Beste bezoekers, 
Op dinsdag 25 juni  zal het museum uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek.
Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak.

More than a museum

Autoworld, schatkamer van de autogeschiedenis

Autoworld is een privémuseum dat zijn gebouwen huurt van de gemeenschap. Het is bijna 365 dagen per jaar geopend en wordt beheerd door een ervaren team en een toegewijde raad van bestuur. Autoworld is het decor van heel wat autogerelateerde en andere hoogstaande evenementen.

De Mahy collectie

Het is de uitgebreide en goed bewaarde autoverzameling van de familie Mahy, één van de grootste ter wereld, die mee aan de basis ligt van Autoworld. Grondlegger Ghislain Mahy (1907-1999) was reeds op jonge leeftijd gefascineerd door mechanica en zou gedurende zijn leven eigenhandig tientallen auto's restaureren. Samen met zonen Hans en Ivan bouwde hij een verzameling van maar liefst 1000 exemplaren uit, waartussen heel wat Belgische merken als Minerva, Germain, FN, Imperia, Fondu, Vivinus, Nagant, Belga-Rise en Miesse. Toen in 1986 het Autoworld-museum werd opgericht, werden er maar liefst 200 voertuigen uit de Mahy-collectie ondergebracht. 

De opening in 1986

Autoliefhebbers kunnen vandaag de dag genieten van Autoworld door de jarenlange inzet en overredingskracht van Koning Albert II, Minister Louis Olivier (voormalig minister van Openbare Werken en wijlen vicevoorzitter van Autoworld) en voorzitter Herman De Croo (acht jaar lang aan het hoofd van het Belgisch Departement van Verkeerswezen). Dankij hun toewijding werd het prachtige jubileumpaleis in 1986 omgetoverd tot een schatkamer van de autogeschiedenis, die kleurrijk, pedagogisch en evolutief is.

Met dank aan onze ere-voorzitter

Herman De Croo is de stichtende ere-voorzitter van de Raad van Bestuur. Al meer dan 35 jaar stelt hij zijn visie, drive en harde werk in dienst van de oprichting en ontwikkeling van Autoworld. Zijn oordeelkundige adviezen en toewijding als voorzitter zijn van grote waarde voor het beheer en operationeel management van de VZW.

Een nieuwe dynamiek

De laatste jaren, en vooral sinds 2010, heeft het museum tal van veranderingen en blijvende verbeteringen ondergaan met de ceratie van nieuwe zones zoals Sport en Competie (2012), Belgium at Autoworld (2014), de moderne en authentieke workshops (2015), de Media Room (2017) en de reïncarnatie van het eerste Brusselse autosalon van 1902 (2019).

Jaarlijks wordt er een prestigieuze tentoonstelling ingericht op de Mezzanine, een gebeurtenis die telkens een breed publiek aantrekt. Doorheen het jaar vinden er verder tal van kleinere tijdelijke tentoonstellingen en autogerelateerde evenementen plaats, die ons trouwe publiek steeds weten te appreciëren. 

De Regie der Gebouwen

Mede dankzij de bijzondere relaties met de Belgische staat en de Regie der Gebouwen is op basis van regeringsbeslissingen en een Koninklijk Besluit onlangs een nieuwe huurovereenkomst afgesloten voor een nieuw vertrek van 9 jaar. Deze verlenging geeft Autoworld de kans om de toekomst van het museum te vrijwaren en de gehele beleving naar een superieur niveau te tillen.