Top

News Archief

Vaderdag zondag 14 juni: nodig je papa gratis uit in Autoworld

Een boodschap voor alle kinderen, groot of klein, die hun papa op een leuke manier willen verrassen op zijn speciale dag.
Kom Autoworld bezoeken met je papa op 14 juni!
Wij bieden het ticket voor je papa alvast gratis aan.
Het volstaat om je familiale band aan te tonen op basis van de identiteitskaarten.

Een boodschap voor alle kinderen, groot of klein, die hun papa op een leuke manier willen verrassen op zijn speciale dag. Kom Autoworld bezoeken met je papa op (...)


2020-06-05

Cars & coffee - Porsche 356 - zondag 12 juli

Heeft u een Porsche 356? Schrijf u dan in per email (Marketing@autoworld.be) en kom ons vervoegen op de Esplanade van het Jubelpark op 12 juli tussen 10h en 14h.  

De toegang tot het museum wordt aangeboden aan de eigenaar bij vertoon van het inschrijvingsbewijs van de 356. We nodigen u dan ook graag uit om samen met andere eigenaars van deze fantastische wagen te genieten van een tasje koffie en een versnapering. Het grote publiek zal gratis toegang krijgen tot de openluchtexpositie. De toegang tot het museum is wel betalend. Het spreekt voor zich dat dit evenement enkel doorgaan op voorwaarde dat dit wordt toegalaten door de overheid.

Heeft u een Porsche 356? Schrijf u dan in per email (Marketing@autoworld.be) en kom ons vervoegen op de Esplanade van het Jubelpark op 12 juli tussen 10h en (...)


2020-06-04

Animatie voor kids : bouw je favoriete auto in legoblokken!

Tijdens de grote vakantie, in juli en augustus, tussen 14h en 18h, zal de creativiteit van de kinderen goed van pas komen.

Elk kind dat ingeschreven wordt door zijn ouders krijgt een lego bouwkit ter beschikking; een deel zullen een chassis en wielen zijn en een ander deel blokjes in alle kleuren.
Elk kind kan dan zijn verbeelding de vrije loop laten en de auto van zijn/haar dromen bouwen. De mooiste exemplaren blijven tentoongesteld en de bouwer van de mooiste auto wordt beloond met een leuke prijs. 

Tijdens de grote vakantie, in juli en augustus, tussen 14h en 18h, zal de creativiteit van de kinderen goed van pas komen.Elk kind dat ingeschreven wordt door zijn (...)


2020-06-03

Elke dag om 14u zal een van onze auto's een ritje maken op de esplanade !

Tijdens de zomer zullen we elke dag één auto uit het museum halen en een ritje maken op de esplanade om 14u stipt. De uitgelezen kans om u te tonen dat ons museum springlevend is en dat een groot deel van onze collectie nog steeds rijdt. 

Wij selecteren elke week een nieuwe auto. De selectie kan u terugvinden op onze website i en op onze facebookpagina.
Opgelet, deze activiteit kan enkel plaats vinden als het weer het toelaat. 

Tijdens de zomer zullen we elke dag één auto uit het museum halen en een ritje maken op de esplanade om 14u stipt. De uitgelezen kans om u te tonen dat ons (...)


2020-06-03

Vanaf 1 juni gaat onze kleurwedstrijd van start

In deze bizarre periode waarin kinderen (nog) niet zijn mogen terugkeren naar hun schoolbanken hebben we besloten om onze kleurwedstrijd een maand vroeger te starten.
Aarzel dus niet om met de hele familie al vanaf 1 juni langs te komen om deel te nemen aan onze wedstrijd.
Wij zorgen in ieder geval voor voldoende materiaal. De tekeningen zullen opgehangen worden in het museum en de mooiste exemplaren zullen worden beloond met een leuke prijs!

In deze bizarre periode waarin kinderen (nog) niet zijn mogen terugkeren naar hun schoolbanken hebben we besloten om onze kleurwedstrijd een maand vroeger te starten (...)


2020-06-01

belangrijke informatie voor houders van een Golden pass, Museumpas of andere lidkaarts

Heeft u een abonnement, museumpass of andere lidkaart? Dan hoeft u geen online ticket te kopen en mag u zich rechtstreeks aan het onthaal aanmelden via de hiervoor aangeduide rij.

Heeft u een abonnement, museumpass of andere lidkaart? Dan hoeft u geen online ticket te kopen en mag u zich rechtstreeks aan het onthaal aanmelden via de hiervoor (...)


2020-05-18

Welcome back!

Na meer dan twee maanden begint het openbaar leven beetje bij beetje terug vorm te krijgen… onder bepaalde voorwaarden dan toch. Autoworld zal, net zoals vele andere musea in België, zijn deuren weer openen vanaf 18 mei 2020.Met onze 16.000m2 beschikken we  over ruim voldoende capaciteit om alles veilig en vlot te laten verlopen. We kijken er dan ook enorm naar uit jullie opnieuw talrijk te mogen ontvangen. 

