Beste bezoekers, 
Op woensdag 24 april zal het museum uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek.
Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak.

Vespa 75 Years Young

Hij staat voor vrijheid, avontuur en genieten van het leven ... Hij glipt door de stad of laat je profiteren van buitenluchten....

De Vespa is niet zomaar een scooter, het is een icoon !

Deze onsterfelijke scooter is 75 intussen, maar hij zet nog steeds aan tot dromen. In alle landen van de wereld ! In België alleen al zijn er meer dan 5000 Vespa-rijders
aangesloten bij een zestigtal officiële clubs. Daarmee bekleedt België, wat het
ledenaantal betreft, de tweede plaats, na Italië en voor Duitsland.

Hij werd beroemd dank zij films als « Roman Holiday » (1953) of « La Dolce Vita » (1960) waarvan hij het symbool werd, maar ook vandaag nog blijft de Vespa succesvol! Een leuk weetje : er werden naar schatting nagenoeg één miljoen Vespa’s verkocht dank zij de film "Roman Holiday" in 1953.

In 1946 - dit jaar 75 jaar geleden - werd deze scooter door de firma Piaggio & C°
gepatenteerd. Hij dankt zijn naam aan zijn bijzondere vorm, zijn sierlijke lijn, zijn bolle koffers achteraan en zijn karakteristiek geluid, dat doet denken aan een insect (Vespa betekent “wesp” in het Italiaans). De legende wil dat het Enrico Piaggio zelf was die deze naam bedacht toen hij het prototype voor het eerst zag. 

Ter gelegenheid van deze 75e verjaardag worden in Autoworld 75 unieke exemplaren uit verschillende periodes tentoongesteld.

Met een selectie van de meest representatieve tot de door verzamelaars meest gezochte modellen, wordt de geschiedenis van de beroemde scooter verteld en worden de bezoekers van deze zomertentoonstelling meegevoerd naar het hart van het Italiaanse « Dolce Vita ».

De expo zal modellen van 1947 tot 2021 tonen, niet enkel afkomstig uit de bakermat van de Italiaanse stichter, maar ook gebouwd in België (MISA in Jette), Frankrijk (in Forchambault), Duitsland (van bij Hoffmann in Lindorf), Groot-Brittannië (Douglas uit Bristol), Spanje (uit Madrid) en zelfs uit Amerika!