Beste bezoekers, 
Op woensdag 24 april zal het museum uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek.
Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak.

Sinds 2009 brengt de VW Love Bugs Parade elk jaar (behalve in 2021) een bonte verzameling Volkswagen Kever- en Beetle-fans samen voor een korte rit over prachtige Brabantse wegen, met vertrek aan het museum Autoworld.
2024 is geen uitzondering.
Maar uitzonderlijk genoeg wordt de karavaan dit jaar geleid door een VW-Porsche. Vreemd? Niet echt, en kenners zullen beslist een vermoeden hebben waarom …

Enerzijds creëerde professor Ferdinand Porsche in 1937 de eerste Volkswagen, de Kever. En anderzijds bouwde zijn zoon Ferry de eerste Porsche-sportwagen, de roadster 356. Daarvoor was hij vertrokken van een Kever, die hij voorzag van een totaal ander koetswerk en een volledig nieuwe motor.
In het kader van de tentoonstelling "Porsche - Driven by Dreams" die nog tot eind februari in Autoworld loopt, heeft de VW Love Bugs Parade dit jaar gekozen voor de toepasselijke naam ‘Driven by Love’.
De band tussen beide merken is even sterk als die tussen vader en zoon Porsche. Vandaar de keuze voor een VW-Porsche.

Het spreekt voor zich dat de VW Love Bugs Parade, genoemd naar de Dolle Kever-film The Love Bug uit 1968, een jaarlijkse knipoog is geworden naar Valentijn, het feest van de verliefden.
En de mensen die verliefd zijn op hun Kever komen elk jaar massaal uit alle hoeken van België, maar ook uit Nederland, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg, naar Brussel afgezakt – weer of geen weer – om deel te nemen aan dit uiterst gezellige, warme (én gratis) evenement, dat de emoties weerspiegelt die hun autootje opwekt.

Vanaf 10 uur is het verzamelen geblazen op de esplanade van het Jubelpark. Aan de receptie van Autoworld krijgen de ingeschreven eigenaars  hun rallyplaat en roadbook en hun toegangsticket tot het museum en de tijdelijke tentoonstelling  « Porsche - Driven by Dreams ». 

Het is helaas niet meer mogelijk om in te schrijven voor deelname aan de VW Love Bugs Parade 2024. Alle plaatsen zijn reeds ingenomen. Iedereen is uiteraard van harte welkom om het Keverspektakel te aanschouwen en uiteerard ook de  ‘Porsche – Driven By Dreams’ te bezoeken.  

De start wordt gegeven om 14 uur, waarna zo’n 300 Kevers, Beetles en VW-busjes onder een vrolijk concert van getoeter en gejuich worden losgelaten richting de Meroderotonde en de Tervurenlaan om de route te volgen die in het roadbook beschreven staat. De aankomst is gepland vanaf 15.30 uur, waarna alle deelnemers worden uitgenodigd om bij een hapje en een drankje bij te praten in het museum.