Na meer dan twee maanden begint het openbaar leven beetje bij beetje terug vorm te krijgen… onder bepaalde voorwaarden dan toch. Autoworld zal, net zoals vele andere (...)


2020-05-18

Wij zorgen voor u!

Voor deze heropening neemt Autoworld alle nodige voorzorgsmaatregelen om uw bezoek vlot en veilig te laten verlopen.
Wij vragen u om uw tickets online te kopen of aan de automatische ticketverdeler aan de ingang van het museum.
Voor de veiligheid van u en de andere bezoekers vragen wij om een mondmasker te dragen gedurende uw bezoek. Mocht u zelf geen mondmasker hebben, kan u er een kopen aan de ingang van het museum of in de shop.Aan de ingang en op verschillende plaatsen in het museum zal er handgel ter beschikking zijn.
Om de veiligheidsafstand van 1,5 meter te verzekeren werd er een parcours uitgestippeld in het museum die elke bezoeker dient te volgen.
De audiogidsen blijven beschikbaar en zullen na elk gebruik gedesinfecteerd worden. U kan eventueel ook uw eigen oortjes gebruiken indien u dit wenst.
Wij rekenen op uw gezond verstand zodat iedereen het museum op een veilige manier kan bezoeken.

Voor deze heropening neemt Autoworld alle nodige voorzorgsmaatregelen om uw bezoek vlot en veilig te laten verlopen.Wij vragen u om uw tickets online te kopen of (...)


2020-05-14

Nieuw in de shop

Het gamma van onze shop blijft maar uitbreiden. Naast het schaalmodel van de VW Kever -dat u de kans biedt om de originele auto, tentoongesteld in Autoworld, te winnen- kan u ook prachtige kaders van uw favoriete circuits  van het Nederlandse merk Wijck en iconische miniaturen van ‘Ikonic’ in hout kopen. Verder zijn er ook tal van leuke bezigheden voor de kids!Tijdens de expositie Porsche 356 zullen er ook talloze Porsche schaalmodellen terug te vinden zijn. 

Het gamma van onze shop blijft maar uitbreiden. Naast het schaalmodel van de VW Kever -dat u de kans biedt om de originele auto, tentoongesteld in Autoworld, te (...)


2020-05-12

Een autoloze Esplanade!

Als je het museum bezoekt, zie je voortaan een prachtig, onbelemmerd panorama op het Jubelpark en de triomfboog. Om de historische, monumentale sfeer van de omgeving te respecteren, mag je vanaf nu namelijk niet meer parkeren op de Esplanade (*).  Sommigen herinneren zich misschien nog dat in 1972 de Grote Markt van Brussel autovrij werd gemaakt. Sindsdien is het heerlijk rondkuieren op het plein.
We verwachten dan ook dat het Jubelpark dankzij deze maatregel weer in al zijn pracht zal schitteren, wat de musea in de buurt en de bezoekers zeker ten goede komt.

Als je het museum bezoekt, zie je voortaan een prachtig, onbelemmerd panorama op het Jubelpark en de triomfboog. Om de historische, monumentale sfeer van de omgeving (...)


2020-01-07

Low Emission Zone (LEZ) in Brussel: WATISDAT?

LEZ in Brussel: moet ik me zorgen maken?
Mag u nu wel of niet met uw oldtimer of recentere wagen in Brussel rondrijden? Over die vraag breken heel wat automobilisten zich het hoofd.

LEZ in Brussel: moet ik me zorgen maken?Mag u nu wel of niet met uw oldtimer of recentere wagen in Brussel rondrijden? Over die vraag breken heel wat automobilisten (...)


2019-05-03

Upgrade Audiogidsen

Er werd een inhoudelijke upgrade uitgevoerd waardoor de audioguides nu nog completer zijn met historisch beeldmateriaal en video's van onder andere  Jacky Ickx, Yvan Mahy, Louis de Fabribeckers en Lowie Vermeersch.
 

Er werd een inhoudelijke upgrade uitgevoerd waardoor de audioguides nu nog completer zijn met historisch beeldmateriaal en video's van onder andere   (...)


2019-04-30

Tripadvisor en Get Your Guide: 4,5/5

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld de score van 4,5/5 op Tripadvisor en Get your Guide. Een uitstekend resultaat!

De bezoekers houden van ons museum! Dat blijkt uit de recensies en punten die ze op toeristische websites achterlaten. De belangrijkste daarvan zijn ongetwijfeld (...)


2018-02-08

'Tentoonstelling' of 'Car in the spotlight': wat is het verschil?

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende benamingen zullen gebruiken voor grote en voor kleine exposities, zodat de bezoekers precies weten wat ze mogen verwachten wanneer ze een bezoek aan Autoworld plannen.

De tentoonstellingen die Autoworld in de loop van het jaar organiseert, zijn niet allemaal van dezelfde grootorde. Dat is de reden waarom we voortaan twee verschillende (...)


2016-02-02

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info