SUPERCARS 2...KLAAR VOOR DE START!

Dacht je dat je alles al wel gezien had? Dan bewijzen wij je graag het tegendeel!
Onze grote eindejaarsexpo Supercars 2 heeft misschien wel dezelfde naam als de expo van vorig jaar, maar deze editie is allesbehalve een remake. We verwelkomen maar liefst 50 andere bijzondere bolides in ons museum!
Zet je schrap voor een expo vol verrassingen met een bonte mix van historische en moderne wagens, waaronder modellen die toegelaten zijn op de openbare weg en hun racevarianten.

En daaronder zijn er enkele zeldzame vogels ... 
Graag bedanken wij  de privé-verzamelaars en de internationale musea die hun unieke stukken aan ons hebben uitgeleend. Mede dankzij hun, zijn er op deze expo buitengewone wagens te bewonderen die nog nooit eerder tentoongesteld werden. Ze staan te glimmen op een unieke locatie en in een sprekend, origineel decor dat je zeker zal je verbazen!
Zet de twee Nocturnes van 9 december en van 2 januari alvast in je agenda. Er staat ook een fotowedstrijd op het programma.
Ook aan animatie is er geen gebrek: geef plankgas in een van de twee simulatoren die we tijdens de kerstvakantie op de expo zullen opstellen!

Waarop wacht je nog? Breng ons snel een bezoekje!

                         MEER DAN 50 BUITENGEWONE AUTO'S

Na het enorme succes van de eerste editie van de expo Supercar Story vorig jaar (met meer dan 65.000 bezoekers!) is Supercars 2 nog adembenemender.
 
In de verschillende museumzones ontdek je niet alleen historische supercars, maar ook een mooie selectie sportberlines uit de jaren 80, prototypes en racewagens samen met hun op de openbare weg toegelaten varianten.
Je leest het goed: veel racewagens hebben een versie met een bijzondere homologatie.  
Naast de zeer strenge reglementen die voor wedstrijden gelden, zijn er een aantal pareltjes op vier wielen die met een bijzondere goedkeuring op de openbare weg mogen rondrijden.  Een voorbeeld? We kunnen er meerdere opsommen!  Zo zijn er de BMW M1in een Procar- en een roadversie, de Lamborghini Supertrofeo en de roadversie enzovoort.  
Er is ook een platform dat alle schijnwerpers op Ferrari richt ter ere van de 75e verjaardag van het merk, en een ander dat gewijd is aan Super Sedans. Wie herinnert zich de eerste versie nog van de Audi RS2 of de Lancia Thema Ferrari 8.32?

Als het over sportwagens met een indrukwekkend palmares gaat, mogen deze twee niet ontbreken.

                                   ZELDZAME VOGELS GESPOT !

Heb je er al ooit van gedroomd om een Mercedes C111 in het echt te zien? Het prototype dat de Gullwing moest vervangen, maar dat uiteindelijk nooit werd geproduceerd?  Dankzij het Mercedes-museum in Stuttgart prijkt dit model tijdelijk bij ons in Autoworld. 
En wat dacht je van de Porsche 935 Baby-sportwagen uit de jaren 70 (bestuurd door Jacky Ickx) en zijn zusje, de 935-2019 die vijf decennia later op dezelfde basis werd gebouwd, zij aan zij in ons museum? Ook deze twee wagens komen rechtstreeks uit Stuttgart, maar dan uit het Porsche-museum.
Misschien spot je zelfs de vermaarde De Tomaso Deauville en Citroën SM Opera?
Mag het wat recenter?  Mis dan zeker de Touring Superleggera Aero 3 uit 2020 niet, of de Aston Martin Speedster en de Kimera Evo 037.

Dankzij privé-verzamelaars en onze partners laten we je wegdromen voor (bijna) alle actuele en verdwenen merken met Supercars uit Duitsland (Audi, BMW, Mercedes, Opel, Porsche), de Verenigde Staten (Chevrolet, Ford), het Verenigd Koninkrijk (Aston Martin, Bentley, TVR), Frankrijk (Citroën), Italië (Dallara, De Tomaso, Ferrari, Kimera, Lamborghini, Maserati, Touring Superleggera) en Japan (Nissan).
 
De lijst is lang en we willen zeker niet alle verrassingen nu al verklappen.
Kom ze zelf ontdekken!.

                                EEN DRIEDIMENSIONEEL DECOR

Voor de allereerste keer vullen we voor de scènes van de expo de ruimte van onze mezzanine tot in de hoogte!.
De auto's staan op vijf gekleurde lopers die als parallelle wegen door de expo lopen, maar dan met onregelmatige hoogteverschillen en een toppunt op 9 meter hoogte.
Dit decor is van de hand van Pierre Vesters.

                     UW BUSINESSDRINK TIJDENS SUPERCARS 2

Kom het jaar samen met je collega's in schoonheid afsluiten bij Autoworld. Met een glaasje bubbels erbij ziet de schitterende expo Supercars 2 er nog magischer uit! Kies uit twee formules: Road of Race. Bij het pakket horen een rondleiding, een minireceptie in het hart van de expo en champagne met of zonder hapjes.