Beste bezoekers, 
Op woensdag 24 april zal het museum uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek.
Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak.

Al 75 jaar laat Porsche dromen. Autoworld stapt mee in die droom met de eindejaarexpo ‘Porsche - Driven By Dreams,’ van 8 december 2023 tot 25 februari 2024.

Porsche. Bestaat er een naam die meer laat dromen? Reeds 75 jaar bouwt Porsche droomwagens. Na de expo ‘Porsche - Electric to Electric’ in 2013 en ‘Porsche 356 – 70 Years’ zet Autoworld z’n succesvolle samenwerking met Porsche België en het Porsche Museum in Stuttgart verder. Met een nooit eerder geziene verzameling van 50 exclusieve Porsches, thematisch verzameld in een unieke setting, word je meegenomen in de overweldigende droomwereld van Porsche. Daarbij gaat de storytelling veel verder dan enkel de droomwagens.

Unseen: From Concept to Model

Werkelijkheid begint vaak met een droom. Elke Porsche met een concept. Autoworld verzamelde 9 nooit eerder in België geëxposeerde Porsche concept cars en toont die broederlijk naast het productiemodel. Van de 984 tot het Mission E prototype waarmee Porsche laat dromen van een alternatieve toekomst. 

911 Line Up 60th Anniversary

911. Het cijfer van de ultieme droomauto wordt 60. Uiteraard vormt de 911 een apart thema binnen ‘Porsche - Driven By Dreams,’ met andermaal een unieke verzameling die de 8 generaties Neunelfer omslaat.

Art

‘Porsche - Driven By Dreams’ wil meer zijn dan droomwagens. De vermaarde Belgische street artist Vexx, bekend van de eveneens tijdelijk aanwezige Porsche Vision Gran Turismo, zal exclusief voor Autoworld aanwezig zijn met een activatie rond Porsche. Een andere artiest, gerenommeerd fotograaf Bart Kuykens, zal werken exposeren waarin de Porsche 911 steevast een prominente rol speelt. 

Heritage

Ferdinand Porsche liet 75 jaar geleden z’n absolute droom in vervulling gaan door z’n eigen droomwagen te bouwen. Die droom is intussen geschiedenis geworden. Van de allereerste 356 ‘Gmund,’ gebouwd in een schuur in het gelijknamige dorpje in Oostenrijk, tot andere klassiekers die mee Ferdinand Porsche’s droom in werkelijkheid hebben omgezet. 

Motorsport

Andere merken kunnen slechts dromen van het succes van Porsche in de motorsport. Porsche bezorgt zijn tegenstanders steevast een spreekwoordelijke nachtmerrie. De 991 RSR, 991 GT1, 919 Hybride en de Formule E Gen 3 zijn slechts enkele van de getoonde racewagens die van Porsche het meest succesvolle racewagenmerk hebben gemaakt. Uiteraard wordt de Belgische inbreng niet vergeten met race-legendes als Jacky Ickx, Thierry Boutsen en Laurens Vanthoor. 

Dakar Universe

Het was Jacky Ickx die Porsche van de befaamde Dakar-rally liet dromen. Een droom die andermaal werkelijkheid werd met onder meer de 959. Porsche eert de succesvolle Dakar-modellen met de recente 911 Dakar. Autoworld eert de Porsche’s succesvolle Dakar-verleden in een apart, zanderig universum van de expo.

Kids Corner

Tijdens weekends en vakantiedagen krijgen jongens- en meisjesdromen de vrije loop met workshops ze de Porsche van hun dromen kunnen bouwen met Lego-blokjes. Ter inspiratie staat er een levensgrote Porsche in Lego-steentjes tentoon. En wie weet wordt de volgende Belgische Le Mans-winnaar met Porsche wel ontdekt op onze race simulator.

Permanente collectie 

Tijdens de drie maand durende expo ‘Porsche - Driven By Dreams,’ blijft de permanente collectie van Autoworld te bewonderen. Ook het restaurant ‘Bagnole’ blijft uiteraard open voor het publiek, net als de museumshop met een uitgebreide Porsche collectie, ideaal voor de feestdagen.

Autoworld wordt lid van BEL tijdens "A Journey of Expertise."

Brussels Expertise Labels (BEL), het overkoepelende label dat de ervaring de kwalitatieve producten van meer dan 60 Brusselse ‘huizen’ verzamelt, promoot en ondersteunt, heeft in het kader van de expo "Porsche, Driven By Dreams" een aparte "A Journey of Expertise" expo georganiseerd in Autoworld. Daarbij konden de bezoekers naast de Porsche ‘savoir-faire’ ook die van alle BEL-leden kunnen ontdekken en proeven. Tijdens de openingsavond op 15 december werd ook met gepaste trots aangekondigd dat Autoworld lid is geworden van het BEL-label.