Dit is ongetwijfeld de meest Autoworld-gerelateerde tentoonstelling die er is. Het museum opende zijn deuren in 1986, precies om enkele honderden voertuigen van de familie Mahy in onder te brengen.

Deze collectie, die kort na de Tweede Wereldoorlog werd opgestart door Ghislain Mahy, vertegenwoordigt een echt Belgisch auto-erfgoed, met meer dan 1000 items!
Sommige daarvan zijn tentoongesteld in musea (ongeveer 150 ervan bevinden zich in de permanente collectie van Autoworld), maar andere maken deel uit van de 'Reserve' en worden slechts zeer zelden getoond.

27 auto's worden deze zomer gepresenteerd in Autoworld.
Tegen een minimalistische achtergrond, met slechts een vleugje stof op deze oldtimers en de geur van oude olie en roest die door de lucht zweeft, zullen deze "schuurvondsten", zoals ze in het jargon worden genoemd, ons in alle privacy hun verhaal vertellen.

Sommige behoorden toe aan staatshoofden, zoals de Aston Martin DB2 van koning Boudewijn; andere zijn juweeltjes uit een ander tijdperk, zoals de Delahaye 135 MS van Ghia Aigle, gebouwd in opdracht van de sjah van Iran. Al deze schoonheden hebben duidelijk een verhaal te vertellen!

De tentoonstelling "Mahy, een familie van auto's. The barnfind Collection" is een samenwerking tussen Mahymobiles en Autoworld. De tentoonstelling is van 7 juli tot 3 september 2023 te zien in Autoworld.
 

Meer info: https://www.expo-mahy.be/nl/ 

 

Picture credits : Wouter Rawoens