Met grote spijt hebben wij gisteren afscheid moeten nemen van Mariella Mengzozzi, de gewaardeerde directeur van het MAUTO Museum in Turijn.

Mariella was een instrumentele figuur in de ontwikkeling en uitbreiding van de samenwerking tussen de Europese multibrand automusea, waaronder Autoworld Museum Brussel, Louwman Museum Den Haag, Musée National de L'Automobile Mulhouse, National Motor Museum Beaulieu, en Musée National de la Voiture in Compiègne en het MAUTO Museum Turijn.

Haar opmerkelijke bijdragen aan de ontwikkeling van dit samenwerkingsnetwerk hebben een onuitwisbaar stempel gedrukt op de museumgemeenschap. De geest van eenheid en wederzijdse steun die zij stimuleerde, zal de musea blijven leiden in hun voortdurende inspanningen om de opmerkelijke verhalen en innovaties in de autogeschiedenis te bewaren en onder de aandacht te brengen.

Haar vermogen om mensen samen te brengen, haar visionaire aanpak en haar niet aflatende inzet om samenwerking te bevorderen hebben het landschap van de museumgemeenschap voor altijd gevormd.

Terwijl we rouwen om het verlies van Mariella, laten we ook de diepgaande impact vieren die ze had op de collectieve inspanningen om de autogeschiedenis te bewaren en te tonen. Haar visie en toewijding zullen toekomstige samenwerkingen blijven inspireren en ervoor zorgen dat de erfenis van de musea die zij koesterde levendig en levendig blijft.

Moge haar nagedachtenis een leidraad zijn als we de banden tussen musea blijven versterken en het begrip en de waardering voor de autowereld blijven bevorderen.

Rust in vrede, lieve Mariella!