Hiroshima komen bewonderen, net als de onlangs gelanceerde "full electric" MX-30.

Vanaf morgen is de expo "100 jaar Mazda" in het Brusselse Autoworld Museum weer geopend en wordt deze meteen verlengd tot eind januari 2021. U kan er 12 old- en (...)


2020-11-30

Goed nieuws: Autoworld opent opnieuw de deuren voor het publiek op dinsdag 1 december!

Wij zijn blij u te kunnen melden dat Autoworld op dinsdag 01 december opnieuw de deuren opent voor het publiek!
De expositie 'Mazda 100 Years' wordt tot in januari verlengt en vanaf 18 december start een 2de expositie 'Skoda 125 Years'. 
Meer info hierover volgt in de volgende dagen. 

Wij zijn blij u te kunnen melden dat Autoworld op dinsdag 01 december opnieuw de deuren opent voor het publiek!De expositie 'Mazda 100 Years' wordt tot in januari (...)


2020-11-27

Van 16 oktober tot 24 januari: Mazda 100 Years Exhibition


Als eerbetoon aan deze dynamische honderdjarige, organiseert Autoworld, van 16 oktober tot 24 januari, een retrospectief gewijd aan dit Japanse merk met een twintigtal bijzondere en historische auto’s, vele documenten en uitzonderlijke schaalmodellen.
Deze tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt dank zij de actieve steun van Mazda Motor Belux en enkele verzamelaars die hun auto’s ter beschikking stellen.

Naast de Luce Coupé 130 Rotary uit 1969 tot actuele modellen zoals de Mazda MX-5 ND, de Mazda 3 Hatchback en de MX-30 (special 100th Anniversary), toont Autoworld o.a. een MX-5, RX-7, 121 DB “Bolleke” of ook nog een MX-5 Cup Car (MMB).

Als eerbetoon aan deze dynamische honderdjarige, organiseert Autoworld, van 16 oktober tot 24 januari, een retrospectief gewijd aan dit Japanse merk (...)


2020-10-15

HEB JE ONZE 'BEETLE IN THE BOX' AL GEZIEN?


Sinds midden juli staat hij trots in het midden van het museum: een echte VW Kever 1300 cc uit 1969 in een doos die Bburago speciaal voor dit autootje heeft gemaakt.  Iedereen maakt kans om deze auto te winnen door in onze shop de miniatuurversie van Bburago (schaal 1:24) te kopen.

Van dit modelautootje zijn slechts 4000 exemplaren gemaakt. Als je er eentje koopt, krijg je er een kaart bij waarop je je gegevens kunt invullen om deel te nemen aan de tombola. Op zondag 14 februari 2021 's middags wordt de winnaar bekendgemaakt, tijdens de dertiende Love Bugs Parade. Een modelauto kost € 30 (of € 40 met een Autoworld-ticket erbij). Je kunt de modelauto ook online bestellen door een e-mail te sturen naar shop@autoworld.be (€ 10 verzendkosten).

Sinds midden juli staat hij trots in het midden van het museum: een echte VW Kever 1300 cc uit 1969 in een doos die Bburago speciaal voor dit autootje heeft gemaakt (...)


2020-08-26

YOUR EVENT @ AUTOWORLD


Om de organisatie van uw evenement makkelijker te maken bieden wij u deze zomer graag een all-inpackage aan.
Een all-in arrangement met een vaste prijs per persoon. (Max. 200p)
Inbegrepen in uw package:

  • Toegang tot het museum na openingsuren
  • Exclusieve locatie in historisch gebouwAudiovisuele ondersteuning
  • Professionele Autoworld ondersteuning van het event.

Wij houden samen met onze partners rekening met de huidige veiligheidsmaatregelen.
Meer informatie via events@autoworld.be of 02/ 736.41.65

Om de organisatie van uw evenement makkelijker te maken bieden wij u deze zomer graag een all-inpackage aan.Een all-in arrangement met een vaste prijs per persoon (...)


2020-06-20

belangrijke informatie voor houders van een Golden pass, Museumpas of andere lidkaarts


Heeft u een abonnement, museumpass of andere lidkaart? Dan hoeft u geen online ticket te kopen en mag u zich rechtstreeks aan het onthaal aanmelden via de hiervoor aangeduide rij.

Heeft u een abonnement, museumpass of andere lidkaart? Dan hoeft u geen online ticket te kopen en mag u zich rechtstreeks aan het onthaal aanmelden via de hiervoor (...)


2020-05-18

Wij zorgen voor u!


Voor deze heropening neemt Autoworld alle nodige voorzorgsmaatregelen om uw bezoek vlot en veilig te laten verlopen.
Wij vragen u om uw tickets online te kopen of aan de automatische ticketverdeler aan de ingang van het museum.
Voor de veiligheid van u en de andere bezoekers vragen wij om een mondmasker te dragen gedurende uw bezoek. 

Voor deze heropening neemt Autoworld alle nodige voorzorgsmaatregelen om uw bezoek vlot en veilig te laten verlopen.Wij vragen u om uw tickets online te kopen of (...)


2020-05-14

Een autoloze Esplanade!


Als je het museum bezoekt, zie je voortaan een prachtig, onbelemmerd panorama op het Jubelpark en de triomfboog. Om de historische, monumentale sfeer van de omgeving te respecteren, mag je vanaf nu namelijk niet meer parkeren op de Esplanade (*).  Sommigen herinneren zich misschien nog dat in 1972 de Grote Markt van Brussel autovrij werd gemaakt. Sindsdien is het heerlijk rondkuieren op het plein.
We verwachten dan ook dat het Jubelpark dankzij deze maatregel weer in al zijn pracht zal schitteren, wat de musea in de buurt en de bezoekers zeker ten goede komt.

Als je het museum bezoekt, zie je voortaan een prachtig, onbelemmerd panorama op het Jubelpark en de triomfboog. Om de historische, monumentale sfeer van de omgeving (...)


2020-01-07

Tripadvisor en Get Your Guide: 4,5/5


De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld de score van 4,5/5 op Tripadvisor en Get your Guide. Een uitstekend resultaat!

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld (...)


2018-02-08

'Tentoonstelling' of 'Car in the spotlight': wat is het verschil?


De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende benamingen zullen gebruiken voor grote en voor kleine exposities, zodat de bezoekers precies weten wat ze mogen verwachten wanneer ze een bezoek aan Autoworld plannen.

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende (...)


2016-02-02

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info