Bugatti, het legendarische merk bij uitstek te zien in Autoworld!

Bij de ingang van het museum staan zo'n vijftien auto's met unieke kenmerken. Hun uniekheid komt voort uit hun zeldzaamheid en het feit dat ze bijna nooit zijn tentoongesteld. De meeste zijn zelfs maar één keer geproduceerd!

Onder deze juwelen is een concept car van "La Voiture Noire"! Hij is geïnspireerd op de persoonlijke auto van Jean Bugatti (de zwarte Type 57 SC Atlantic). In 2022 werd hij verkocht aan een mysterieuze eigenaar over wie de geruchten nog steeds de ronde doen...

Om nog even door te gaan over de hedendaagse hypercars: de beroemde Veyron en Chiron en de EB110 die in de jaren 90 de Bugatti-revival inluidde, zijn allemaal aanwezig op het evenement.

 Bugatti betekent familiesaga. Maar het is ook een sportief verhaal! Vier racewagens uit een mooie Zwitserse collectie zullen ook voor het eerst te zien zijn.

 Last but not least zijn er ook een aantal auto's te zien die verbonden zijn aan enkele grootste namen. Een daarvan is een oude auto die toebehoorde aan onze vorst, Koning Leopold III, die een fan was van het legendarische merk!

Ontdek Bugatti Unseen van 8 september tot 5 november 2023 in Autoworld.