Top

Virtueel bezoek

Geschiedenis

Autoworld collectie

Het museum

Dankzij de inzet van Ghislain Mahy en zijn familie, de zachte maar zo onomkeerbare overredingskracht van de toenmalige Kroonprins, de latere Koning Albert II, het samenvallen van ministeriële verantwoordelijkheden van wijlen Vice-Voorzitter van Autoworld, Minister Louis Olivier, destijds belast met Openbare Werken en van Voorzitter Herman De Croo, acht jaar lang aan het hoofd van het Belgisch Departement van Verkeerswezen, werd in 1986 in Brussel een prachtig jubileumpaleis omgetoverd tot een schatkamer van de autogeschiedenis, kleurrijk, pedagogisch en evolutief uitgebouwd.

De decennialange evolutie van techniek, comfort, veiligheid en groeiend milieubewustzijn wordt er geschetst aan de hand van prachtige paardenkoetsen en talloze motorvoertuigen. Van de eerste bijna archeologische modellen tot de hedendaagse wagen, voorloper van de automobiel van morgen en overmorgen wordt de bezoeker via technisch uitgewerkte maar toch duidelijke commentaren rondgeleid in de wonderbaarlijke geschiedenis van de automobiel.

Autoworld is een privémuseum dat zijn gebouwen huurt van de gemeenschap. Het is praktisch 365 dagen per jaar geopend en wordt kostenbewust gerund door een geweldige ploeg medewerkers en een gemotiveerde raad van bestuur. Het is het decor van heel wat auto-gerelateerde en andere stijlvolle evenementen.

De laatste jaren, en vooral sinds 2010, heeft het museum tal van veranderingen en blijvende verbeteringen ondergaan met de aanleg van nieuwe zones zoals ‘Sport & Competitie’ (2012), ‘Belgium at Autoworld’ (2014) en de moderne en authentieke workshops (2015). Om de twee jaar wordt een prestigieuze tentoonstelling ingericht op de mezzanine, wat altijd een breed publiek aantrekt, en tijdens het jaar vinden er tal van kleienere tijdelijke thema tentoonstellingen die altijd in verband staan met de auto en die inspelen op een trouw publiek dat steeds meer uit is op nieuwigheden.

Privacybeleid   -   Cookies   -   Unsubscribe

Bij voortzetting van uw bezoek aan deze site, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring te delen, evenals de correcte werking en doelgroep meting van onze website.

Meer info