Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Als je Autoworld bezoekt, (of zelfs zonder een bezoek aan het museum zelf, want er is een aparte ingang) kan je er voortaan opnieuw een hapje eten. De brasserie met toepasselijke naam  « Bagnole » opende zijn deuren midden december ter gelegenheid van de tentoonstelling « Supercar Story », maar zal ook nadien geopend blijven. 

Je hebt er een prachtig zicht op het museum, niet enkel op de auto’s, maar ook op het adembenemede gebouw, dank zij een plafondhoge glazen wand. De inrichting kan worden bestempeld als « trendy nature ». « Bagnole » wil een sympathieke brasserie zijn met een urban vintage inrichting en een industriële look : ruwhouten lambrisering, plantenwand, gerecycleerde tafels en stoelen.

In de keuken zwaait Nélia Andrade de plak.  Nélia kookte haar ervaring bijeen in bekende restaurants (Le Passage, la Villa Lorraine) voor ze het team van het gerenommeerde Choux de Bruxelles vervoegde. Samen stellen ze een kaart met een eigen toets voor. 

Bagnole is alle dagen open van 11 tot 17u.

Vanaf 11 u kan men er terecht voor een koffie of een andere warme of frisse drank.

Van ‘s middags tot 15 u kan worden gekozen uit de gerechten van de aantrekkelijke brasserie-kaart. Er is keuze uit vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en vijf desserts, aan zeer betaalbare prijzen. Buiten deze uren kan men er van ’s middags tot 17 u doorlopend terecht voor een snelle maar lekkere hap (kroketten, croque monsieur, fish&chips, burgers, hummus of een gebakje als vieruurtje).

Ziehier het lunch-menu:

Voorgerecht
Carpaccio van Holstein rundvlees, Harry’s bar dressing, gepekelde groenten  
Geroosterde sint-jakobsnootjes, bloemkoolcrème, koffie vinaigrette
Velouté van wortel, kokosmelk, kaffir limoen schuim  
Garnaalkroketjes, citroen, gefrituurde peterselie  
Kaaskroket van oud Brugge met truffel, citroen en gefrituurde peterselie  

Hoofdgerechten
Risotto met champignons, parmezaan, Burrata   
Kabeljauw, aardappelmousseline, Nantua van grijze garnalen   
Gekonfijt Iberische varkenshaas, zwarte bonen met Piquillos   
Steak Tartaar rundvlees, frietjes, wintersla mesclun 
Picatta van kalfsvlees, gebakken grenailles, gestoofd witloof, jus van Porto    

Desserten
Moelleux van chocolade
Dame blanche
Pavlova met exotische vruchten
Franse toast brioche, appel met gezouten boterkaramel
Gemarineerde sinaasappelen met specerijen, espuma crème brûlée

De brasserie kan ook worden afgehuurd voor bedrijfsfeestjes of privé-evenementen.

Reservatie : info@bagnole-brasserie.be of 0477/56.35.35