Top

News Archief

Overlijdingsbericht Mr. Marcel Seys

In naam van de gehele Autoworld familie melden wij u het heengaan van de heer Marcel Seys, Gedelegeerd Bestuurder van Autoworld sinds 2002. Wij zullen zijn aanwezigheid, kennis en ervaring erg missen.

Voor het vele goede werk dat hij gedurende lange tijd in het belang van onze vereniging heeft gedaan zullen wij hem steeds met grote dankbaarheid gedenken.
Zijn innemende persoonlijkheid en zakelijk inzicht zullen ons tot voorbeeld zijn.

Onze gedachten gaan uit naar zijn  familie en vrienden

In naam van de gehele Autoworld familie melden wij u het heengaan van de heer Marcel Seys, Gedelegeerd Bestuurder van Autoworld sinds 2002. Wij zullen zijn aanwezigheid (...)


2019-10-10

Uw event op 'So British!'

Eind dit jaar steken we het Kanaal over naar het Verenigd Koninkrijk. ‘So British! cars & lifestyle’ is een onvergetelijke tentoonstelling die de bezoekers onderdompelt in de sfeer van een land dat talloze mythische auto’s heeft voortgebracht!
Meer dan 50 legendarische Engelse auto’s van na de Tweede Wereldoorlog, waaronder enkele zeldzame en uitzonderlijke modellen, zijn tentoongesteld in een typisch Londense setting die verrassend realistisch is uitgewerkt.

Eind dit jaar steken we het Kanaal over naar het Verenigd Koninkrijk. ‘So British! cars & lifestyle’ is een onvergetelijke tentoonstelling die de bezoekers (...)


2019-10-08

Van 14 september tot 1 december 2019 : Carrozzeria Zagato 100 Years

Ze beschrijven zichzelf als een artisanaal bedrijf, en dat is niet gelogen.Zagato werd in 1919 in Milaan opgericht door Ugo Zagato en is al een eeuw lang een ronkende naam in de carrosseriewereld. Het bedrijf viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. 

Om dit bijzondere jubileum te vieren, stelt Autoworld een vijftiental historische wagens van het merk tentoon, waaronder enkele uiterst exclusieve exemplaren. Een greep uit de collectie: een Alfa Romeo 1750 (1932), een Lancia Appia, Flaminia en een Fulvia Zagato, een Alfa Romeo Junior Z en een TZ, een Aston Martin DB4, een Nissan Stelvio 

Ze beschrijven zichzelf als een artisanaal bedrijf, en dat is niet gelogen.Zagato werd in 1919 in Milaan opgericht door Ugo Zagato en is al een eeuw lang een ronkende (...)


2019-09-11

Van 13 december 2019 tot 26 januari 2020 : So British !, cars & lifestyle

Al tien jaar lang organiseert Autoworld in elk oneven jaar een tentoonstelling met tot in de puntjes uitgewerkte decors om het jaar in schoonheid af te sluiten. Deze gelegenheid, dat telkens heel wat media-aandacht trekt, draait niet rond de verjaardag van één of meer merken maar van het creëren van een sfeer, een decor, een droombeeld waarin we de mooiste, meest legendarische en meest kenmerkende auto's tot leven laten komen. 

Eind dit jaar steken we het Kanaal over naar het Verenigd Koninkrijk. 'So British! Cars & Lifestyleis een onvergetelijke tentoonstelling die de bezoekers onderdompelt in de sfeer van een land dat talloze mythische auto's heeft voortgebracht!

Al tien jaar lang organiseert Autoworld in elk oneven jaar een tentoonstelling met tot in de puntjes uitgewerkte decors om het jaar in schoonheid af te sluiten.& (...)


2019-09-11

Low Emission Zone (LEZ) in Brussel: WATISDAT?

LEZ in Brussel: moet ik me zorgen maken?
Mag u nu wel of niet met uw oldtimer of recentere wagen in Brussel rondrijden? Over die vraag breken heel wat automobilisten zich het hoofd.

LEZ in Brussel: moet ik me zorgen maken?Mag u nu wel of niet met uw oldtimer of recentere wagen in Brussel rondrijden? Over die vraag breken heel wat automobilisten (...)


2019-05-03

'Salon 1910': de nieuwe historische zone van Autoworld

Wist u dat ...

  • het adembenemende gebouw waarin Autoworld al meer dan 30 jaar gevestigd is, de locatie van de allereerste auto- en fietssalons was? Die werden er georganiseerd van 1902 tot 1934. De hallen waar nu het auto- en luchtvaartmuseum zijn, waren toen met elkaar verbonden (de Esplanade bestond toen nog niet).
  • auto's op maat werden besteld en, een beetje zoals haute-couturekleding, geproduceerd. De toekomstige eigenaar kocht een chassis bij het automerk en bezocht daarna een carrosseriebouwer die de carrosserie op maat ontwierp. 

Wist u dat ...het adembenemende gebouw waarin Autoworld al meer dan 30 jaar gevestigd is, de locatie van de allereerste auto- en fietssalons was? Die werden er (...)


2019-05-03

Upgrade Audiogidsen

Er werd een inhoudelijke upgrade uitgevoerd waardoor de audioguides nu nog completer zijn met historisch beeldmateriaal en video's van onder andere  Jacky Ickx, Yvan Mahy, Louis de Fabribeckers en Lowie Vermeersch.
 

Er werd een inhoudelijke upgrade uitgevoerd waardoor de audioguides nu nog completer zijn met historisch beeldmateriaal en video's van onder andere   (...)


2019-04-30

Tripadvisor en Get Your Guide: 4,5/5

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld de score van 4,5/5 op Tripadvisor en Get your Guide. Een uitstekend resultaat!

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld (...)


2018-02-08

'Tentoonstelling' of 'Car in the spotlight': wat is het verschil?

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende benamingen zullen gebruiken voor grote en voor kleine exposities, zodat de bezoekers precies weten wat ze mogen verwachten wanneer ze een bezoek aan Autoworld plannen.

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende (...)


2016-02-02

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info